Politiebureau in Nijverdal gaat dicht!

Datum: 09-12-2016

08:49 uur - Politiekantoor niet in Nijverdal: "Jammer. Maar nu komen de agenten wel dichterbij." Burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn is er “natuurlijk teleurgesteld” over dat het huidige politiebureau in Nijverdal dicht gaat en een nieuw kantoor in Rijssen wordt gebouwd, en niet hier. “Maar eerlijk gezegd, zou dit voor onze inwoners wel eens beter kunnen uitpakken: de politie heeft het er nu al over dat ze hierdoor veel meer op straat en in de wijken te vinden zal zijn.“

 

 

De politie is van plan om in de gemeente steunpunten in te richten, waar mensen terecht kunnen als ze de politie nodig hebben. Daar wordt al zo snel mogelijk mee gestart, wat zowel de gemeente als de politie betreft al in 2017. Daarbij gaat voor Nijverdal de voorkeur uit naar het Huis voor Cultuur en Bestuur. In gezamenlijk overleg wordt bekeken hoe de inwoners van de andere dorpen in de gemeente het beste kunnen worden bediend.

Burgemeester Raven: “De politie werkt eigenlijk al steeds minder vanuit het bureau, maar steeds meer op straat en in wijk- en buurtcentra. Dat gaat hier nu zeker meer en meer gebeuren. Dat is voor de mensen veel gemakkelijker dan wanneer ze naar ’t Lochter moeten, want daar zou het nieuwe pand komen. Dus, al moest ik in eerste instantie wel even slikken, al met al denk ik dat het helemaal niet zo’n slecht nieuws is!”

Vooral symbolische werking

De burgemeester is zich er, net als de politie zelf, van bewust dat van de aanwezigheid van een politiebureau ook een symbolische werking uitgaat. “Veel mensen denken ook dat alle politieafdelingen vanuit het politiebureau werken. Maar dat is al lang niet meer zo. Zo zit de recherche in Enschede en het cellencomplex in Borne. In het nieuwe pand komen vooral administratieve en ondersteunende diensten.” Ook op de aanrijtijden heeft dit besluit geen invloed, weet de burgemeester: “Ze zijn toch veel onderweg, dat maakt dus geen verschil.” 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos schreef op 09-12-2016

alles moest al digitaal dus maakt niets uit.

Geronimo schreef op 09-12-2016

Vogens Anneke zal de politie hierdoor veel meer op straat en in de wijken te vinden zijn. Maar op de aanrijtijden heeft dit besluit geen invloed. Als dit geen contradictie is, kunnen vele reaguurders alhier,zich de volgende keer ook verkiesbaar stellen voor dit mooie ambt. Betaald nog goed ook.

G. w schreef op 09-12-2016

Daar gaat helaas onze belasting centen weer, eerst al die dure kasten van de parkeermeter nu dit weer.Goed dat er nog een voedselbank is.

Tineke Klein schreef op 09-12-2016

Vroeger was regeren vooruit zien....tegenwoordig is het anders!!!!

Abc schreef op 09-12-2016

G.w En die voedselbanken....juist ook onze belasting centen (Rijssen €50.000)

K-e schreef op 09-12-2016

Het is en zal ook wel zo blijven dat gerommel van/ met onze belasting geld,

Anita schreef op 09-12-2016

Nou nog meer politie op straat ik zie nu nooit iemand en waar zijn ze als je hun nodig hebben nergens ......ze hebben geen tijd voor de mensen en straks politie weg dan nog meer gedoe op straat

Dorus schreef op 09-12-2016

Vroeger zaten ze In Brinkgeven die dit bedachten!!!!!

Mitis schreef op 09-12-2016

@ Abc: Jij slaat door, in ons rijke land is er nog best veel armoede. Soms is het eigen schuld, vaak niet. Het is triest genoeg maar helaas is de voedselbank broodnodig...

Abc schreef op 09-12-2016

Mitis leer eens lezen

Mitis schreef op 09-12-2016

@ Abc: Haha hoe naïef de elite doet elkaar geen pijn, zo onder de indruk van bovenstaand en roerend verhaaltje?

Mies schreef op 09-12-2016

Is het Nijverdalse bureau wel ooit helemaal in gebruik geweest?

Dirk Jan schreef op 09-12-2016

Misschien is het politie bureau iets voor de voedselbank.

Henk schreef op 10-12-2016

We kunnen daar een mooie overdekte markthal van maken en dan is de markt mooi voor ieder een is dat een oplossing ,de markt wordt toch minder .

Gerard schreef op 11-12-2016

Triest onze "bestuurders"noemt zich dat... Praten ze ook over herbenoemen...

Jammer... schreef op 13-12-2016

Anneke bedankt maar weer voor het later verdwijnen van deze voorziening in de gemeente. Jouw verre voorganger heeft nog gevochten om dit bureau binnen te halen. Net als de burgemeester van Rijssen nu heeft gedaan. Hij komt tenminste nog op voor hun belangen..

Richard schreef op 13-12-2016

Die tunnelbak heeft het bureau doen verhuizen... Alsook het grote aantal kerkgangers in Rijssen doen foutparkeren op zondag. Kassa!

Uw reactie

Naam:
Bericht: