Bent u trots op Nijverdal?

Datum: 25-02-2015

20.42 uur - Hoewel toeristen erg enthousiast zijn over het Nijverdalse winkelhart, zien de Nijverdallers dat zelf anders. Volgens ondernemers in de binnenstad klagen de inwoners onterecht veel, zo valt te lezen op ‘de ondernemer’. 

 
 
 
 
 
 
Nijverdallers mogen graag klagen dat er zo weinig te doen is, dat het allemaal maar zo-zo is om vervolgens hun inkopen elders of via internet te doen. De winkeliers vinden het maar een rare toestand. Want zij zien de koopkracht juist weer wat toenemen. Er staan inderdaad winkels leeg in het Keizerserf, maar zo dramatisch is het volgens de ondernemers nou ook weer niet.
 
Waardering
Uitbater Huub Mali van de tegenovergelegen Hema aan het Keizerserf ziet het zo somber niet in. „Het laatste half jaar zie ik het weer aantrekken. Het rare is, iedereen die van buiten komt vinden het hier prachtig. Een mooi dorp, een mooi centrum, mooie winkels. Maar op de een of andere manier zien de Nijverdallers dat zelf niet. Nijverdallers moeten dat wat meer gaan waarderen.”
 
Goede cijfers
Datzelfde geluid klinkt ook door bij een andere ondernemer op het Keizerserf, Maarten Heerdink van drogisterij Etos. „We gaan wel de goede kant op, zo dramatisch is het niet, onze cijfers zijn goed. Het heeft echter tijd nodig. Voor starters is het nu lastig. Bij de banken krijgen ze momenteel geen cent. De Nijverdallers mogen inderdaad wel wat trotser worden op hun dorp en op de inspanningen van de ondernemers om te zorgen voor een leuk, gevarieerd en levendig winkelhart.”
 
Bent u trots op Nijverdal?    
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

lang leve rijssen schreef op 25-02-2015

Waarom zou ik het leuk motten vinden, zeker om die zeurende ondernemers gerust te stellen. Wat een dom gelul dit!

Dickie schreef op 25-02-2015

Mooi noar Riessen blieven goan! laat mij maar mooi bij de Nijverdalse middenstanders blijven!!!

henk schreef op 25-02-2015

alleen de taal al

tja, schreef op 25-02-2015

Als de klagers oprotten naar Rijssen was er een hoop gezeur minder.

J.W.Bladder schreef op 26-02-2015

Natuurlijk ben ik trots op nijverdal en shop dus ook lokaal.

harmen schreef op 26-02-2015

NEE

Pipo schreef op 26-02-2015

Heel trots, met een zeer ruime keuze aan winkelaanbod en de mogelijkheid tot goedkoop parkeren. Daarom ga ik zo graag naar Rijssen

Dennis schreef op 26-02-2015

Zeker. Mooi dorp. Hulde ook voor de ondernemers die er samen wat van maken. Schaatsbaan is er een mooi voorbeeld van. Bij gelijke geschiktheid koop ik dan ook lokaal. En € 1,- per uur is natuurlijk geen probleem. Stel je alsjeblieft niet zo aan. Je hoeft hier niet te wonen hè...

Jan schreef op 26-02-2015

Natuurlijk ik ben ook trots op Nijverdal en koop graag in Nijverdal. Leuk dorp en open gemeenschap. Het is jammer van de taal welke vaak in deze rubriek wordt gebruikt.

Ellen schreef op 26-02-2015

Supertrots!!

William S. Burroughs schreef op 26-02-2015

Trots op is een breed begrip. Trots kan je op heel veel manieren zijn. Wanneer je het te pas en onpas gebruikt verliest het woord aan kracht. Er gaat in Nijverdal veel goed maar er is ook nog genoeg voor verbetering vatbaar. Niks mis met Nijverdal maar trots op vind ik persoonlijk wat overdreven. Prettige dag.

Loes schreef op 26-02-2015

Niets mis mee, ik fiets meestal of parkeer ondergronds ideaal. Maar ik blijf ook het moederdorp trouw. Wat ik daar kan kopen koop ik niet in Nijverdal. Maar er blijft genoeg over.

Wilma schreef op 26-02-2015

We zouden inderdaad wel wat minder mogen klagen en trotser zijn op wat we hebben in Nijverdal. Uit onderzoek blijkt dat de mensen van buiten Nijverdal dat wel zijn en ook komen winkelen. Juist de mensen uit Nijverdal zelf winkelen minder in Nijverdal. Alle mensen die in Rijssen en elders kopen beseffen blijkbaar nog steeds niet dat niet het betaald parkeren (benzine is blijkbaar gratis), maar hun eigen gedrag zorgt voor problemen bij de middenstand en leegstand. En natuurlijk ook eigenaren van winkelpanden die niet willen zakken met de huur in deze tijd. Dus koop zoveel mogelijk lokaal, in Nijverdal of één van de andere dorpen.

Pipo schreef op 26-02-2015

Flikker nou eens op met dat betaald parkeren, dan bloeit het centrum wel weer op ,dan kunnen we weer terecht trots zijn !!!

Hugo v.d. A. schreef op 26-02-2015

STOP nou eens op met dat betaald parkeren, dan bloeit het centrum wel weer op , dan kunnen we weer trots zijn

Dirk schreef op 27-02-2015

@William, leg nou eens in 1 woord uit wat je dan wel bent op Nijverdal..

Wouter schreef op 27-02-2015

Beste Nijverdallers, kijk eens op je heen! Zo slecht hebben we het hier nog niet!

William S. Burroughs schreef op 27-02-2015

Aan Dirk. Tevreden?

Dirk schreef op 27-02-2015

Ik vroeg om 1 woord William niet om 3.

William S. Burroughs schreef op 27-02-2015

Aan Dirk. Dat ene woord is mij iets tekort door de bocht. Het feit dat mensen nou eenmaal van elkaar verschillen maakt mij nog geen pessimist. U zult mij niet snel voor of achter in een polonaise zien. Ook vind ik enthousiast in deze snelle tijd regelmatig hetzelfde als naief. Ik ben mij dus wel degelijk bewust van mijn tekortkoming en ben daar eigenlijk best wel een beetje trots op. Snel onder de indruk zijn kan ook heel snel verkeerd gaan. Daarom zeg ik altijd dat ik tevreden ben maar gelukkig is weer een heel ander woord. Overdrijven maakt de zaak soms duidelijk maar ook daar kun je in overdrijven. Vind trots dus te ver gaan en daarom koos ik voor tevreden. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 27-02-2015

Mierenneuker?

bertus hengstman schreef op 27-02-2015

recent , nieuwe matrassen en vloerbedekking gekocht bij lokale ondernemers , ik zeg trots op Nijverdal

William S. Burroughs schreef op 27-02-2015

Aan Bertus Hengstman. Ik heb zojuist mijn tanden gepoetst met tandpasta uit Nijverdal. Ik zeg trots op Nijverdal? Ik snap uw insteek wel dat u het geld wat u heeft uitgegeven in Nijverdal laat. Dat is nobel en dat is voor Nijverdal goed. Maar om nou bij elke aankoop trots te zijn op Nijverdal vind ik dus wat overdreven. U zult de sticker waarschijnlijk op uw matras plakken. Ik zou zonder overdrijven gewoon tevreden gaan liggen. Ben niet tegen de sticker maar het moet ook niet sneu gaan worden. Laten we de sticker in Godsnaam functioneel houden. Prettige dag.

Pietje Puk schreef op 27-02-2015

Niet trots of tevreden op Nijverdal, verhuis dan.

Mitis schreef op 27-02-2015

Wij wonen tevreden en met plezier in NIjverdal, we shoppen in Rijssen...

ikke schreef op 27-02-2015

Als deze mooie website met al zijn commentaren en opmerkingen van iedereen wat over nijverdal zegt dan is het wel droevig gesteld.

William S. Burroughs schreef op 28-02-2015

Aan Ikke. Ik denk dat deze website af en toe mooi weer geeft van wat er leeft en hoe men over bepaalde zaken denkt. Wanneer men elkaar naar de mond gaat praten en alles maar leuk en aardig vindt dan wordt deze website te mooi om waar te zijn. En dan zou het inderdaad droevig gesteld zijn met Nijverdal. Een beetje reuring is nooit verkeerd. Bovendien is de groep reagluurders veel te klein om in Nijverdal het verschil te maken. Zie het dan ook als een soort van hobby. Om tot slot nog even op het artikel terug te komen. Ik woon hier naar tevredenheid maar laat de sticker aan mij voorbijgaan. Waarom? Je kan ook overdrijven. Prettige dag.

Johan schreef op 28-02-2015

@Mitis en anderen. Prima als je wilt shoppen in Rijssen, maar klaag dan hier of elders nooit meer over lege winkels en een centrum waar niets te doen is. Betaald parkeren is niet de boosdoener maar de mensen die niet (meer) in Nijverdal winkelen. Als winkeliers geen klanten hebben, overleven ze niet. Dat geldt voor een dorp als Daarle of Haarle, maar ook voor Nijverdal.

anne schreef op 28-02-2015

Aan johan je vergeet marle nog

Mitis schreef op 28-02-2015

@ Johan, Je hebt helemaal gelijk ik klaag ook niet over Nijverdal, ik woon in zuid of ik nu linksom rijdt richting Nijverdal of rechtsom naar Rijssen dat maakt weinig uit, met betaald parkeren in die mooie parkeergarage is ook niets mis, hoewel ik wel moet toegeven dat het betaald parkeren en vooral de idioot strenge handhaving, zelfs bij 5 minuten pinnen, wel de trigger was om ook eens wat verder te kijken en het bevalt ons prima zo, sorry Nijverdal het is niet anders...

hennie schreef op 28-02-2015

waar hebben we het over???? als de winkel aan bieding al jaren 0 is, en de plaatselijke overheid dat niet wil/kan inzien na diverse meldingen, gaan de in woners elders kijken, WAT IS DAAR OP TEGEN

Uw reactie

Naam:
Bericht: