Moeders mooiste: bonte parade van streekdrachten en burgermode

Datum: 19-04-2017

 
 
20.58 uur - Deze zomer wordt er in het regionale streekdrachtenmuseum Erve Hofman in Hellendoorn een bijzondere tentoonstelling gehouden van streekdrachten en burgerkleding. Onder de titel Moeders mooiste is er een bonte parade te zien van kleding, gedragen door kinderen en hun ouders 
uit de periode 1850-1950. De bezoeker kan genieten van dagelijkse dracht en feestelijke kleding van boeren en burgers uit verschillende delen van het land. Bij kinderen hoort speelgoed en dat wordt dan ook in ruime mate geëxposeerd. De tentoonstelling Moeders mooiste is een feest van herkenning en een bezoek van (groot)ouders met hun kinderen meer dan waard. 
 
Ik stond laatst voor een poppenkraam.
In feite gaat het om een dubbeltentoonstelling, want in een aparte ruimte zijn tal van prachtige poppen te zien. Het gaat dan veelal om poppen die gemaakt zijn om naar te kijken vanwege hun kunstzinnig karakter. Eind vorige eeuw werden poppen met streekdrachten een ware rage.  Ze werden door deskundigen tot in detail nagemaakt met authentieke stoffen en van miniatuurstreeksieraden voorzien. 
 
Museum Erve Hofman
Hofmanstraat 2
7447 AS  Hellendoorn 
 
Openingstijden
2 mei t/m 4 november
Dinsdag – zaterdag 13.30 – 17.00 uur
Zondag en maandag gesloten
 
Entree: € 4,--. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Voor groepen prijzen op afspraak.
Tel.: 0548 655538
E-mail: info@oaldheldern.nl
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: