Marieke van Egmond topscorer in Duitsland

Datum: 23-05-2017

06:22 uur - Het afgelopen weekend heeft de Nijverdalse turnster, Marieke van Egmond goed gepresteerd in Duitsland. Op uitnodiging van Club Eintracht Frankfurt nam Marieke deel aan turnwedstrijden in Waging (DL). “Een superervaring en goede training voor het komende NK in AHOY Rotterdam”.

 

Marieke van Egmond  turnt bij TON Almelo. Ze komt uit in de dames senior Eredivisie. Ze is volop in training voor het NK in Rotterdam over drie weken. Ook komend weekend staan belangrijke wedstrijden op de planning.

Voor de wedstrijd in Duitsland was de jonge turnster uitgenodigd door de Duitse club Eintracht Frankfurt. Het vertrek was vrijdagochtend rond 6.00 uur richting München. Vanuit daar ging de reis verder naar de turnhal in Waging voor de eerste trainingen. Zaterdag vond de eigenlijke wedstrijd plaats.

 

Deze wedstrijd liep enorm goed. Marieke kwalificeerde zich voor alle toestellen. Ze begon op sprong en haalde daar een 13.150!

Ook Brug ging goed, een 12.100!

Op de Balk kwam de turnster tot val met losse overslag en behaalde 11.450!

Haar Vloeroefening was goed voor een 12.150!

En dat kwam op een totaal van 48.850 punten. Genoeg om de eerste prijs binnen te slepen bij deze prestigieuze wedstrijd. Zoals ze dat in Duitsland noemen: ‘TOPSCORER van de wedstrijd’.

Samen met het gehele team van Eintracht Frankfurt werd Marieke zevende. “Een leuke en gave ervaring”, aldus Marieke van Egmond.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: