Meerdere winkels Telstar failliet, waaronder ook vestiging in Nijverdal

Datum: 22-04-2015

21.40 uur - De rechtbank Noord-Nederland heeft vandaag meerdere vestigingen van sportwinkel Telstar, waaronder de vestiging in Nijverdal, failliet verklaard, zo meldt De Stentor

 
 
 
Naast de vestiging in Nijverdal is ook over de winkels in Deventer, Amersfoort, Houten, Coevorden, Almelo en enkele overkoepelende bv’s met als vestigingsplaats Dedemsvaart het faillissement uitgesproken. 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Mitis schreef op 22-04-2015

O dat is zeker die sportwinkel bij De Action, en daar kun je nog wel gratis parkeren....

jos schreef op 23-04-2015

ik zeg daar parkeren scheelt de gemeente weer 200..000 euro. komen wee voor dit jaar maar uit op 1 miljoen verlies uit op betaald voor het betaald parkeren. schaffen we het betaald parkeren af dan kost het onderhoud en afschrijving voor de garage 80.000 euro per jaar. 500.000 aflossen op de lening, blijft er 420.000 over voor ouderen/scholing/onderhoud wegen etc..... . wanneer grijpt er toch iemand in???

tom schreef op 23-04-2015

Een simpele rekensom; het verwachte verlies voor de parkeergarage zijn voor dit jaar begroot op 720.000 door het CBS. Wanneer er in het gunstige geval elk jaar 40.000 euro bij komt aan opbrengsten. Dan zit je over 19 jaar op de nul lijn wat betekend dat de tunnel dan kosten neutraal is. Het totale verlies in deze 19 jaar bedraagt dan wel 6.8 miljoen euro. Hierbij neem ik niet in ogenschouw dat deze meeste parkeerplaatsen aan de Grotestraat zullen verdwijnen, de tunnel dit jaar opengaat en het internet winkelen steeds komt opzetten. Dus met een geluk kost het betaald parkeren ons over 19 jaar geen geld meer. In het ergste geval loopt dit zo nog 50 jaar door waardoor het totale verlies voor de gemeente en zijn inwoners oploopt naar 35 miljoen euro. Gevolg: Faillissement Gemeente Hellendoorn. Reden: Wanbeleid/niet luisteren naar zijn inwoners

Ergenis schreef op 23-04-2015

Bullshit reacties Het gaat hier over Telstar, niet over betaald parkeren of de tunnel!

Harrie schreef op 23-04-2015

Helemaal mee eens ergenis! Voor de medewerkers sterkte toegewenst!

tom schreef op 23-04-2015

de gemeente failliet heeft toch binding met dit verhaal???

ikke schreef op 23-04-2015

Het is toch keer op keer weer bijzonder om de reacties te lezen. Volgens mij zitten er veel mensen gewoon te wachten op een nieuws bericht waar ze gebruik van kunnen maken om weer af te geven op het parkeer beleid. ik heb al eerder geschreven dat veel winkels in het huidige digitale tijdperk geen bestaansrecht meer hebben. Projecktontwikkelaars hebben dit altijd genegeerd en overal gebouwd voor leegstand. Dat de politiek hier akkoord mee is gegaan is hen achteraf wel te verwijten. Dit kon iedereen aan zien komen, landelijk. Het is wel jammer voor het personeel en die paar klanten die er nog wel regelmatig komen. Ik denk zomaar dat er nog wel veel meer winkels gaan verdwijnen uit het straatbeeld.

ton schreef op 23-04-2015

Moet je dan maar doorgaan met betaald parkeren en elk jaar tonnen ergens anders weg bezuinigen om de gaten te vullen?

Mitis schreef op 23-04-2015

Ikke heeft gelijk, maar het geeft ook aan hoe diep de frustratie over het parkeerbeleid zit ...

Mitis schreef op 23-04-2015

Ikke loop eens door het centrum van Rijssen, een wereld van verschil....

M.T.Sanders schreef op 23-04-2015

Blijkbaar hebben de overige plaatsen waar Telstar dicht gaat ook geen goed parkeerbeleid , althans dat kan ik opmaken uit sommige reacties van de kenners.

annoniem schreef op 24-04-2015

Allereerst wil ik alle medewerkers van Telstar sterkte toewensen met het verlies van hun winkel/ baan. Verder kan ik hier op alle andere reacties maar één ding zeggen tegen alle klagers (ook Nijverdallers) over het parkeerbeleid dat het ook misschien jullie eigen schuld is dat er steeds meer winkels op Nijverdal verdwijnen en/of moeten sluiten. Jullie weigeren een "paar cent" te betalen om even te mogen winkelen/parkeren op Nijverdal, omdat dat "te duur" is. Maar vervolgens verrijden jullie wel een paar Euro om in een ander dorp of andere stad te gaan winkelen waar je misschien wel gratis mag parkeren. Blijkbaar hebben jullie niet door dat jullie hiermee zelf dus ook meewerken aan het om zeep helpen van de winkels op Nijverdal en dus ook voor leegstand zorgen. P.s. voor alle duidelijkheid, ik ben geen Nijverdaller en kom zelfs uit een naburig dorp (nee, geen Hellendoorn) waar het gratis parkeren is, maar toch blijf ik winkelen en mijn boodschappen doen in Nijverdal, omdat ik dat ook al deed voor het betaald parkeren en omdat de winkels en het personeel van die winkels mij nog steeds aanstaan en goed behandelen.

Wouter schreef op 24-04-2015

@annoniem: Ik ben het wel met je eens, Nijverdallers beginnen een beetje azijnzeikers te worden. Steun de lokale ondernemers nu eens een keer door er wat te kopen, ga desnoods op de fiets of parkeer gratis bij het station. Met klagen en zeuren voelen sommige mensen zich misschien wel gesteund maar aan het einde van de dag kopen ze er niets voor!

Martijn schreef op 24-04-2015

@ Wouter, helemaal mee eens! Als je geen leegstand wil in de kern zul je er ZELF wat moeten gaan kopen!

William S. Burroughs schreef op 24-04-2015

Het betaald parkeren zal op den duur worden afgeschaft of beperkt worden tot de parkeerkelder. Dit vanwege groot fiasco. Men zal het eerst nog even verder uit de hand laten lopen voordat men ingrijpt. Dat is menselijk. Want als mens dempen wij nu eenmaal graag de put nadat het kalf al lang en breed verdronken is. Menselijk is ook om nog even door de zure appel heen te bijten. Zodat wij het dorp en zijn ondernemers niet door die enkele euro kapot laten gaan. Uit eigenwijzigheid naar een ander dorp knallen is jezelf foppen met getallen. Natuurlijk zijn we er niet met het stoppen van de parkeergierigheid alleen. Ondernemers zullen zich hoe dan ook moeten wapenen tegen de concurrentie op internet. Hoe weet ik niet maar daar ben je volgens mij vanwege creativiteit ondernemer voor geworden. Deze reactie is op de reacties in het algemeen en niet op het artikel. Mijn excuus daarvoor. Natuurlijk wens ik alle betrokkenen in het artikel veel succes voor de toekomst. Prettige dag.

Mitis schreef op 24-04-2015

Nijverdallers zijn volgens anoniem azijnzeikers, ik dank u wel! Kritiek blijkt ongewenst, ook niets nieuws. De conclusie van anoniem dat het om die paar euro's klopt ook van geen kant, dat schrijft zij zelf al: "vervolgens verrijden jullie wel een paar Euro om in een ander dorp of andere stad te gaan winkelen waar je misschien wel gratis mag parkeren" Het gaat dus niet om euro's. Het centrum van Nijverdal biedt NIETS behalve overijverige parkeercontroleurs, als je dat een paar keer gebeurt is voor een flits boodschap ben je er klaar mee en rijdt je even naar Rijssen. Geen gestres of je parkeertijd om is, alle tijd en geen gedoe en geen dikke bon. Ik wil het nu niet hebben over de waarde van appartementen in het centrum, maar ik koop nooit zolang mijn kinderen moeten betalen voor een bezoek.

William S. Burroughs schreef op 24-04-2015

Aan Mitis. De bonnen voor een flits boodschap had u met 50 eurocent of 1 euro flitsend kunnen voorkomen. Mits uw flits boodschap langer dan een uur duurt? Maar dan is het allang geen flits boodschap meer. Voor die bonnen had u dagen of misschien weken stressloos kunnen winkelen zonder op de parkeertijd te letten. U had de parkeermeter voor dat geld flitsend vol kunnen gooien. Ook wanneer u Rijssen boven Nijverdal prefereert had u uw tank regelmatig kunnen vullen met het geld van de bonnen. Tot slot zou ik mij wanneer ik een appartement echt mooi vond niet laten weerhouden vanwege een parkeerautomaat voor de deur. Het klinkt bij u een beetje als alles of niks. Of om met onze Koningin te spreken als 'een beetje dom'. Voor de rest staat het u natuurlijk vrij om te winkelen waar u wilt. Prettige avond (met een knipoog).

Geronimo schreef op 25-04-2015

@William S. Burroughs,mijn moeder woonde in het centrum. Kinderen ver weg, zelfs buitenland). Hoezo is het dan leuk om je moeder te bezoeken, als je kapitalen kwijt bent aan parkeren. En kom me niet aan dat ze dan maar buiten de zone moeten parkeren; lopen 15 minuten x 2 = een half uur. Het gaat dus niet alleen om boodschappen.

M.T.Sanders schreef op 25-04-2015

Omdat een groot deel van de reacties niet onder eigen naam word geschreven zou het dus kunnen zijn dat veel reacties van buiten Nijverdal komen om de Nijverdallers lekker af te (azijn) zeiken want zo zit de mens nu eenmaal in elkaar.

Mitis schreef op 25-04-2015

Mitis woont op Noetsele....

Mitis schreef op 25-04-2015

WSB schrijft: De bonnen voor een flits boodschap had u met 50 eurocent of 1 euro flitsend kunnen voorkomen. Klopt helemaal, dan geen zin om zo'n betaalautomaat te zoeken, dan geen muntjes, kortom ik heb de handdoek in de ring gegooid....

William S. Burroughs schreef op 26-04-2015

Aan Mitis. Het is nooit verstandig om de handdoek te snel in de ring te gooien. Alhoewel ik mij het gevoel soms wel voor kan stellen. Maar toch zeg ik wanhoop niet - wanhoop niet straks is het allemaal weer anders en misschien wel beter dan ooit dus wanhoop niet - wanhoop nooit (De Dijk). Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: