Forse investering in onderhoud wegen

Datum: 21-06-2017

Forse investering in onderhoud wegen

De wegen in de gemeente Hellendoorn krijgen dit jaar en de komende jaren een flinke onderhoudsbeurt. Daarmee wordt de achterstand, die is opgelopen in de jaren van economische crisis, deels weggewerkt. De gemeente trekt daar in 2017 een miljoen euro voor uit.

De gemeenteraad heeft in de begrotingsvergadering van vorig jaar besloten extra geld te reserveren voor langjarig wegenonderhoud, onder andere bedoeld om de kwaliteit van de wegen weer op niveau te krijgen. Om dit goed op te pakken, zijn alle wegen geïnspecteerd. Vervolgens is een pakket van maatregelen voor 2017 en de komende jaren opgesteld, dat ook is besproken met de plaatselijke belangen/dorpsraad.

Werkzaamheden in 2017
Dit jaar worden in Nijverdal de Beethovenlaan, een gedeelte van de Bachlaan (tussen de Mozartlaan en het parkeerterrein bij de Aldi), de Chopinstraat en een gedeelte van de Van den Bergsweg (tussen Marconistraat en Fuutweg) aangepakt. Op de Rijssensestraat (bij de “Lange Jan”) wordt er een speciale laag aangebracht om schade te voorkomen. Een nieuwe asfaltlaag komt er ook op het fietspad langs de Rijssensestraat tussen de PC Stamstraat en de aansluiting op de Burgemeester H. Boersingel.
In Haarle wordt de asfaltlaag van de Molenweg (deel binnen de kom tot aan Raamsweg/van Heekweg) vervangen en in Hellendoorn de toplaag van de Huurmansweg.
In het buitengebied komt er nieuw asfalt op de Vrugteveenseweg, de Helhuizerweg, de Achterhoekseweg en de Piksenweg (tussen de Meester Werkmansstraat en Hellendoornseweg).
Verder worden er reparaties verricht en een slijtlaag aangebracht op de Coninckserveweg (tussen Fijneweversweg en Steenhaarweg), Haarlerveldweg, Wittebroeksweg, Molenweg (buiten de kom van Haarle), Bathemerweg en op een deel van de Stationsweg (tussen N 35 en Schotweg). 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Marcel Altena schreef op 21-06-2017

Wat dacht je van het fietspad aan beide zijden van de de gehele Joncheerelaan/Ninaberlaan? Dat is zo ontzettend slecht!

Heldersen schreef op 21-06-2017

Zal mij benieuwen wie er als goedkoopste uit de bus komt met deze (ongetwijfeld open) aanbesteding

Wat ben ik toch een tut! schreef op 22-06-2017

...en Sanatoriumlaan, arme ouderen die dagelijks naar de Krönnenzömmer worden gereden op deze hobbelige weg. Ook vervelend voor iedereen met elektrische fietsen om de heuvel af te gaan.

K-e schreef op 22-06-2017

Ze hebben een mooie meevaller, en daar gaat veel van terug naar de te korten van het terug boeken op het parkeer probleem, achterstallige onderhoud is dacht ik belangrijker, en niet eerst hun probleem.

Heldern schreef op 22-06-2017

@heldersen. Dit valt onder onderhoud en dat doet Nexus.

K-e schreef op 22-06-2017

Helder, en wie geeft de opdracht? ??

Jos schreef op 22-06-2017

Mensen met electrische fiets moeten zich ook maar x aanpassen.

kippie schreef op 22-06-2017

Groot onderhoud????? En nu maar hopen dat ze niet overal van dat stofpuin langs de weg maken . Dat doet zo erg zeer in je ogen. Jakkes.

AsphalTering schreef op 23-06-2017

Gisteren op de warmste dag sinds het begin van temperatuurmeting en registratie in Nederland. Gaat men aan het werk op de Rijssensestraat (LangeJan). Vandaag zie je al niets meer van het eindresultaat. Volgens mij direct alweer kapot gereden.

Han schreef op 23-06-2017

Jos, elektrische fietsen zijn het grootste probleem niet. Die asociaal schreeuwende wielrenners, die moeten zich aanpassen. Dat tuig denkt tegenwoordig dat ze God van de weg zijn.

Heldern schreef op 23-06-2017

@Han. Electrische fietsen is groot probleem. Wanneer ik gewone fiets inhaal op een zandweg met aanliggend fietspad, kan ik ze met gepaste snelheid zonder stof te veroorzaken inhalen. Electrische fietsen gaan zo snel, die kun je niet anders inhalen door veel stof te veroorzaken. En dan zijn die oudjes nog verontwaardigd ook...

Heldern schreef op 23-06-2017

Asociaal schreeuwende wielrenners/mountainbikers zet ik met plezier in stof...

Dirk Jan schreef op 24-06-2017

Wat hebben asociaal schreeuwende wielrenners met wegen onderhoud te maken, wel bij het onderwerp blijven mensen.En nee ik ben geen wielrenner maar men dwaalt zo snel af in de reacties.

k.e schreef op 24-06-2017

electrishe fietsen hebben het gedaan??????? JA als je hem als RACE FIETS gebruikt wel ja, ik gebruik hem als ondersteuning, en wordt geregeld in gehaald door gewone fietsen.

Han schreef op 24-06-2017

K.e, zoals ik al zei. De elektrische fietsen zijn het probleem niet. Die asociale wielrenners zijn de misbaksels. Voor deze doelgroep is dan ook zonde om te gaan investeren in onderhoud wegen. Zo krijgen ze nog meer kapsones en gaan ze nog meer wegen claimen.

kippie schreef op 24-06-2017

Wat vinden jullie van dat stofpuin langs de wegen ?????????????? Ik vind het zeer pijnlijk in de ogen. Je moet al bijna een stofbril op .

Wat ben ik toch een tut! schreef op 25-06-2017

Kippie, tja droogte, je kunt die wegen vermijden, er is niks aan te doen, zet gewoon grote zonnebril en pet/zonneklep op.

Uw reactie

Naam:
Bericht: