Waterschapsverkiezing op 18 maart 2015

Datum: 03-02-2015

8:59 uur - Henk Holtmaat uit Mariënheem is namens het CDA kandidaat voor de waterschaps verkiezing op 18 maart van dit jaar. Hij staat op plaats 3 van de CDA lijst 2 en wil graag opnieuw gekozen worden in het algemeen bestuur van het waterschap Groot Salland, omdat zijn werk nog lang niet af is.

Henk zit nu ruim 6 jaar in het algemeen bestuur van het waterschap Groot Salland en heeft in deze periode veel kunnen doen en ook veel bereikt.

Maar er is ook nog heel veel werk te doen, zeker nu eind 2014 de besturen van het waterschap Groot Salland en die van het waterschap Reest en Wieden hebben besloten om per 1 januari 2016 te gaan fuseren.

Een fusie moet een meerwaarde hebben voor de inwoners en de bedrijven in Salland. Dit moet een financiële meerwaarde zijn, maar ook een meerwaarde op het gebied van een betere organisatie en service aan de burgers, boeren en bedrijven.

Naast dat Henk samen met zijn vrouw en zoon een rundvee- en varkensbedrijf runt, werkt hij als financieel administrateur bij een groot bedrijf in de Sociale Werkvoorziening te Ommen.

Henk ervaart bijna dagelijks door zijn werk in de landbouw en de sociale werkvoorziening hoe het is om met weinig geld/inkomen rond te moeten komen en daardoor zeer zuinig te moeten leven.

Met deze kennis en ervaring  is Henk altijd extra kritisch bij het waterschap, vooral wanneer het gaat om geld uit te geven. Geld wat opgebracht moet worden door de inwoners, boeren en bedrijven in Salland.

Bij elk besluit moet er heel goed gekeken worden of nut en noodzaak wel in overeenstemming zijn met de kosten die hiervoor gemaakt moeten worden.

Het nieuwe waterschap wat er per 1 januari 2016 komt moet een platte organisatie worden, waar de verantwoordelijkheden zoveel mogelijk op de werkvloer en in het werkveld worden neergelegd. De aansturingen moeten  gebeuren op hoofdlijnen en door een beperkt aantal mensen, zodat de lijnen kort zijn en de kosten zo laag mogelijk worden gehouden. Dit zal het welbevinden van de mensen bevorderen en de hele organisatie beter, efficiënter en voordeliger laten functioneren.

Door de fusie kunnen er miljoenen bezuinigd worden, doordat er fors bespaart wordt op bestuur  en huisvestingskosten,  er is dan sprake van één bestuur over een grotere organisatie, die werkt vanuit één centraal kantoor.

De bestaande regio werkplaatsen moeten blijven, zodat de mensen in het veld dicht bij de uitvoering van het onderhoudswerk zitten. Dit moet er tevens voor zorgen dat de contacten en verhoudingen met de boeren en burgers goed blijven en  waar nodig verbeterd worden.

Het waterschap heeft als voornaamste taak te zorgen dat de burgers en bedrijven ervan verzekerd  zijn dat ze veilig kunnen wonen en werken, en dat ze verschoond blijven van wateroverlast en overstromingen. Daarnaast moet het waterschap in tijden van droogte zorgen voor watertoevoer en ook heel belangrijk, dat het water schoon en veilig is.

Ook de komende jaren moeten er veel wettelijke taken uitgevoerd worden en projecten welke te maken hebben met de veranderingen in het klimaat.

Het waterschap moet werken en zorgen voor de toekomst die vandaag begint.

Henk Holtmaat wil als gedreven en bewogen Sallander, een daadkrachtige waterschapbestuurder zijn die zich ook de komende jaren optimaal blijft inzetten voor de belangen van de burgers, boeren en bedrijven in het mooie Salland.

Hij hoopt dat heel veel kiezers hem het vertrouwen geven door op 18 maart op hem te stemmen, zodat hij als kritisch waterschapbestuurder verder kan en mag.

Henk Holtmaat: “ zo Helder als Water”!

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: