Zilver en twee keer brons voor turnster Marieke van Egmond

Datum: 23-06-2017

UPDATE

TON turnster Marieke van Egmond heeft zich weten te plaatsen voor de Oranje Selectie van de KNGU. De pas 15-jarige Marieke  was op basis van haar uitstekende prestaties tijdens de Nederlandse Kampioenschappen (zilver op de meerkamp en brons op balk en vloer) uitgenodigd voor een test in Heerenveen. Op basis van haar resultaten kwam vandaag het bericht dat de pas 15-jarige Marieke zich heeft weten te plaatsen voor de allerhoogste selectie, de Oranje Selectie. 

 

Zilver en twee keer brons voor turnster Marieke van Egmond 

 

 

Het NK Fantastic Gymnastics 2017 in Rotterdam zit erop! Voor turnster Marieke van Egmond uit Nijverdal een belangrijk weekend. Marieke turnt bij TON Almelo en kwam dit weekend voor het eerste uit in de dames senior Eredivisie. Doel was meedoen, ervaring opdoen en vooral plezier hebben. Marieke deed echter veel meer. Ze behaalde direct al enkele podiumplekken. 

Het NK begon zaterdag met de meerkamp, waar Marieke de zilveren medaille behaalde, net achter de ervaren turnster Tisha Volleman. Haar puntentotaal van 50.233 was zelfs een eigen record! 

Zondag stonden er vier toestelfinales op het programma. Op Sprong en Brug behaalde ze de vierde plaats, maar op de Balk en Vloer mocht ze het derde podium betreden! Uitstekend gepresteerd als jongste senior turnster!

Volgens jury en aanwezigen viel Marieke vooral op vanwege haar uitstraling. Ze stal de show met haar vrolijkheid en mooie series. Een belofte voor de toekomst. 

Voor de vakantie volgt nog 1 wedstrijd en daarna kan ze rustig opbouwen naar de volgende belangrijke wedstrijden. 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: