D66; snel duidelijkheid in planning en uitvoering centrumplan Nijverdal nodig

Datum: 17-08-2017

13.29 uur - Op 20 december 2016 heeft de gemeenteraad  van Hellendoorn zich uitgesproken voor de verdere uitvoering van het masterplan centrum Nijverdal. In dat masterplan is een groot aantal activiteiten vastgelegd met als belangrijke speerpunten het afschaffen betaald parkeren, het verfraaien van het centrum van Nijverdal en het actief zoeken naar invulling van het winkelbestand.

 
Een deel van de kosten wordt betaald door de centrum ondernemers. Verder is er een bindende reclame belasting ingevoerd voor alle ondernemers in het centrum.
Het betaald parkeren op maaiveld is afgeschaft. Het is vervangen door een systeem van blauwe zone. Dat lijkt achteraf een verstandig besluit te zijn. 
 
Daarna is het stil geworden.  Het traject “van beleid naar actieve uitvoering“ van het masterplan heeft blijkbaar nogal wat tijd nodig.
 
Volgens de fractie van D66 is het nu hoog tijd voor verdere  uitvoering van de plannen. Temeer omdat  het centrum van Nijverdal nog steeds te maken heeft met flinke winkelleegstand, waar  door ieders inzet iets aan moet gebeuren. Ook  behoren de ondernemers, die een financiële bijdrage leveren aan het  masterplan, te weten wat er  met hun geld gebeurd.  De fractie van D66 heeft het college hierover schriftelijke vragen gesteld. 
 
D66 vraagt het college voor 10 september met een heldere planning voor de diverse onderdelen van het masterplan centrum Nijverdal te komen. Ook wil de partij weten wie voor welke activiteit de bestuurlijke verantwoordelijkheid voor de uitvoering draagt.
 
Als deze informatie  tijdig is kunnen we ons voor de commissievergadering grondgebied van 13 september en de informatieavond over het centrum Nijverdal van 19 september een oordeel vormen hoe we tegen die planning aankijken en zo nodig gericht verdere vragen voorbereiden, aldus fractievoorzitter Henk Daggert.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Mitis schreef op 26-08-2017

Nou dames met teveel geld van hardwerkende echtgenoot, dit is uw kans, start ook eens een winkel in Nijverdal met leuk spul waar niemand op zit te wachten. In dit dorp vol armoede is voor de middenstand helaas geen boterham te verdienen, retail in kleine kernen is geweest, helaas...

Han schreef op 28-08-2017

Verder goed te pas Mitis?

Mitis schreef op 29-08-2017

Zeker Han, toch vaker met moeder gaan winkelen joh, dan zie zelfs jij de winkels die ik bedoel, vol met rotzooi om je woning vol te pakken met een omzet dus winst waar de huur nog niet van betaald kan worden, zeer geschikt voor ons centrum als lege plekken vulling..

Wat ben ik toch een tut! schreef op 29-08-2017

@Mitis; De dames van hardwerkende echtgenoten hebben die vage winkeltjes, nagelstudio's, kapsalons, cafeetje's, tweedehandsspullenwinkels e.d., om makkelijk geld te kunnen witwassen; er is nauwelijks te controleren wat de werkelijke omzet is. Hoezo armoede? Juist de rijke mensen zijn zuinig, ze potten hun geld op, anders hadden ze nooit rijk kunnen worden. Iemand die veel geld uitgeeft, zal nooit rijk worden.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 29-08-2017

@Mitis; 'retail in kleine kernen is geweest, helaas'; dit is geweldig toch. Hopelijk zijn de mensen 'consumptie-moe' en stoppen ze met het kopen van nutteloze troep en hollen ze niet meer achter elke modetrend aan. Leve marktplaats.nl en kringloopwinkels waar je voor paar tientjes je hele woonkamer kunt meubileren. De huidige vintagetrend is veel mooier dan dure troep uit woonwinkels.

Mitis schreef op 29-08-2017

Nou Tut je beweert nog al wat in je eerste opmerking. Van witwas zaken weet ik niets, wij hebben ons werkzame leven altijd in loondienst gewerkt, maar het zou kunnen. Rijke mensen die zuinig zijn ken ik niet wel mensen die heel intelligent met hun geld omgaan. Ons boeien b.v. auto´s niet we hebben alle 2 zo´n ding kopen nieuw en zolang hij het doet vinden we het prima. Ik moet altijd lachen om de armoedzaaiers die te koste van veel te veel geld een merk kopen dat ze nieuw niet kunnen betalen, vaak mannen met kleine plassertjes.

Mitis schreef op 29-08-2017

Tut, sorry maar jouw wereldbeeld is wel heel erg klein. Omdat er geen interessante retail in kleine kernen is kopen mensen minder? Ga eens shoppen In Enschede of nog beter in Munster of Osnabruck...

Wat ben ik toch een tut! schreef op 30-08-2017

@Mitis; dit is witwassen voor de gewone man (autohandelaren, bouwvakkers). Het gaat dan om tienduizenden euro's, kleine bedragen kun je zo wel kwijt. Je opent vaag winkeltje, kapsalon, ijssalon, of verleent diensten, ook al verkoop je weinig, bij de belasting geef je flinke omzet aan, en kijk, je zwarte geld is wit geworden. Dit is tegengestelde van belastingontduiken. Het is nauwelijks te controleren wat de werkelijke omzet is. Verstandige rijke mensen tonen niet dat ze rijk zijn. Ja sneu dat men krom moet liggen om een beetje indruk te maken. @Mitis; voordeel van het verdwijnen van winkels is dat je niet in de verleiding komt om wat te kopen; wat je niet ziet, mis je ook niet.

Uw reactie

Naam:
Bericht: