NKC'51 wint van kampioenskandidaat in laatste thuiswedstrijd

Datum: 21-05-2017

19.47 uur - In de laatste thuiswedstrijd voor NKC’51 kwam Roda uit Westzaan op bezoek. Deze ploeg speelde nog voor het kampioenschap. NKC’51 had de uitwedstrijd tegen deze ploeg verloren en was erop gebrand om het seizoen voor eigen publiek goed af te sluiten.

Tot 3-3 ging het gelijk op, daarna wist de ploeg van Jan Willem Beekhuizen uit te lopen naar 6-3 en een lichte voorsprong te pakken. De Nijverdallers waren scherper in de duels en had verdedigend de zaakjes goed op orde. Vlak voor rust stokte het aanvallend even en wist Roda terug te komen tot 8-8. Op slag van rust wist NKC’51 nog op 9-8 te komen.

Na de rust zette Roda een tandje bij, de ploeg wist al snel de 9-9 te scoren en bleef bij tot 11-11. Daarna kwam NKC’51 op 13-11 en ondanks dat Roda steeds dichtblij bleef, hielden de Nijverdallers constant een lichte voorsprong. Beide ploegen wisselden een aantal keren, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. NKC’51 hield verdedigend stand en scoorde op de juiste momenten. In de laatste minuut werd de eindstand bepaald op 17-15 en zo werd het thuispubliek getrakteerd op een goede overwinning.

Na de wedstrijd nam de selectie alvast afscheid van hoofdtrainer Jan Willem Beekhuizen, trainer van het tweede Rick Zomer en enkele selectiespelers. Ze werden namens de vereniging bedankt voor hun inzet voor de selectie en veel succes gewenst met hun verdere carrière. Volgende week speelt NKC’51 haar laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Rigtersbleek uit Enschede.