Wat vindt u? Moeten de supermarkten open op zondag of niet?

Datum: 12-02-2015

12:48 uur - In veel Twentse gemeenten mogen supermarkten al langer op zondag open. Wat vindt u? Moet dit in de gemeente Hellendoorn ook gebeuren? 

In Borne mogen de supermarkten vanf nu open van 12.00 uur tot 17.00 uur, zo valt te lezen in een artikel op RTV Oost, net als in de gemeenten Dinkelland, Oldenzaal, Hof van Twente, Enschede, Almelo, Tubbergen en Haaksbergen.

 

Alleen in de gemeente Hellendoorn, Rijssen-Holten, Twenterand, Wierden en Hengelo zijn de supermarkten nu nog niet elke zondag open. Het blijkt dat winkelen de laatste jaren steeds meer op zondag gebeurt. De koopavonden worden daarentegen steeds minder populair. Wij horen graag uw mening!

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Pietje Puk schreef op 12-02-2015

Voor mij persoonlijk hoeft de supermarkt niet open op zondag. Maar als er mensen persé op zondag boodschappen willen doen, dan moeten ze dat zelf weten. Misschien helpt het tegen hun verveling op zondagmiddag??

Wim Alferink schreef op 12-02-2015

niet op zondag open

hennie schreef op 12-02-2015

ik heb maar 1 vraag, WAAROM

claus schreef op 12-02-2015

dat er mensen zijn die op de zondag gaan inkopen in de super heeft naar mijn inzicht te maken met niet zelf kunnen in te vullen wat te gaan doen op zondag, en bedenk hoeveel mensen daar voor ingezet moeten worden, distrie verv,vrachtwagens, chauffeurs mensen in de ditributie, s hallen, winkel personeel, doe wat je moet doen, maar denk ook eens aan de anderen.

Kruidenwijk schreef op 12-02-2015

Van mij mogen de supermarkten open. Beetje kort door de bocht om te oordelen dat anderen hun zondag niet in kunnen delen. Er zijn ook mensen die simpelweg ma t/m zaterdag geen tijd hebben ivm werk sport en ander aangelegenheden. Laten ze een roulatiesysteem invoeren waarbij elke zondag een andere supermarkt open is. Zo wordt de werklast onder het personeel van de supermarkten in Nijverdal evenredig verdeeld. Ik ben voor.

Maarten schreef op 12-02-2015

open. Doordeweeks heb ik geen tijd, ik werk. En het avondprogramma is ook al gevuld. Eerder kon je bij de stationswinkel en de Shell nog terecht, en was er altijd druk op zondag.

pff, schreef op 12-02-2015

Van mij mogen ze, dat gezeur over de zondagsrust is niet meer van deze tijd. We leven in een 24 uurs economie en dat jou je niet tegen. Je hoeft niet te werken op zondag en ook niet te winkelen. Wat een ander met zijn zondag doet is zijn probleem en hoeft een ander niet over te oordelen.

oons Jan schreef op 12-02-2015

wat een zielige reactie's geen tijd!!!! leer eens prioriteiten te stellen en jou " probleem" op een ander af te wentelen, per saldo worden er meer kosten, denk aan personeel, verwarming, verlichting enz. die wel door berekend gaan worden, terwijl er echt niets meer door word verkocht.

Heinrich schreef op 12-02-2015

sorry oons Jan, maar uit een onderzoek, die laatst in de Tubantia stond, bleek dat er tijdens een zondagsopening meer omzet gedraaid wordt.

bol schreef op 12-02-2015

waarom mogen de betreffende supermarkten het niet gewoon zelf beslissen?? Stop de betutteling, leve de vrijheid.

ikke schreef op 12-02-2015

Wat vinden de supers er zelf eigenlijk van ? Van mij mogen ze open.

Van mij niet schreef op 12-02-2015

Hou die supermarkten toch lekker dicht op zondag. Ik kan er echt niet inkomen dat je in de zes dagen dat ze al open zijn van smorgens tot in de avond geen enkel moment hebt om boodschappen te doen. Is het omdat je op zondag er lekker de tijd voor hebt tuf dan naar een stad zijn ze altijd open en breekt je dag ook lekker. Één rustige dag in de week moet ook kunnen toch?

pff. schreef op 12-02-2015

@Bol inderdaad betutteling. Ik heb 7 rustdagen in de week. laten we alles dicht doen want ze verstoren mijn rust.

Claus schreef op 12-02-2015

Sorri heinrich , dat bericht berust op een zondag maar er is niet vermeld dat dat het een verplaatsing was van door de week naar de zondag, maar goed ik vindt het allemaal goed, maar NODIG ik zeg NEE, GEMAK ZUCHT.

Gekke Henkie schreef op 12-02-2015

Als ik dit alles hier zo lees doet iedereen zijn boodschappen 's avonds of in het weekend. Waarom zijn de winkels dan doordeweeks van 8-5 nog open.

claus schreef op 12-02-2015

de juiste op merking HENKIE

Miet schreef op 13-02-2015

Ja graag !!!!

Michel schreef op 13-02-2015

Vindt het niet nodig....We kopen nu al veel online. Waarom de boodschappen niet en gebruik maken van de bezorg service als je geen tijd hebt....En ja ben je een aanbieding loper dan moet je maar er tijd voor maken. Dicht houden de winkels.

Marcel Altena schreef op 13-02-2015

Als iedereen die doordeweeks tijd heeft om de boodschappen te halen, dat op die tijdstippen ook doet en niet meer op zaterdag (omdat het dan zo gezellig is in de supermarkt, lekker kletsen in het gangpad?), zou het op zaterdag een stuk rustiger bij de supermarkten zijn (parkeren is bij AH na 11.00 uur bijna onmogelijk) en hoeft het van mij niet op zondag opengesteld te worden.

William S. Burroughs schreef op 13-02-2015

Ik vind het religieuze aspect een zwak argument. Je kan niet alles verbieden bij gebrek aan eigen verantwoording. Je gaat of je gaat niet. Ook het drukte aspect vind ik een zwak argument. Je zou je kunnen afvragen wat je tijdens die 6 dagen verkeerd doet waardoor je gedwongen wordt om op zondag naar de supermarkt te moeten. Kwestie van plannen. Volgens mij gaat het simpelweg om 2 redenen. De tijdgeest van hoe drukker hoe beter of je gewoon vervelen op zondag. Van mij mag de supermarkt op zondag open maar een vooruitgang is het zeer zeker niet. Prettige dag.

Joerie schreef op 13-02-2015

Graag open op zondag! Voorheen deed ik iedere zondag de boodschappen. Sinds kort woon ik in de gemeente Hellendoorn en het viel me direct op dat er op zondag geen enkele supermarkt open is in de gemeente. In veel gemeentes (ook kleinere) is het al jaren gewoonte dat de supermarkten op zondag open zijn en klanten zelf bepalen of ze hier gebruik van willen maken. Mijn ervaring is dat het op zondag vaak het drukste is. Het lijkt me niet dat de gemeente Hellendoorn het ene dorpje is dat nog weerstand weet te bieden aan een landelijke ontwikkeling dat winkels zelf bepalen of ze op zondag open zijn en klanten die zelf bepalen of ze op zondag naar deze winkels toe gaan.

Tom schreef op 13-02-2015

De kerk is zondags ook open, waarom mag de winkel dat niet? Je hoeft er niet naar toe, het mag.

hennie schreef op 13-02-2015

We gaan naar 24 uurs tijden en dat 7 dagen in de week, dus 5 dagen werke 2 dagen vrij, en dat iedere week op schuiven, het kan dan voorkomen dat je vrij bent op maandag en dinsdag . Op schuiven npmen ze dat.

jan schreef op 13-02-2015

NIET open op zondag denk aan de zondagsrust voor wie daar behoefte aan heeft.

Henk schreef op 13-02-2015

De gemiddelde supermarkt in Nijverdal is 78 uur geopend. Als je in die uren geen tijd hebt om boodschappen te doen, ben je waarschijnlijk een kleine zelfstandige die in de toekomst dan ook op zondag de toko zal moeten openen om genoeg omzet te kunnen halen. Die zelfstandige is maar wat blij met een vrije zondag waarop hij en/of zij bijvoorbeeld kan sporten of een andere aktiviteit kan doen, zoals een dagje uit met de kinderen of oma en opa. We willen met z'n allen wel veel winkel(tje)s in ons dorp die op de meest vreemde dagen entijdstippen open moeten. Maar als je dan je werknemer meedeelt dat hij of zij op zondag moet werken (voor u) dan breekt de hel los. Kortom winkels dicht op zondag, of alleen open als er ook een evenement in of om het centrum is. Allen veel wijsheid maar bovenal begrip voor de kleine ondernemer toegewenst.

Maarten schreef op 13-02-2015

Omdat de nieuwe generatie met zijn/ haar tijd mee gaat, die van een 24 uurs economie , en dus ook boodschappen wil kunnen doen op zondag. Mag dat niet van de oudere generatie, met als argument beter je tijd leren plannen en zondagsrust. Vroeger was niet alles beter. Personeel in de zorg , horeca en storingsdienstenmonteurs moeten ook op zondag werken. Of ga je zelf bij de Blenke zitten de hele dag ? De meeste zijn het na een uurtje al zat. Ach geen elektra/water/gas/ telefonie , laat ze dat na het weekend maar komen repareren. Geen zin om te koken op zondag, succes.

Tom schreef op 13-02-2015

Maar met de kerst gaan we wel allemaal uit eten of shoppen op de koop zondag. Eigen belang gaat voor op.

Mitis schreef op 13-02-2015

Binnen 10 jaar zijn veel winkels 7 dagen per week open ongeacht wat wij er van vinden, ik heb er geen moeite mee. Ik eet ook 7 dagen in de week...

Hugo v.d. A. schreef op 15-02-2015

Nee.

Ookpeter schreef op 27-03-2015

Gisteren heeft Alphen aan den Rijn besloten tot de wekelijkse koopzondag, op maandag besloot de raad van de gemeente Westervoort hetzelfde, vorige week besloot de raad in Aalten ook tot de zondagsvrijheid . Buiten de bible belt zijn er nu nog twee handjesvol gemeenten die de zondagsheiliging belangrijker vinden dan wat de inwoners vinden. Echter deze worden snel minder in aantal. Dus Mitis u hebt gelijk steeds vaker mogen winkels open op zondag. @ Hugo kijk eens op de website van de AH, meer dan 700 filialen zijn aanstaande zondag open,

Pia van Dam schreef op 02-04-2015

Nee

joope schreef op 03-04-2015

Altijd open beslist de eigenaar zelf

M.T.Sanders schreef op 04-04-2015

De zondagsrust is in deze tijd geen argument meer maar een beetje plannen in de week moet het toch mogelijk maken om normaal de boodschappen te doen.De opmerking ik eet ook 7 dagen in de week slaat natuurlijk nergens op, je kan voor meerdere dagen boodschappen doen lijkt mij zelfs als het gaat om vers.Maar van mij mogen ze dicht blijven op de zondag.

hennie schreef op 04-04-2015

denk er aan dat er door veel meer mensen gewerkt moet worden , van mij mag het maar nodig NEE

Mitis schreef op 04-04-2015

Waarom eigenlijk niet open? o ja we zijn een CDA dorp, die mensen leggen hun normen graag op aan de rest van de wereld...

Loes schreef op 05-04-2015

Ik vind het wel lekker dat ik 1 dag in de week niet naar een winkel kan. Dat geeft rust om niet mijn week in 7 dagen te plannen. En blijf ik niet Door hollen. Dat is heel gezond, en aan alle gestreste reacties zouden meer mensen daar zo over moeten denken. Het is wel heel erg als je niet 1 dag in de week zonder winkel kunt.

Harm schreef op 05-04-2015

Denk ook aan de luchtvervuiling

Doris schreef op 20-04-2015

Wat hebben we vroeger gevochten voor een vrije zaterdag!!!!!

marlon schreef op 21-04-2015

Ik vindt het echt overbodig! De grootste onzin om te denken dat, dat nodig is. Er zijn al genoeg, en lange openingstijden dus een ieder kan zorgen om de boodschappen in huis te halen, en bovendien vindt ik het respectloos, de zondag behoudt je in ere te houden waar die voor bedoeld is. Het wordt de mensen te makkelijk gemaakt, en hoeven niet meer na te denken, ook uit geloofsbeleving!

Ookpeter schreef op 13-06-2015

De afgelopen paar weken hebben de gemeenten Borne, Litterensadiel, Stadskanaal en Coevorden besloten om de zondagsvrijheid in te voeten. Dichterbij hebben B&W in Ommen net besloten om per begin juli de koopzondagen vrij te geven...raad moet nog wel instemmen . Hellendoorn is geen eiland , mogen de winkels hier niet open dan gaan de inwoners wel naar (buur) gemeenten . Niet alleen in Ommen loopt de discussie nog, in Vlagtwedde , Steenwijkerland , Hengelo , Ede komen deze maand nog voorstellen in de raad om te stoppen met de zondagsluitingsdwang .

Pianiet schreef op 01-08-2015

Heerlijk vind ik het als het in Nijverdal nog eens rustig is. Heeft niks met geloof te maken. Ja en dat kan alleen als anderen het dan ook rustig hebben. Nou zijn er gelukkig ook héél veel evenementen in Nijverdal. Het Dunantplein heeft niet te klagen over reuring. Er word altijd wel gezegd dat de inwoners van Hellendoorn graag naar buurgemeente Rijssen gaan, maar dat helpt in dit geval niet.

Strokap schreef op 03-08-2015

Supermarkten op zondag open is grote onzin die er bestaat en iedereen heeft wel een gaatje vrij om de boodschappen door de weeks te halen koop alles bij een supermarkt dat scheelt heel veel tijd zodat je er in een keer klaar mee bent kan wel duurder zijn maar zo heb je alle gemak onder een dak

Antoinette schreef op 01-12-2015

Laat een ondernemer zelf beslissen of hij of zij zijn/haar zaak open heeft op zondag. Zo goed gaat het niet met al die leegstaande panden. Misschien gaat het centrum dan weer 'leven ' i.p.v. het feit dat mensen zoals de koopavond in andere plaatsen de winkels bezoekt. Voor rust kun je altijd het bos nog in.

H.C. schreef op 02-12-2015

Het bos blijkt ook niet meer rustig, zie deze ingezonden brief 'Het Kattenbos' onveilig gemaakt door mountainbikers, dus dat is ook al geen optie meer. De vraag is, waar vindt men nog wel rust!!!!

maria schreef op 05-04-2021

ik vind het onvoorstelbaar dat supermarkten op zondag open zijn iedere dag tot tien uur savonds open en dan hebben mensen nog hun boodschappen binnen sorry hoor maar dan doe je toch ergens iets verkeerd. Lang leve!!!!! de zondagrust!!!!!!

Jos schreef op 05-04-2021

Moeten alle winkels volgens jouw op zondag dicht zoals Kruidvat, action en tuincentra?

Wat ben ik toch een tut! schreef op 10-04-2021

@maria, wat is het nut van zondagsrust? Worden we daar betere mensen van? De tijden zijn veranderd, doordat men geen geld meer kan uitgeven in winkels, horeca, pretparken etc. kan er veel meer besteed worden in supermarkten. En door e-bikes kunnen er langere afstanden worden afgelegd. Dan is het toch handig dat je in andere dorpen bij de supermarkt even wat lekkers kunt kopen. ‘s Avonds en in het weekend zijn ze geopend, ideaal voor de klanten en de eigenaar, personeel verdient weinig, dus dat is het probleem niet. ‘s avonds is het rustiger in supermarkt, prettig voor ouderen en minder risico op besmetting.

Linda schreef op 10-04-2021

we werken toch ook op zondag? we gaan toch op zondag ook dagjes uit zoals dolfinarium etc...iemand zal de poort hiervan op zondag open moeten doen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: