Guus Poorterman (12) uit Daarle verslaggever bij FIFA Confederations Cup-finale in Sint-Petersburg

Datum: 20-04-2017

18:01 uur - Daarle: 20 april –Duitsland, Rusland, Chili, Portugal, Mexico, Australië, Kameroen of Nieuw-Zeeland. Welke twee landen spelen op 2 juli aanstaande de finale van de FIFA Confederations Cup? Voor Guus Poorterman maakt het niet uit! De 12-jarige scholier van CSG Het Noordik (Noordikslaan) en voetballer bij Sportclub Daarle is door voetbalmagazine GOAL! uitverkoren om als junior reporter aan de slag te gaan. 

Samen met jongeren uit 63 andere landen zal hij getuige zijn van deze finale in het nieuwe Zenitstadion van Sint-Petersburg. Het bezoek aan deze finale maakt onderdeel uit van het Football For Friendship Forum, een maatschappelijk project voor jongeren dat van 26 juni tot en met 3 juli aanstaande plaatsvindt in de Russische miljoenenstad. 

Prijsvraag

Als lezer van GOAL! zag Guus een oproep om mee te dingen naar de uitverkiezing van junior reporter voor het Football For Friendship Forum. De Twentenaar twijfelde geen moment en schreef zich in om zo kans te maken op deze unieke ervaring. De enthousiaste houding van Guus overtuigde de redactie van GOAL! om voor hem te kiezen.

Guus reist namens GOAL! mee met voetbalspeelster Ires Tania uit het Noord-Hollandse Zaandijk. Ires is de speelster die Nederland vertegenwoordigt tijdens het Football For Friendship Forum. Uit 64 verschillende landen in Europa, Azië, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika komen spelers, speelsters en junior reporters samen tijdens het evenement, dat dit jaar in Sint-Petersburg wordt gehouden.

De spelers en speelsters zijn verdeeld over acht gemengde internationale Teams of Friendship. Ires is ingedeeld in het Turquoise Team of Friendship samen met spelers en speelsters uit Uruguay, Bangladesh, Ghana, Macedonië, Tadzjikistan, Kirgizië en Irak. Alle spelers, speelsters en junior reporters zijn 12 jaar. Guus gaat alle avonturen van het Turquoise Team of Friendship vastleggen en verslaan én krijgt een uniek kijkje in de keuken van de mediawereld.

 

 

ACHTERGROND

 

FOOTBALL FOR FRIENDSHIP International children’s social project is een initiatief van Gazprom,in het kader van het programma 'Gazprom voor kinderen'. Het doel van het project is de ontwikkeling van het jeugdvoetbal, de bevordering van tolerantie en respect voor andere culturen en nationaliteiten bij kinderen uit verschillende landen. De kernwaarden die door de deelnemers worden ondersteund en bevorderd, zijn vriendschap, gelijkheid, rechtvaardigheid, gezondheid, vrede, overgave, overwinning, traditie en eer.
Het hoogtepunt van het project is het jaarlijkse FOOTBALL FOR FRIENDSHIP International Children’s Forum, waar jonge voetballers van over de hele wereld bij elkaar zijn gekomen om de handhaving van wereldwaarden met vertegenwoordigers van de media en bekende spelers te bespreken.

Vanaf 2015 wordt er tijdens het Forum een speciale onderscheiding, de F4F Nine Values Cup, uitgereikt aan de professionele voetbalclub met de meeste maatschappelijke initiatieven die de waarden van het project belichamen. De winnaar wordt gekozen door de jonge ambassadeurs van het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-project door middel van een stemming die plaatsvindt in alle deelnemende landen van FOOTBALL FOR FRIENDSHIP.

Elk jaar sluiten duizenden deelnemers zich aan bij FOOTBALL FOR FRIENDSHIP. Sinds het begin van het project is het bereik wezenlijk uitgebreid: van 8 landen in 2013 tot 64 landen in 2017. Honderden jonge spelers worden zo ambassadeurs van de Football for Friendship-beweging haar waarden in hun respectievelijke landen. Het symbool van het project , een vriendschaparmband, wordt door meer dan 400.000 mensen wereldwijd gedragen, waaronder kinderen, volwassenen, beroemde sporters en journalisten, kunstenaars, politici en presidenten van de verschillende landen.

De deelnemende landen van het project in 2017 zijn: Azerbeidzjan, Algerije, Argentinië, Armenië, Bangladesh, België, Bulgarije, Bolivia, Brazilië, China, Denemarken, Duitsland, Egypte, Estland, Finland, Frankrijk, Ghana, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, India, Irak, Iran, Italië, Japan, Kazachstan, Kirgizië, Kroatië, Korea, Letland, Libië, Litouwen, Macedonië, Mexico, Mozambique, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Oezbekistan, Pakistan, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Singapore, Slowakije, Slovenië, Syrië, Tadzjikistan, Tanzania, Tsjechië, Turkmenistan, Turkije, Uruguay, Venezuela, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam, Wit-Rusland, Zwitserland, Zuid-Afrika.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: