Woningstichting Hellendoorn en Stichting Wonen Wierden Enter gaan samen verder als Reggewoon

Datum: 28-02-2017

14:39 uur - De woningcorporaties Woningstichting Hellendoorn en de Stichting Wonen Wierden Enter (SWWE)  gaan fuseren. De twee directies hebben maandagavond de handtekening gezet onder een intentieovereenkomst. Per 1 april 2017 is John Olde Olthof benoemd als de nieuwe directeur-bestuurder van de fusiecorporatie Stichting Wonen Wierden Enter (SWWE) en Woningstichting Hellendoorn.


Terugblik
In de afgelopen periode heeft Stichting Huurdersbelang Wierden-Enter en Huurdersplatform Hellendoorn na een zorgvuldig besluitvorming hun instemming gegeven. Ook de gemeente Wierden en de gemeente Hellendoorn hebben een positieve zienswijze afgegeven over de voorgenomen fusie. In december 2016 is aan de minister goedkeuring gevraagd voor de fusie. Wordt deze goedkeuring verleend, dan verwachten we 1 april 2017 juridisch te zijn gefuseerd.

Fusie, waarom?
Met deze fusie zijn beide corporaties beter in staat om de dienstverlening, zoals de huurders deze nu gewend zijn, voor een langere periode te waarborgen en verder te verbeteren. Een fusie tussen de SWWE en Woningstichting Hellendoorn leidt tot één krachtige organisatie, waarbij de lokale verankering in de gemeente Wierden en Hellendoorn blijft geborgd.

We blijven dichtbij
In nauw overleg met de huurdersverenigingen is afgesproken dat beide kantoren geopend blijven. Ook de eigen onderhoudsdienst, zoals de SWWE die nu kent, blijft in ieder geval voor de komende jaren behouden. Voor u als huurder verandert er weinig. We blijven dichtbij en u mag dezelfde service verwachten die u van ons gewend bent.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: