Heren Het Ravijn verliezen wedstrijd tegen De Ham; ook de dames verliezen

Datum: 27-02-2017

08:17 uur - De waterpoloheren van Het Ravijn kregen zaterdagmiddag in eigen huis opnieuw een verlies te verwerken. Het verloor nipt met 9-10 van De Ham uit Wormerveer. Een verlies dat de ploeg volgens trainer-coach Hans van Zeeland volledig aan zichzelf te wijten had. De waterpolo dames van Het Ravijn, moesten zaterdag in Ede pas in de eindfase van de wedstrijd hun meerdere erkennen aan Polar Bears. De Berinnen waren met 15-12 te sterk voor de Nijverdalse ploeg.

 

Heren 1:

Het zit de waterpoloheren van Het Ravijn de laatste weken niet mee. Draaide de ploeg van Hans van Zeeland driekwart van de competitie in de top drie van de competitie mee, de laatste weken krijgen ze te maken met de nodige verlieswedstrijden. Ook zaterdag waarde het verliesspook opnieuw in Nijverdal. Gastploeg De Ham, een ploeg waarvan gewonnen moet worden ging er met de 9-10 winst vandoor. Volgens Van Zeeland kan de ploeg de hand in eigen boezem steken: Van Zeeland: “We waren niet explosief genoeg in het afmaken van de overtalsituaties (= manmeer). Van de twaalf keer dat we die wisten te creëren, werden er maar twee verzilverd”. “Dan trek ik de conclusie dat we ons in die eindfase niet weten te belonen met een doelpunt. Maken we ze wel, dan win je van ze. We hadden sowieso de wedstrijd kunnen en moeten winnen”.

Statistieken:

Heren 1 

ZPC Het Ravijn -De Ham : 9-10. 
Periodestanden: 1-2, 3-5, 6-6, 9-10 
Doelpuntenmakers: Sander Veltkamp 4x,  Lars Gottemaker 2x, Niels Hofmeijer 1x Wicher Diallo 1x, Ivar Schilstra 1x.
 

Dames 1:

"De winst had er vandaag ingezeten” analyseert Jolien van Brouwershaven na afloop van de wedstrijd. “We hebben het in de laatste periode lagen liggen. We hebben een goede weg ingeslagen ondanks het verlies. De komende weken hebben we belangrijke wedstrijden waar we met vertrouwen naartoe gaan werken”. Dat zal gebeuren onder leiding van Rudy Schwarte, die ook zaterdag de groep begeleidde. Schwarte neemt de training en coaching het laatste deel van de competitie en de play-offs over van Mayke Bosman, die met zwangerschapsverlof gaat. Lot Stertefeld zorgde zaterdag nog voor een persoonlijke noot in de wedstrijd: zij scoorde haar eerste doelpunt in de eredivisie.  

Statistieken:

Dames 1 Polar Bears - Het Ravijn : 12-15. 
Periodestanden:3-3, 5-5, 10-10, 15-12.
Doelpunten Het Ravijn: Luna de Vries 3x,Lieke Klaassen 3x, Tessa Stutterheim 2x, 
Charlotte Mensink 2x. Jolien van Brouwershaven 1x. en Lot Stertefeld 1x.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: