Uitwisseling CSG Reggesteyn in Nijverdal en Radulphus College op Curaçao

Datum: 26-01-2015

10:52 uur - Vrijdag 6 februari vertrekt een groep van twintig geselecteerde leerlingen van CSG Reggesteyn van de vestiging Noetselerbergweg naar het Radulphus College op Curaçao. Het gaat om leerlingen in 4 havo/vwo. 

Vooraf hebben zij ideeën voor het programma van de uitwisseling aangedragen en hun wens hieraan deel te nemen gemotiveerd. Centraal in deze wederzijdse uitwisseling staat het kweken van onderling begrip en respect voor elkaars cultuur.  De reis wordt begeleid door docenten van Reggesteyn (Hans Pas, Leoni Schwarte-Cents, Cathy van Schilt) en duurt tot 14 februari. 

 

Hoewel zowel Curaçao als Nederland onderdeel vormen van het Koninkrijk der Nederlanden, zijn het twee aparte werelden. Door de uitwisseling leren de leerlingen de historische band tussen Curaçao en Nederland kennen. Een uitwisseling, met overnachtingen in gastgezinnen, dompelt leerlingen onder in de plaatselijke cultuur en gewoonten. 

 

Op het programma staan onder meer leren van Papiamentu, meedoen met de lessen van het Radulphus College, het bezoeken van de grotten van Hato en een rondleiding in het Kura Hulanda (museum over de geschiedenis van de slavenhandel). Daarnaast nemen de leerlingen deel aan diverse activiteiten als snorkelen, een workshop salsa/merengue en maken zij het carnaval op Curaçao mee.

Van 11 t/m 18 april 2015 vindt het tegenbezoek in Nederland plaats. 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 26-01-2015

Dat zijn nog eens mooie uitwisselingen. Lekker naar de 3 S'en zou Ronald Koeman kunnen zeggen. Son See en Strand. Prettige dag.

jan schreef op 26-01-2015

wat een geld verspilling .en daarbij hopen dat ze allemaal weer thuis komen want je kunt daar s,avonds niet meer veilig lopen ja naar zes uur s,avonds

Harrie schreef op 28-01-2015

na zes uur s'avonds.

jan schreef op 28-01-2015

harrie ik heb de comma maar omlaag gehouden want dat gebeurd daar ook

Wim schreef op 28-01-2015

Ik ga niet mee

Uw reactie

Naam:
Bericht: