Officiële opening drinkwatertappunt uitgesteld

Datum: 18-12-2014

22.27 uur - De DorpsRaad wilde de historische pomp zijn water teruggeven. Beoogd was de houten kast van de  dorpspomp te plaatsen over de moderne pijp. Deskundigen hadden geadviseerd dat dit technisch haalbaar was. Na aanvang van de werkzaamheden bleek ter plekke pas dat dit niet ging lukken zonder de historische pomp te beschadigen.

 
Op dat moment is besloten om het gerealiseerde tappunt te laten staan en de historische pomp tot nader beraad op te slaan.
 
De DorpsRaad heeft in klein comité overlegd. Uit dit overleg zijn twee scenario’s gekomen:
1. De historische dorpspomp wordt ergens tussen de kroningslinde en het nieuwe tappunt geplaatst of 
2. De historische dorpspomp wordt op de oude plek teruggeplaatst en het nieuwe tappunt wordt verplaatst in de buurt van de bloembak op het plein aan de overkant van de Dorpsstraat. 
 
Deze scenario’s zijn voorgelegd aan de voorzitter van Stichting Oald Heldern, Johan Hegeman en Dinand Webbink. Zodra er een keuze is gemaakt gaat de DorpsRaad in overleg met de Gemeente en Vitens tot uitvoering over. De DorpsRaad baalt natuurlijk van de ontstane situatie en de ophef die deze in het dorp veroorzaakt. 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Harm schreef op 18-12-2014

Daar is goed over nagedacht blijkt wel. De oude dorpspomp weer in ere herstellen op dezelfde plek lijkt me logisch.

henk schreef op 18-12-2014

aub terug die pomp we hebben al zo veel weg gegooid

Heldersen schreef op 19-12-2014

Nogmaals het is jammer om die oude pomp te laten verdwijnen. Het zal ongetwijfeld goed komen. Dinand komt uit een familie die al jarenlang weet hoe met tappunten om te gaan !

Uw reactie

Naam:
Bericht: