Bruisend Nijverdal 10 t/m 14 september 2014

Datum: 22-08-2014

7.57 uur - Bruisend Nijverdal is een jaarlijkse feestweek in hartje centrum Nijverdal. De organisatie is in handen van de Stichting Evenementen Nijverdal en het comité Bruisend Nijverdal. Op het Marktplein in Nijverdal komt vanaf woensdag 10 september een grote feesttent te staan. Vele vrijwilligers zijn al maanden in de weer om het programma in elkaar te zetten. 

 

 

Naar aanleiding van tips en ideeën die naar voren zijn gekomen uit de evaluaties van eerdere jaren, zijn de voorbereidingen getroffen en het programma is bekend. Het belooft een leuke en gevarieerde week te worden, voor een breed publiek en voor alle leeftijden. 

Bruisend Nijverdal gaat 10 september van start met een de Creatieva Doebeurs. De meest veelzijdige en grootste hobbybeurs van Overijssel. Aanvang 14.00 uur en sluiting 21.00 uur. Entree kost 2 euro.

Na het grote succes van vorig jaar, staat donderdag 11 september de Woon- en Lifestylebeurs weer op het programma. Dé najaarsbeurs tijdens de bruisende dagen in september. De feesttent ‘Bruisend Nijverdal’ staat van 13.00 - 22.00 uur in het teken van alles op het gebied van Woon & Lifestyle. Dit is de beurs waar vele kwaliteitsbedrijven uit Nijverdal klaarstaan om u te inspireren en te helpen bij uw keuze. Entree is gratis. 

Vrijdag
Vrijdagmiddag is een middag voor alle senioren in onze gemeente Hellendoorn. Van 14.00 -17.00 uur staat de feesttent in het teken van Stichting De Welle & verschillende zorginstellingen waarbij onder meer de activiteiten van de Welle die plaatsvinden in de socioruimtes Bendien Smitshof en De Cirkel onder de aandacht gebracht zullen worden. Vanaf ongeveer 14.30 uur verzorgt de Party Band ‘Veur De LoL’ een meezing middag voor alle aanwezigen. Iedereen is welkom om mee te komen zingen. Entree is gratis. Zaal open om 13.00 uur. 

1 van de hoogtepunten deze editie van Bruisend Nijverdal is het avondprogramma op de vrijdag: de Vrienden van Nijverdal LIVE. Tijdens 'De Vrienden van Nijverdal live' wordt de tent voor even de ‘grootste kroeg’ van Nijverdal. Achter de deuren zorgen 4 top bands uit Nijverdal en Hellendoorn voor een wervelende muziekshow vol verrassingen. De bandleden zijn al maanden aan het repeteren voor deze avond. Zij brengen vele nummers gezamenlijk ten gehore, wat een knallend feest moet gaan worden. 

Zaterdag
VOC ’t olde Kreng organiseert zaterdag een toertocht voor oldtimer bromfietsen van 25 jaar en ouder. Ook voor niet leden van de V.O.C. Verzamelen vanaf 13.00 uur en start om 14.00 uur vanaf de tent op het Marktplein.

In de middag staan kinderen centraal bij Bruisend Nijverdal. In en rondom de tent wordt een kinderspeeldorp opgesteld met een aantal leuke kinderattracties. Daarnaast wordt een kinderrommelmarkt gehouden. Alle kinderen uit de gemeente Hellendoorn kunnen vanaf 14.00 uur een plekje innemen in de tent om daar tweedehands goederen te presenteren aan het winkelend publiek. Komt allen maar vol is vol !

Zaterdagavond wordt een knaller. Die avond staat er namelijk de 3FM DJ’s On Tour op het programma. Wij hebben de bekende radiodj’s Michiel Veenstra en Tjitse Leemhuis weten te strikken om er een knallend feest van te maken. Ook de plaatselijke bekende DJ Lars is deze avond aanwezig. Entree kost vijf euro. De tent gaat open om 20.00 uur. 

Zondag
De Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn organiseert - in samenwerking met de Stichting Evenementen Nijverdal - op zondagochtend de jaarlijkse oecumenische tentdienst. Entree is gratis. De zaal is open vanaf 09.00 uur. HOi tv doet hier live verslag van. 

Zondagmiddag staat in het centrum van Nijverdal weer een kinderspeeldorp opgesteld, met leuke kinderattracties. Hun ouders kunnen dan rustig rondlopen op de brocante markt, die op het Henri Dunantplein opgesteld staat vanaf 13.00 uur. 

Vanaf 14.00 uur is een bijzondere eenmalige kindervoorstelling van het Walt Disney sprookje Aladdin te zien in de tent, voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze wordt uitgevoerd door één van de beste toneelverenigingen van Oost Nederland, Openluchttheatervereniging De Gagelspöllers. Entree is gratis. 

Zondagavond vanaf 20.00 uur kunt u verrassende optredens verwachten van imitators van een aantal reeds overleden artiesten, samen met het bruisende Pianohouse. Onder begeleiding van The Pianohouse treden onder andere André Hazes, Elvis Presley, Roy Orbison en Amy Winehouse op alsof ze even weer terug op aarde zijn. Een gezellige avond met muziek uit alle tijden. Entree is gratis. 

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

klaas schreef op 22-08-2014

Geweldig mooi programma, voor elk wat wils, dat moet een feest gaan worden.

Dirk Jan schreef op 22-08-2014

Bruisend Nijverdal,ik kan me er nog steeds niets bij voorstellen.

William S. Burroughs schreef op 22-08-2014

Aan Dirk Jan. Tip. Wanneer u bruisend nu eens vervangt door levend. Dan begint het misschien bij u ook wat meer te leven in plaats van te bruisen. Het kan ook zo zijn dat bruisend u te heftig is of dat u bij bruisend te hoge verwachtingen heeft. Feit is dat het programma er ligt dus nu zijn de mensen (bezoekers) aan zet. Ik wens u een bruisend levendige dag.

Pietje Puk schreef op 22-08-2014

Sorry, maar ik kan het programma van bruisend Nijverdal niet echt bruisend vinden. Sommige onderdelen waren er vorig jaar ook. Verzin een iets nieuws, organisatoren.

HEs schreef op 22-08-2014

En Pietje wat stel je voor....

klaas schreef op 22-08-2014

DIRK JAN-------PP, wanneer warderen jullie eens andermans inzet. wees blij dar er wat geregeld gaat worden,

henkie schreef op 22-08-2014

Aan Pietje Puk,als ik om Nijverdal heen kijk zie ik eigenlijk overal hetzelfde. Hellendoorn, helders fees, de boerendansers, harmonicadagen, geurenpop. Wierden, wiezo feesten. Den Ham, met zijn hammerbrinkdagen en historisch festival. De Almelose havendagen.Het bloemencorso in Lemelerveld. Raalte met de Stoppelhaane. Dit alles is al jaaaaren overal hetzelfde,dan vind ik het programma op Nijverdal ietsje meer ''elk wat wils''. Maar gezien uw reactie Pietje,heb u een voorsprong op de huidige organisatie, u laat in elk geval doorschemeren te weten wat er niet goed is, kom eens met een vernieuwend bruisend idee. Verwacht van mij geen verfrissende voorstellen, want ik kom niet verder als een terrasje pikken, en een glimlach tegen een dame op rijpere leeftijd.

Pietje Puk schreef op 23-08-2014

Kijk maar eens op buitenlandse websites, dan weet je niet wat je ziet.Leuke evenementen en origineel.

Dirk Jan schreef op 23-08-2014

Aan Klaas,ik vind jou reactie op mijn schrijven heel negatief .Ik heb helemaal niets geschreven over het programma en daar is ook niets mis mee denk ik.Maar negatieve reacties op een reactie horen blijkbaar bij deze website.

William S. Burroughs schreef op 23-08-2014

Aan Pietje Puk. We zijn een dorp met een beperkt budget en geen stad. We bevinden ons in Nederland en niet in het buitenland. We zijn dus niet in Berlijn, Barcelona, Londen, Parijs, New York, Amsterdam of Rio aan de Regge. Ik vind het huidige programma dan ook prima bij Nijverdal passen. Voor meer cultuur en een uitgebreider uitgaansleven zult u het dorp toch echt moeten verlaten voor de stad. Dat is niet denigrerend bedoeld maar gewoon een feit. Londen heeft de BBC en wij hebben Hoi tv. Zowel een stad als een dorp heeft zo zijn voordelen. Het grote voordeel is dat men dus altijd kan kiezen. Er is in Nederland voor elk wat wils op elk niveau. Tot slot wens ik iedereen een bruisende week in Nijverdal. Met dank aan de organisatie, die in deze nog weleens wordt vergeten. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 23-08-2014

Tot slot. Voor de duidelijkheid. Heb niks tegen dorpen maar ben wel blij dat er steden zijn. Voor de rest is het lekker rustig wonen in een dorp en dat is ook wat waard.

Piettje Puk schreef op 23-08-2014

Je kunt wat leuke ideeën van een website halen en die aanpassen voor ons dorpje, dat bedoelde. ik.

Ibequin schreef op 25-08-2014

Ik hoop jullie allemaal te zien op Nijverdal. En dan graag bruisend, lachend en met veel plezier. En ik hoop dat ik die dame ben waar Henkie een glimlach aan wil geven.

William S. Burroughs schreef op 25-08-2014

Aan Ibequin. Ik zal er zijn en ik denk dat Henkie zijn plicht ook met plezier zal vervullen. Prettige dag.

henkie schreef op 25-08-2014

Aan Ibequin, zo een charmante uitnodiging mag ik natuurlijk niet afslaan. Ik ging vroeger al graag "Brommers Kiekn" en nog kijk ik graag naar '' `t oale kreng''. En William het voelt voor mij niet als een plicht. Aan Pietje,ik bedoelde een andere bruisende invulling als het veranderen van uw voornaam, dit lijkt niet op "Sounds from Haeven'''maar meer op ''Veur De LoL GoedVout''.

Pietje Puk schreef op 25-08-2014

Henkie, nu begrijp ik je invulling van bruisend Nijverdal. Glimlachen naar rijpere dames. Veel plezier ermee.

Marian schreef op 26-08-2014

aan alle Pietje Puks en Henkies van deze gemeente: 7 september de Fisherman's Friend StrongmanRun! Dwars door bruisend Nijverdal en het gezellige boerendorp Hellendoorn. Verder mag je zelf kijken op www.strongmanrun.nl

Pietje Puk schreef op 26-08-2014

Dat is geen bruisend Nijverdal, maar smerige moddertroep.

Uw reactie

Naam:
Bericht: