De voorbeschouwing van SVVN - DES

Datum: 22-09-2016

8.17 uur - Zonder overdadig in clichés te vervallen valt soms niet mee wanneer je een voorbeschouwing schrijft. De wedstrijd die zaterdag gespeeld wordt op Sportpark Groot Lochter is wellicht de meest beladen en meest gespeelde derby van de gemeente Hellendoorn door de twee oudste zaterdagclubs van deze gemeente.

 
SVVN viert op 4 oktober haar 88ste verjaardag terwijl DES twee dagen eerder 94 wordt. En aangezien beide verenigingen in het verleden nogal eens bij elkaar in de competitie zaten kunnen beide teams op een flinke historie aan onderlinge wedstrijden overleggen.
 
Door de degradatie van SVVN naar de 4de Klasse vond deze wedstrijd in competitieverband drie seizoenen niet plaats. Wel troffen beide teams elkaar iets meer dan twee jaar geleden in het kader om de KNVB beker. Op een mooie dinsdagavond in augustus 2014 won 4de Klasser SVVN overtuigend met 3-1 van 3de Klasser DES.
 
Ook de laatste competitiewedstrijd tussen beide kemphanen was een prooi voor de Volharding. Van deze wedstrijd herinneren we de uitblinker, de toen piepjonge Joost ten Kleij, die met twee treffers een groot aandeel had in deze overwinning. Uiteraard gaat het niet om de historie, maar om het hier en nu.
 
Een blik op de ranglijst leert dat DES als enige zonder puntverlies de ranglijst aanvoert. Afgelopen zaterdag werd thuis met 4-0 gewonnen van SC Lemele. SVVN pakte zaterdag bij Drienerlo het eerste punt terwijl dat er drie had moeten zijn. Met dat ene punt is SVVN in de onderste regionen terug te vinden. Dat is conform de doelstellingen die beide clubs hebben uitgesproken: SVVN denkt eerst aan handhaving terwijl DES kampioen wil worden.
 
Maar om er tot slot toch een cliché uit te gooien: Derby’s zijn wedstrijden op zich. De wedstrijd SVVN tegen DES wordt zaterdag gespeeld op Sportpark Groot Lochter. De wedstrijd begint om 14:30 uur. De scheidsrechter is de heer Frans Beser uit Hengelo (GLD). Pupil van de week is Levi Otte. Levi is 9 jaar en voetbalt in SVVN JO11-4. In het kader van deze derby worden door de activiteitencommissie activiteiten georganiseerd rondom deze wedstrijd. Kom dus extra vroeg naar Sportpark Groot Lochter. Voor meer info: www.svvn.nl
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos schreef op 22-09-2016

Verwachte uitslag 1-3. Nu nog wachten op het wedstrijdverslag van de dames van de Zweef. Of wordt het nu al weer bij een slechte wedstrijd geen verslag en bij één punt of drie punten wel een verslag. Mijn mening van elke wedstrijd een verslag en anders geen verslagen.

Hendrik schreef op 22-09-2016

Goed geslapen, Jos?

Jos schreef op 22-09-2016

Heerlijk :) Zaterdag met mooi weer ook even de 1-3 uitslag bekijken.

jan schreef op 22-09-2016

ik spreek je zaterdag wel weer

Jos schreef op 22-09-2016

Prima, dan vast verslag van de Zweef dames ook gelezen hoop ik. Anders kan de redactie deze in de toekomst beter ook niet meer plaatsen. Hiervoor wel mijn petje af voor SVVN.

PR SVVN schreef op 22-09-2016

Dank je wel Jos voor je compliment, Vorig seizoen altijd op H.v.H de voorbeschouwing en verslag van de wedstrijden SVVN, alleen de bekerwedstrijden nemen we niet mee i.v.m. vakantie

Jos schreef op 23-09-2016

Positieve punten mogen benoemd worden. Ga zo door!!

Jos schreef op 23-09-2016

De Zweef dames nu jullie. Nu nog een verslag van afgelopen zondag of helemaal geen verslagen meer :). Ook al waren jullie aangeschoten wild, amateuristisch, naïef en zijn jullie compleet weggespeeld volgens de tegenstander; hoor ik graag jullie kant van het verhaal.

Hendrik schreef op 23-09-2016

Jos, Als je zo benieuwd bent, kom dan zelf eens kijken. Kun je meteen een "neutraal" verslag maken en direct insturen naar HvH!

Jos schreef op 23-09-2016

2 weken geleden nog gedaan.

Ellen schreef op 24-09-2016

Heerlijk verslag Jos!

k.e schreef op 24-09-2016

de beste heeft gewonnen, lees nog wel een verslag

Uw reactie

Naam:
Bericht: