PvdA: 25 oktober parkeergarage niet sluiten maar juist promoten

Datum: 20-10-2014

23.05 uur - De fractie van de PvdA stelt naar aanleiding van het sluiten van de parkeergarage op zaterdag 25 oktober, in verband met de Holterberg Diepe Helloop, hierover vragen aan het college.

 
 
"Met een persbericht heeft u de  Gemeenteraad op de hoogte gebracht van het ter beschikking stellen van de parkeergarage voor de Diepe Helloop. Deelnemers aan de loop kunnen voor het omkleden gebruik maken van de parkeergarage. Dat houdt in dat de garage zaterdag 25 oktober niet toegankelijk is voor het betalende publiek.
 
In de evaluatie betaald parkeren is door u aangegeven te onderzoeken of de parkeergarage verhuurd kan worden voor evenementen. De opbrengsten hiervan zijn begroot op C 1000,-/evenement. Volgens ons is hierover echter nooit verder over naar de Raad gecommuniceerd. 
De PvdA is er niet op tegen om de garage in te zetten voor evenementen, maar we vragen ons wel af of dit een geschikt soort evenementen is.
 
Met de start van de Diepe Helloop komen niet alleen hardlopers naar Nijverdal, maar ook hun supporters. Er zullen a.s. zaterdag veel bezoekers in Nijverdal zijn, waarvan een (groot) deel met de auto. 
 
Het moment om de parkeergarage te promoten! 
 
Ondanks de verwachte drukte toch een parkeerplaats vinden in de parkeergarage. 
 
Parkeren onder het evenement en alleen betalen voor de tijd dat je auto daar geparkeerd staat. 
 
In de tussen tijd een biertje pakken op een terras of nog snel een paar aankopen doen, zodat de middenstand niet alleen overlast ondervindt, maar ook  meeprofiteert van het evenement.
 
1. Wat zijn de overwegingen geweest om de parkeergarage voor de Diepe Helloop ter beschikking te stellen?
 
2. Conform welke verordening (artikel) hebt u toestemming gegeven voor het gebruiken van de garage anders dan parkeren?
 
3. Wij vertrouwen er op dat u contact hebt gehad met Handelsbelangen in de breedste zin. Wat was hun reactie?
 
4. Is er overwogen om op een andere manier in een kleedruimte te voorzien? Bijvoorbeeld in het huis van Cultuur en Bestuur, het plaatsen van een tent of een leeg winkelpand?
 
5. Wordt er conform afspraak huur in rekening gebracht? Zo niet wat zijn de kosten voor rekening van de gemeente?
 
6. De Diepe Helloop is een regio overstijgend evenement. Wordt over het sluiten van de parkeergarage voor auto’s naast de algemene bekendmaking ook gecommuniceerd via www.parkeren.hellendoorn.nl en de diverse uitingen van de organisatie Diepe Helloop?"
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

ikke schreef op 20-10-2014

Niet te geloven! Worden er nU mensen wakker?

Pietje Puk schreef op 20-10-2014

Daar ben ik het helemaal mee eens.

William S. Burroughs schreef op 21-10-2014

Gezien het aantal vragen is de communicatie weer ver te zoeken geweest. En ook qua tijd lijkt mij een andere oplossing al niet meer mogelijk. Dan komen wij dus weer terecht op de welbekende aanpak. Namelijk achteraf evalueren of dit nu wel zo handig is geweest. Valt er dan nu niets meer aan te doen? Jazeker. Met zijn allen duimen voor een goede afloop. Desalniettemin wens ik alle deelnemers veel succes. Zij staan immers buiten dit natte vingerwerk en moeten het hebben van hun geest en benen. Zo is er zaterdag toch nog iets wat functioneert. Prettige dag.

hennie schreef op 21-10-2014

Zoals ik herhaaldelijk heb geschreven, het is een rusthuis, hoe kun je dan verwachten dat er na gedacht wordt, ruimte genoeg in leeg staande panden, en de kelder levert weer p geld op. Komen toch al veel te kort met combi tunnel. Slaap zacht verder.

William S. Burroughs schreef op 21-10-2014

Aan Hennie. Met alle respect maar dat zou te makkelijk zijn. Wij moeten de touwtjes niet laten vieren in het gemeentehuis. Want voor je het weet duikt men op slinkse wijze in de daardoor ontstane ruimte. Om de vier jaar gaat men prat op het begrip democratie. Dan ontstaat er door toedoen van de burger een meerderheid en een minderheid. Daarna ontstaat mij iets te vaak het recht van de minderheid. Democratie werkt alleen als er ook democratisch wordt gehandeld. Transparant en met hoor en wederhoor. Kortom fair. Want voor je het weet krijgt een minderheid gelijk en de meerderheid krijgt de zwarte piet toebedeeld. Terwijl er bij een referendum zowel landelijk als gemeentelijk bij heel veel zaken democratisch gezien heel wat anders was uitgekomen. Kortom bij macht moet men niet in slaap vallen maar de boel juist op scherp houden. Daarbij heb ik niet de illusie dat er dan direkt wat gaat veranderen. Toch houd ik mij vast aan de volgende regel: Ik weet dat ik bedonderd wordt maar wil wel graag kwijt dat ik het ook in de gaten heb. Prettige dag.

jans schreef op 21-10-2014

ik dacht dat de winterslaap nog moest beginnen , of ze zijn uit de vorige slaap nog steeds niet wakker geworden

Richard schreef op 21-10-2014

@ jans Hou eens op met je droevige uitspraken en kom uit je bekrompen schulp...

Mitis schreef op 21-10-2014

Prima besluit dat de parkeergarage voor zo'n leuk evenement gebruikt wordt. Ik vind de opmerkingen van de PvdA wel een beetje formeel en gezocht, met uitzondering van punt 6 dat heeft ook praktisch waarde.

pff, schreef op 22-10-2014

Wat een gezeur, wees blij dat er iets wordt georganiseerd. Nu komen er mensen naar het centrum. Waarschijnlijk is een tent veel duurder dan de zaterdag opbrengst van de parkeer garage.

jans schreef op 23-10-2014

@Richard , Het gaat hier niet om mijn uitspraken maar het wakker worden van de ambtenaren , bij dit artikel worden we weer om de tuin geleid door de PVDA . Denk je nou echt dat dit niet eerder in de raad is besproken , de vragen die het PVDA gaan stellen aan wie staat nergens beschreven en moet ik er dan van uit gaan dat dit een 1 mans actie is geweest , ik neem aan dat elke partij hier wel van op de hoogte was anders slapen die anderen nog steeds

jan schreef op 23-10-2014

Niet te filmen !! Wat een arrogantie !! Advies voor Dhr. Beintema en z'n cluppie: stuur nog ff een aantal extra parkeerwachters zaterdag a.s. want dit is de kans om lekker te scoren !! Veel nieuwe bezoekers in het centrum van Nijverdal die, als ze niet oppassen, nog een keer extra getrakteerd worden door onze gastvrije gemeente Hellendoorn. Zo'n parkeerbon kost maar 90 euro. Frustratie na een bezoek aan Nijverdal Centrum, reden genoeg om hier nooit weer terug te keren. Gastvrij Nijverdal, laat me niet lachen. Aanstaande zaterdag GRATIS parkeren in het gehele centrum van Nijverdal, dat is gastvrijheid tijdens dit prachtige evenement in het centrum !! Ik wens alle ondernemers in het centrum een succesvolle zaterdag. (Ondanks de Gemeente Hellendoorn).

Mitis schreef op 23-10-2014

Jan schrijft: Gastvrij Nijverdal, laat me niet lachen... Helaas heeft Jan gelijk....

Dirk schreef op 24-10-2014

@William, Ik vind zwarte piet in uw stukje een gewaagde keuze.

William S. Burroughs schreef op 24-10-2014

Aan Dirk. Dat mag u vinden. Maar een beetje krabbelen aan de korst kan in bepaalde gevallen geen kwaad. Bovendien ben ik er wat zwarte piet en democratie betreft van overtuigd dat bij een referendum piet gewoon zwart blijft. En deze link valt bij het nemen van beslissingen binnen onze gemeente soms door te trekken. Dat er bepaalde zaken worden doorgedrukt waar het merendeel van de inwoners bij een referendum absoluut geen voorkeur aan zouden hebben gegeven. Dat is de reden waarom ik er de zwarte pieten discussie in verweven heb. Dat u daar uw bedenkingen bij heeft is natuurlijk uw goed recht. Ik zal het bij een volgende reactie in mijn achterhoofd, mits ik er niet op val, dan ook zeker meenemen. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 24-10-2014

Tot slot wou ik graag van deze gelegenheid gebruik maken om de parkeergarage voor komende zaterdag om te dopen in de Fred Flintstone garage. Waarom? Iedereen komt immers met de benenwagen. Prettige wedstrijd.

Uw reactie

Naam:
Bericht: