Erwin Nyhoff krijgt versterking tijdens zijn optreden op het Helders Fees

Datum: 29-06-2016

11.11 uur - Het wordt een warm weerzien voor hem. Want Erwin Nyhoff, enkele jaren geleden finalist van kijkcijferkanon 'The Voice of Holland', heeft in Hellendoorn heel wat mooie muzikale herinneringen liggen. Donderdag 18 augustus keert hij tijdens het Helders Fees terug met enkele opvallende muzikale vrienden: Mick Wilson, leadzanger van het legendarische 10CC, en De Bombita's, het vaste achtergrondkoor van nederpopicoon Herman Brood.

 
 
Het laatste weekeinde van de bouwvakvakantie staat Hellendoorn traditioneel in het teken van het jaarlijkse dorpsfeest. Met deze keer Erwin Nyhoff als een van de grote muzikale blikvangers. Thema van die avond: 'Helde(r)n van the rock 'n' roll'.
 
Niet alleen komt de Sallandse zanger/gitarist die avond met zijn eigen band, maar ook krijgt hij versterking van onder anderen Mick Wilson, sinds jaar en dag leadzanger van 10CC. ,,Ik heb al eens eerder met Mick opgetreden. Niet alleen een geweldige zanger, maar ook nog eens een heel erg aimabel persoon. Toen bleek dat hij weer naar Nederland kwam, hebben we meteen plannen gemaakt om weer samen iets te doen. Extra leuk dat hij nu tijdens het Helders Fees van de partij is."
 
Wie er die avond ook bij zijn, zijn De Bombita's. De twee dames vormden decennialang het achtergrondkoor van onder anderen wijlen Herman Brood. ,,Ik ken De Bombita's al erg lang. Kwam ze regelmatig tegen in de tijd dat we met The Prodigal Sons door het hele land toerden. Eerder dit jaar heb ik tijdens een festival ook al eens een nummer met ze samen gespeeld. Waarna we tot de conclusie kwamen dat dat zeker voor herhaling vatbaar was. Mooi dat het nog hetzelfde jaar gebeurt. Want dat is zeker geen vanzelfsprekendheid met dit soort gerenommeerde muzikanten met uitpuilende agenda's."
 
Tijdens het Helders Fees speelt Nyhoff eigen nummers. ,,Maar we doen ook een aantal covers. Van 10CC, maar ook van Herman Brood. En uiteraard speel ik ook nummers uit mijn eigen cover-repertoire. Van The Rolling Stones bijvoorbeeld. En van Bruce Springsteen, een van mijn idolen aan wie ik vorig jaar een hele theatertour heb gewijd. En ja, ook 'The River', dat ik speelde toen tijdens 'The Voice' alle stoelen omdraaiden, komt die avond voorbij."
 
Nyhoff ziet er weer naar uit om in Hellendoorn op te treden: ,,Ik heb er heel wat muzikale voetstappen liggen. Tijdens mijn periode met The Prodigal Sons toen we regelmatig in De Lantaarn speelden. Maar ook solo treed ik er nog regelmatig op. In Hellendoorn kunnen ze stevige rockmuziek gelukkig nog waarderen."
 
 
 
Foto's: Stefan Kemper
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

jan schreef op 01-07-2016

Als Henk Bennink mee zou zingen had hij pas echte versterking!

Erwin schreef op 01-07-2016

Of Dennis van Dam.....

Erwin schreef op 02-07-2016

En Gait Dam.....

jan schreef op 02-07-2016

Hoor net dat Gait Dam gevraagd is voor het Dolfinarium, dus dat wordt hem nie

William S. Burroughs schreef op 02-07-2016

Bij middernacht een weerwolf worden was mij bekend maar je zal toch maar een zeehond worden? Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 02-07-2016

Tot slot nog even to the point. Ik wens Erwin Nyhoff veel succes en Mick Wilson een Dreadlock Holiday. Prettige dag.

Renee Spaan schreef op 02-07-2016

Vergeet de Bombita's niet William al had ik Lies en Inge liever met Gruppo Sportivo gezien.

jan schreef op 02-07-2016

bartje wieldraaier zou ook wel mooi zijn geweest

jantie schreef op 03-07-2016

Dat zal net zo min lukken als Jan en Zwaan

Uw reactie

Naam:
Bericht: