Positief besluit College van B & W over kinderboerderij

Datum: 24-02-2017

08:41 uur - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn heeft op dinsdag 21 februari het ontwerp voor de kleinschalige, natuurlijke, duurzame kinderboerderij van de Stichting Kinderboerderij Hellendoorn-Nijverdal goedgekeurd en besloten om de plannen per 25 februari 2017 ter inzage te leggen. Daarmee is de realisatie van de eerste kinderboerderij in de gemeente Hellendoorn weer een stap dichterbij gekomen. Het plan ligt 6 weken ter inzage, waarna zienswijzen worden beoordeeld door het college en daarna wordt het plan in de 2e helft van mei behandeld in de commissie grondgebied en de gemeenteraad.

 

Marc-Jan Hengstman (voorzitter) is blij dat het met vereende krachten van bedrijven als Eelerwoude en Studio=Architectuur gelukt is om alle stukken aan te leveren bij de gemeente en dat deze na een positieve beoordeling van de ambtenaren door het college van burgemeester en wethouders zijn goedgekeurd. Hij geeft aan dat de stichting in oktober 2016 is begonnen met een blanco inrichtingsplan en de wensen van omwonenden zijn geïnventariseerd. Daarna is er voor de bijna 4 ha die van de gemeente wordt gehuurd een inrichtingsplan gemaakt, dat vervolgens een aantal keren is besproken met omwonenden en op verschillende punten nog weer is aangepast. Het terrein van de kinderboerderij ligt aan weerszijden van de Lijsterweg in het gebied tussen de Wierdensestraat en het industrieterrein.

Wilma Paalman (secretaris/penningmeester) vult aan dat de stichting eind maart nog een 3e informatieavond zal houden, waar ze ook hoopt een 3D-visualisatie te kunnen presenteren, zodat omwonenden ook een reëel beeld krijgen hoe het eruit komt te zien.
De kinderboerderij biedt kinderen en volwassenen naast dieren ook de mogelijkheden om met de natuur in brede zin in aanraking te komen. Zo komt er een boomgaard, een moestuin, een vlinder/bloementuin die aantrekkelijk is voor bijen en vlinders, een kruidentuin enz.

In de ontdekwerkplaats kunnen kinderen van basisscholen en voortgezet onderwijs praktijklessen volgen en proeven uitvoeren zoals bijvoorbeeld de werking van zonnepanelen.
De stichting gaat samenwerken met het AOC-Oost en de afdeling groen van VSO Elimschool, die beide graag leerlingen en studenten stage willen laten lopen en op die manier een bijdrage leveren aan het onderhoud van de kinderboerderij.

In de afgelopen maanden hebben zich inmiddels circa 15 vrijwilligers aangemeld, maar de stichting kan nog wel een aantal mensen gebruiken. Met name mensen met ervaring in de bouw die in juli en augustus van dit jaar willen meehelpen met het bouwen van de gebouwen zijn van harte welkom. Iedereen kan zich melden via info@kinderboerderijhellendoorn.nl. 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: