Eis 28 maanden voor onder meer mensenhandel in Nijverdal en Enschede

Datum: 27-05-2016

13:39 uur - De advocaat-generaal in Arnhem heeft een gevangenisstraf van 28 maanden geëist tegen een 44-jarige man uit Enschede voor mensenhandel, witwassen, bedreiging, afpersing en mishandeling.

 

Zo valt te lezen op RTV-Oost

De rechtbank sprak de man vrij van mensenhandel en witwassen en veroordeelde hem voor bedreiging, afpersing en mishandeling tot een celstraf van 180 dagen, waarvan 72 dagen voorwaardelijk.

Het OM was het niet eens met de vrijspraken en tekende hoger beroep aan. Ook de verdachte ging in hoger beroep.

'Voldoende bewijs'
De advocaat-generaal vindt dat er voldoende bewijs is voor mensenhandel. De verdachte heeft volgens de aanklager in 2012 en 2013 over een periode van enkele maanden twee zeer kwetsbare vrouwen uitgebuit in de prostitutie, in Nijverdal en Enschede.

Een van hen moest daarbij het bed delen met leden van motorclub Satudarah, waartoe de verdachte zelf ook behoorde. Het door de vrouwen in de prostitutie verdiende geld is door de verdachte witgewassen.

Bedreiging bij wedstrijd Twente
Ook andere feiten acht de advocaat-generaal bewezen. Het gaat daarbij onder meer om bedreiging van enkele personen in 2013 bij een wedstrijd van FC Twente en de mishandeling van iemand in 2011, ook bij een wedstrijd van FC Twente.

In eerste aanleg heeft de verdachte terechtgestaan met een medeverdachte. De rechtbank veroordeelde hem alleen voor het bezit van drugs en sprak hem van de overige feiten vrij. Het OM heeft het hoger beroep in zijn zaak ingetrokken.

Bron RTV-Oost

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 27-05-2016

Zolang men op de motor blijft zitten valt het allemaal nog wel mee. Maar bij het afstappen valt men nog weleens laag aan de grond. Niet allemaal natuurlijk en daarom blijft het voor die groep jammer dat je het woord flinke regelmatig moet vervangen voor trieste kerel. Dit alles neemt niet weg dat de mens nu eenmaal behoefte heeft om ergens bij te horen waar men het gevoel heeft iets te zijn. Of voor te stellen. Meestal samen. Dat dat iets in mijn ogen soms vrij discutabel is ligt natuurlijk aan mij en zal iets waarschijnlijk een zorg zijn. Toch kan ik wat dit artikel betreft niet zeggen goed gedaan jochie laat staan kerel. Maar ook dat zal wel aan mij liggen. Prettige dag.

Kruidenwijk schreef op 27-05-2016

uhm ja, waarschijnlijk t meest nutteloze commentaar ooit. Geloof dat jij al heel lang geleden van de motor bent gevallen. Fijn weekend.

William S. Burroughs schreef op 27-05-2016

Aan Kruidenwijk. Ben wel vaker gevallen maar nooit van de motor. U ook een fijn weekend.

Pipo schreef op 28-05-2016

@William S. Burroughs : gevallen op je hoofd zeker..

William S. Burroughs schreef op 28-05-2016

Aan Pipo. Op mijn voorhoofd. Gelukkig niet op mijn achterhoofd. Prettige avond.

Uw reactie

Naam:
Bericht: