Vrijwillige bezorgers warme maaltijdvoorziening Welle

Datum: 22-07-2014

16.54 uur - Als men ouder wordt, is zelf koken soms niet meer zo vanzelfsprekend als het was. Toch is zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen vaak het uitgangspunt. Vaak lukt dat, met een beetje hulp.

 

Met ingang van oktober start De Welle met het aanbieden van warme maaltijden aan huis. Woont u thuis, wilt u het liefst in uw eigen omgeving een maaltijd nuttigen, maar vindt u het steeds lastiger om elke dag zelf te koken? Dan is deze maaltijdservice echt iets voor u. De Welle blijft ook de vriesverse maaltijden aan huis en het Samen Eten op diverse locaties in de gemeente aanbieden. 

De Welle zoekt diverse maaltijdvrijwilligers voor het rondbrengen van de gezonde, verse warme maaltijd in de gemeente Hellendoorn, die op werkdagen bezorgd worden. Deze vrijwilligers vervullen een belangrijke rol. Naast het brengen van de maaltijd, zijn zij vaak een graag gezien gezicht, iemand die even om de deur kijkt en een praatje maakt. Vindt u het leuk om auto te rijden in de regio en in contact te komen met mensen die hun maaltijd aan huis bezorgd krijgen, dan is deze vrijwilligersvacature wellicht iets voor u. Er staat een kilometervergoeding tegenover. De Welle biedt u een leuke vrijwilligersfunctie en een enthousiaste groep collega-vrijwilligers, goede ondersteuning en dankbare deelnemers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annette Vrielink van De Welle via 0548-638826 of a.vrielink@stichtingdewelle.nl (werkdagen dinsdag, woensdag en donderdag).

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Pietje Puk schreef op 22-07-2014

Een geweldige aanvulling op de andere vormen van maaltijdvoorziening in onze gemeente.

Nijverdaller schreef op 22-07-2014

Wordt "De Welle" nu een valse concurrent van de maaltijdleveranciers?

Pietje Puk schreef op 22-07-2014

Laten de maaltijdleveranciers het maar als een uitdaging zien om scherp te concurreren.

William S. Burroughs schreef op 23-07-2014

Participatiesamenleving zei de Koning. Niks mis mee wanneer het om een beetje hulp aan je naaste geven gaat. Duizenden vrijwilligers helpen dagelijks mensen met allerlei vormen van zorg en doen daarmee prima werk. Het gevaar van een participatiesamenleving is het plafond. Velen hebben meer nodig dan alleen een helpende hand. Hun situatie, handicap of stoornis vergt ook de nodige mate van professionele hulp. Deze kan soms prima samengaan met de vrijwillige hulp waardoor het geheel een prima balans en basis kan hebben. Wanneer men de professionele hulp gaat weg bezuinigen plaatst men de vrijwilliger op onbekend terrein. Dit zal in veel gevallen niet ten goede komen aan de hulpvrager. Er ontstaan dan vaak schrijnende situaties wat men de vrijwilliger ook niet kwalijk kan nemen. Want bij gebrek aan beter moet men wat. En doet men dus ook maar wat. Mijn zorg is dan ook dat men de zorg kapot gaat participeren vanwege bezuinigingen. Goedkoop wordt dan op de lange termijn duurkoop. Laat de juiste mensen in Godsnaam wel op de juiste plaats. Voorkom het verplaatsen van betaalde banen naar vrijwilligersbanen daar waar dat absoluut niet kan. Men zadelt daarmee de vrijwilliger, de prof en uiteindelijk de hele samenleving op met een gigantisch probleem. En dat probleem participeert men dan niet meer weg maar zal alsnog klauwen met geld gaan kosten. Om te redden wat er dan nog te redden valt. Niks mis met de participatiesamenleving mits men niet door het plafond gaat of nog erger dwars door de werkvloer. Prettige avond.

William S. Burroughs schreef op 23-07-2014

Tot slot. Ik wil nog even van de gelegenheid gebruik maken om te zeggen dat ik alle lof heb voor welk vrijwilligerswerk dan ook. Wat ik duidelijk wil maken is dat er helaas in veel gevallen meer (professionele hulp) nodig is. En dat meer zijn we steeds minder aan het maken. En dat gaat in veel gevallen helemaal verkeerd uitpakken.

Ankie schreef op 23-07-2014

En helaas komt de professional ook vaak kennis te kort.

William S. Burroughs schreef op 23-07-2014

Aan Ankie. Dat klopt. Niemand is perfect dus zal men het ook samen moeten doen.

gerrit schreef op 24-07-2014

is dit niet het oude tafeltje dek me!

Frans Dekker schreef op 25-07-2014

Nou Gerrit, je maakt het weer spannend zo tegen het weekend….

William S. Burroughs schreef op 25-07-2014

Aan Gerrit. Zo vroeg men bij de Chinees ooit aan mij: "Wilt u menu?" Waarop ik antwoordde: "Nee ik wou eerst even eten."

tja schreef op 26-07-2014

Is er een minimale leeftijd? Ik ben dat koken al jaren zat.

Uw reactie

Naam:
Bericht: