Schoolvoetbaltoernooi gemeente Hellendoorn

Datum: 23-03-2017

17.20 uur - Hellendoorn is onlangs tot sportgemeente van het jaar 2016 gekozen. “Het schoolvoetbaltoernooi is echter nog steeds één van de mooiste sportevenementen in onze gemeente”, aldus wethouder Johan Coes.  Dit jaar wordt de 31e editie gespeeld. De organisatie is dit jaar en de komende 2 jaar in handen van S.V.V.N. 

 
 
De poulewedstrijden worden gespeeld op woensdagavond 29 maart en 5 april. Deze worden bij verschillende voetbalverenigingen uit de gemeente gespeeld. Dit jaar hebben zich 25 jongens- en 29 meisjesteams aangemeld voor deelname aan het schoolvoetbaltoernooi. Jongens spelen op een heel veld (11 x 11). De meisjes spelen op een half veld (7 x 7).
 
De wedstrijden voor de finalerondes, zowel bij de jongens als de meisjes, worden gespeeld op het sportpark van S.V.V.N. aan de Rossinistraat 2 in Nijverdal. Op dinsdag 11 april spelen de meisjes de finalewedstrijden en een dag later de jongens. 
 
Of je nu een echt voetbaltalent bent of wat minder, dat maakt niet uit. Bij dit toernooi gaat het vooral om het plezier van lekker met elkaar sporten. De winnaar bij de jongens en de winnaar bij de meisjes mogen deelnemen aan een regiotoernooi, welke door de KNVB wordt georganiseerd.
 
Natuurlijk is het leuk als je wint, maar dat is niet het belangrijkste. Daarom is er aan het eind van het toernooi ook een Fair Play prijs voor het sportiefste team. 
 
Alle poulewedstrijden duren 2 x 12 minuten. De wedstrijden, zowel poulewedstrijden als finalerondes, beginnen elke keer om 18.30 uur. U bent welkom om de spelertjes aan te komen moedigen. 
 

Foto: Johan Reijnders
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 24-03-2017

Het toernooi is helemaal vernield. Vroeger speelde je 3 wedstrijden op 3 avonden. Eindigde je bij de beste 2, dan kwamen daarna nog de kwart, halve en eventueel de finale; oftewel om het toernooi te winnen 6 wedstrijden op 6 avonden. Medescholieren en ouders langs de lijn, fantastisch.

Jos schreef op 24-03-2017

Nu ook 6 wedstrijden, dus wat is je punt?

Uw reactie

Naam:
Bericht: