A-Selectie turnen Fysion sluit het meerkamp seizoen af in Doetinchem

Datum: 21-05-2017

19.34 uur - Zaterdag 20 mei 2017 was het de beurt aan vijf Fysion- turnsters om de districtfinale 4e divisie te turnen. Deze eindfinale vond plaats in Doetinchem, een finale waar de turnsters hard voor hebben moeten werken om te komen.

 
Vele turnsters vielen al af in verschillende voorwedstrijden en bleven er nog enkelen over voor deze finalewedstrijd. Trots zijn wij op deze turnsters die in ieder geval nu al bij de beste 31 turnsters van heel district oost horen, elk in hen eigen categorie!
 
De ochtend begon al vroeg voor jeugd-turnster Indy Rekers (geboren 2004), zij mocht de spits afbijten in een deelnemersveld van 31 turnsters. Indy turnt dit seizoen voor het eerst in de ‘keuze-oefenstof’, dit betekend geen voorschreven oefeningen meer maar eigen oefeningen maken; een jaar waar veel turnsters altijd naar uit kijken. Indy heeft gestraald vandaag op haar finalewedstrijd en liet zelfs nog een nieuwe onderdeel zien op de dunne evenwichtsbalk; een losse rol! Op vloer een prachtige overslag-salto en Indy sloot af met een stabiele brugoefening. Indy is 28e van het hele district geworden, een prachtige prestatie!

In ronde twee was het de beurt aan Danique Hosmar, 2e jaars-junior (geboren 2002). In het turnen turn je twee jaar in de junior categorie, dit was voor Danique haar allerlaatste meerkamp als junior; volgend jaar zal zij uitkomen in de senior categorie. Danique begon met een klein foutje op brug, waar Danique eigenlijk altijd erg stabiel turnt. Maar ze liet zich niet uit het veld slaan en turnde op de andere drie toestellen volledig foutloos. Vooral op vloer turnde ze door haar spagaatsprongen, en spagaatsprongen met draaien zichzelf naar een hoge moeilijkheidsscore! Danique is 25e geworden in een deelnemersveld van 31 turnsters. 

De derde ronde was het de beurt aan de laatste drie turnsters van Fysion. Lieke Pekkeriet komt uit in de categorie pupil 2 (geboren 2006) D1, en onze senior-turnsters Emma Jansen en Maura Velding. Lieke Pekkeriet plaatste zich ruimschoots in de voorrondes voor deze finale, een hele knappe prestatie gezien zij vorig seizoen nog een divisie lager turnde. Extra genieten van deze finale was het voor Lieke en wat turnde ze prachtig. Met maar liefst twee toestellen in de top 10; op brug werd Lieke 5e en op vloer 6e. Helaas werd haar balkoefening door de jury niet helemaal gewaardeerd en viel deze score en stuk lager uit dan we verwacht hadden. Lieke is ondanks de lage balk-score toch erg knap 15e geworden van heel district oost, een super prestatie.
 
De senioren in de andere baan gingen met wisselend succes de toestellen af. Emma turnde een volledig foutloze wedstrijd waar ze enorm trots op kan zijn. Op vloer een prachtige overslag-streksalto en een hele mooie arabier-salto van balk af werd ze in de tussenuitslag 11e. Bij de senioren deden zo ontzettend veel turnsters mee dat zij in twee rondes werden ingedeeld, maar liefst 65 turnsters in totaal turnden deze wedstrijd. Maura turnde vooral op brug en sprong heel erg stabiel en netjes. Een huizenhoge salto van de brug en twee ‘stick-it’ landingen op sprong turnde zij zichzelf ook naar een 11e plek in de tussenuitslag; een gedeelde 11e plek dus voor deze twee turnsters. 
 
Het meerkamp seizoen zit er met deze prachtige finalewedstrijd op voor de A-Selectie turnen van Fysion Nijverdal. De trainers kijken terug op het meest succesvolle seizoen ooit van de A-Selectie tot nu toe. Wat zijn we ongelofelijk trots op al onze turnsters dit seizoen van de tweede, derde en vierde divisie!
 
Alle jeugd- junior- en senior turnsters in de 1e tot en met 4e divisie van de A-Selectie sluiten volgende week het turnseizoen echt af in Hellendoorn en gaan hier de strijd aan bij de toestelkampioenschappen. Hier kunnen de turnsters per toestel een medaille proberen te bemachtigen. Hier doen maar liefst 12 bovenbouw turnsters aan mee. 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: