Op zoek naar de grote vijf op de Sallandse Heuvelrug

Datum: 30-07-2014

9.00 uur - Ga eens op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! Op diverse locaties kun je op zoek naar reeën, edelherten, wilde zwijnen, bevers en zeehonden. De zoektocht wordt afgesloten met een gezellig kampvuur. Kortom een groot avontuur voor het hele gezin!

 

Kom speuren naar reeën op de Sallandse Heuvelrug. Na een kopje koffie/thee/limonade in het Buitencentrum word je door de boswachter ingewijd in het leven van het ree. Ook krijg je tips waar je tijdens de safari op moet letten. Dan is er soep en een broodje zodat je goed voorbereid op pad kunt. Buiten staan de landrovers al klaar waarin jullie op safari gaan. 

Onderweg vertelt de boswachter via de walkietalkie hoe je reeënsporen in het veld kunt herkennen en waarschuwt hij als er reeën in het vizier zijn. Je stapt ook uit om te voet op zoek te gaan naar reeën en reeënsporen. Na een tocht van ongeveer 2 uur is het nog wat drinken, napraten en ervaringen delen met andere safari gangers bij een knappend vuurtje. Ook krijg je een stoere Grote Vijf paspoort en, als je een ree hebt gezien, de paraaf van de boswachter. 

Deze spannende wildsafari op de Sallandse Heuvelrug is op dinsdag 19 en 26 augustus en is van 18.30 uur tot 22.00 uur. De prijs voor de safari is voor volwassenen €30 en voor kinderen €25 en biedt een all-inclusive, avondvullend programma onder begeleiding van de boswachter. Kleding die past bij de weersomstandigheden en goede schoenen of laarzen zijn gewenst. De boswachter zorgt voor verrekijkers! Boeken gaat via www.staatsbosbeheer.nl/degrotevijf en hier is ook te zien waar en wanneer er nog meer Grote Vijf safari’s bij Staatsbosbeheer aangeboden worden. 

Honden kunnen helaas niet mee, omdat dat de kans op verstoring vergroot.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

pipo schreef op 31-07-2014

Hoera ! Ik ga weer meezoeken naar zeehonden! Vorige keer hier geen gezien..

henkie schreef op 31-07-2014

Kijk uit voor de niets ontziende motormuizen.......

jans schreef op 02-08-2014

Pipo, als je nu voor de tweede keer meegaat is je kaartje al 60 euro, kun je beter naar Harderwijk

gateman. schreef op 02-08-2014

wil iedereen op zoek naar de Xhamster aub ?????

Uw reactie

Naam:
Bericht: