Mensen met een laag inkomen kunnen eenmalig bedrag aanvragen

Datum: 30-10-2014

17.55 uur - De regering heeft besloten dat iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder met een laag inkomen, in 2014 recht heeft op een éénmalige extra uitkering. Dit bedrag kan tot 1 december worden aangevraagd via de gemeente. 

 

 

 

 

 


Het extra geld is:

  • 100 euro voor een (echt)paar,
  • 90 euro voor een alleenstaande ouder,
  • 70 euro voor een alleenstaande.

Wie krijgt dit extra geld?
Inwoners van de gemeente Hellendoorn die een bijstandsuitkering hebben, krijgen deze extra uitkering automatisch. Inwoners die eerder een beroep deden op één van de minimaregelingen hebben van ons een brief gekregen om hen erop te attenderen dat ze deze extra uitkering bij de gemeente kunnen aanvragen. Dat kan nog tot 1 december.

Formulier invullen
Inwoners die geen brief hebben gekregen, maar wel in aanmerking denken te komen voor deze eenmalige extra uitkering, kunnen op www.laaginkomen.nl. een test doen, om te kijken of ze er recht op hebben. Het bedrag kan worden aangevraagd via het formulier op http://www.hellendoorn.nl/actueel/nieuws/05606/ Geen internet? Vraag dan een formulier aan bij het loket Welzijn, inkomen en werk van de gemeente Hellendoorn: 140548.

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Maarten schreef op 30-10-2014

Gratis geld, toe maar. Je zou er bijna je baan voor op zeggen. Bijstand, huursubsidie, voedselbank, minder gemeentelijke belastingen, kind gebonden budget. Alle dagen vrij, zodat men flink kan beunhazen .En nu ook nog gratis geld. Waar houdt het op ?

Henk schreef op 31-10-2014

Inderdaad Maarten

pff, schreef op 31-10-2014

@Maarten Kwestie van controleren, er is zeker een groep die het wel nodig heeft.

Anne schreef op 31-10-2014

aan Henk en Maarten; wel erg kort door de bocht!!!

Richard schreef op 31-10-2014

Ik krijg een beetje de indruk dat minima over een kam worden geschoren...

William S. Burroughs schreef op 31-10-2014

Aan Maarten en Henk. Waar geld en mensen samen komen wordt bedonderd, belazerd en misbruik gemaakt. Op alle niveaus. Wanneer er mensen zijn die het niet nodig hebben maar toch min willen zijn voor 100, 90 of 70 euro moeten zij zich de ogen uit de kop schamen. Voor de mensen die het echt nodig zijn en vaak met de nodige schaamte aanvragen vind ik het een prima maatregel. Dat u op de stoel gaat zitten van de bedriegers en daarmee gemakshalve de hele groep over een kam scheert zegt meer over u dan over diegenen die het echt kunnen gebruiken. Ook lijkt het net alsof u jaloers bent op bijstand, voedselbank en enorm ongelukkig bent met het werk wat u op moment heeft. Ook snakt u schijnbaar naar meer vrije tijd. Dat zegt dan ook weer meer over u dan over de doelgroep. Natuurlijk mag u simplistisch generaliserend raaskallen wat u wilt. Toch zou het u sieren wanneer u zich iets meer in de ander en de reden waarom men in zijn/haar situatie is beland zou kunnen inleven. Want zowel in uw 'goede' wereld als in de 'slechte' wereld die u schijnbaar niet kent kan men het kaf van het koren scheiden. In beide werelden zijn er mensen die het voor de ander verklooien. Dus een beetje genuanceerder bleren zou u in de toekomst beiden sieren. Prettige dag.

Dirk schreef op 31-10-2014

Waar ligt de grens van een laag inkomen ?

hennie schreef op 31-10-2014

keurig: William

Pietje Puk schreef op 31-10-2014

Het is goed bedoeld van de overheid om deze eenmalige uitkering te verstrekken, maar dit financiële lapmiddeltje heeft voor de ontvanger weinig zin. Dit bedragje is zo op geconsumeerd.

Maarten schreef op 31-10-2014

ik ben zeker niet jaloers op de mensen in de bijstand, en ook niet op dat moralistisch gezever van William. Maar ik denk wel dat er een wezenlijk verschil moet zijn tussen werken en niets doen. We hebben in Nederland een sociaal stelsel via de belastingen draag ik daar mijn steentje aan bij. Niet alles moet worden genivelleerd, werken moet nog wel lonen. Tegenwoordig wordt alles maar aangemerkt als noodzakelijk en eerste levensbehoefte. Tv , internet, iphone, ipad, vaatwasser , wasmachine, auto, alcohol, sigaretten, vakantie,etc. Zijn niet noodzakelijk. Als je daar geen geld aan uit geeft, houdt je geld over. Ik weet wat het is om te leven zonder. Maar ieder zo zijn of haar mening. Met mijn theorie lezen de bijstandgerechtigen deze tekst toch niet.

Henny schreef op 31-10-2014

Keurig Maarten.

michel schreef op 31-10-2014

Geheel met Maarten eens. De gemeente moet dit niet doen. Mensen calculeren dit volgend jaar ook weer in december in. De gemeente moet eens harder worden van degenen die trekt van de bijstand. Elke dinsdag staat er in het regionale krantje vrijwilligers gevraagd. Nee deze advertentie hoeft niet in de krant. de gemeente moet mensen in de bijstand dit verplichten. En zo zijn er genoeg andere taken te bedenken. rommel uit het bos en bermen halen. Leegstaande panden in nijverdal de ramen van laten lappen. Heb je hiervoor personen die zich hier voor inzetten dan kun je zo'n beloning uitgeven. nu krijg je een welles en nietes spel.

jan schreef op 01-11-2014

mensen met uitkering gewoon elke dag melden tussen 7uur en half 8 smorgens

William S. Burroughs schreef op 01-11-2014

Aan Jan. Met welk doel? Of gaat u uit van het kinderlijke principe ik vroeg dan jij ook vroeg? Of bent u in de war met de reclassering? Of is er geen mens met een uitkering meer te vertrouwen? En zijn ze allemaal in staat om te beunhazen? Het zou op zich best wel een stunt zijn wanneer de mensen met een uitkering zich dan tussen 7 uur en half acht als zwarte piet zouden melden. Dan kunt u van harte lust stigmatiseren en met de zak rondgaan. Om vervolgens alles wat u niet aanstaat richting Spanje te doen verdwijnen. Nu even alle gekheid op het welbekende stokje. U zult wel denken wat een kinderachtige reactie. Daar heeft u volkomen gelijk in maar dat vond ik van uw reactie ook. Dacht nog bij mezelf loat goan. Om vervolgens te denken doe ook eens gek. Dus bij deze. Prettige dag.

JAN schreef op 02-11-2014

Helemaal eens Maarten, het is volledig uit de klauw gelopen in dit landje. Nog een maandje en het is alweer tijd voor de kerstpakketten.

Ikke schreef op 03-11-2014

Met verbazing lees ik de reacties op dit artikel. Ik heb lang op mijn handen moeten zitten om niet te reageren maar sommige reacties snijden werkelijk geen hout. Ik heb een baan, een eigen bedrijf zelfs, maar ik kan me erg goed voorstellen dat er hele volksstammen zijn in dit land waar mensen door het belachelijke eisenpakket wat door veel werkgevers gevraagd wordt aan potentiele werknemers niet aan de bak kunnen komen. Ziekte, minder begaafd zijn en zo nog legio andere redenen waar heel veel mensen mee kampen. Zonder dat ze daar ook maar iets aan kunnen doen. Overal zijn er profiteurs, ook in de bijstand. Maar dit land bestaat dankzij het collectief, denk aan zorg ed. Goed om eens rekening te houden met de minima die hard knokt om toch een redelijk bestaan op te bouwen in dit veeleisende land. Ik denk dat veel mensen met het schaamrood op de kaken aan moeten kloppen om die paar centen te krijgen zodat ze weer voor een tijd boodschappen kunnen halen. Laat de klagers onder ons eens een winkelkar vullen met alles dat noodzakelijk is om een weekje maar te kunnen leven. Ga naar de kassa en probeer dat maar eens voor 40 euro of minder mee te krijgen. Doe dat een heel jaar en je weet waar die paar euro van het rijk voor bedoeld zijn.

Dennis schreef op 03-11-2014

Ik betaal mIjn belastingen met al het plezier, zeker als het op deze manier wordt uitgegeven aan de minima. Zou niet willen ruilen. Enkele profiteurs houd je, die moet je aanpakken, maar de mensen die soms HEEEL graag willen maar niet kunnen verdienen soms wat extra's, als je daar al van kan spreken.

Uw reactie

Naam:
Bericht: