Groot obstaclerun spektakel in Hellendoorn

Datum: 18-08-2017

9.54 uur - Duizenden mannen en vrouwen die door het water waden, modder happen, aan touwen hangen, onder netten door tijgeren, opduiken uit rioolbuizen en over autobanden klauteren. Hellendoorn en Nijverdal zijn 2 en 3 september in de ban van de Fisherman’s Friend StrongmanRun Obstacle Mud Challenges. Het spectaculaire obstaclerun festival wordt voor de zesde keer georganiseerd in Hellendoorn.

 
Drie runs
De omgeving van de evenementenweide in Nijverdal, de Hellendoornse berg, het Reggedal en het centrum van Nijverdal zijn locatie van de drie runs die in het obstaclerunweekend op het programma staan; De StrongSisterRun, de Strong-12 en de StrongmanRun ‘The Original’ van 21 kilometer.
 
Obstaclerunfestival voor StrongSisters met thema
De StrongSisterRun die op zaterdag wordt georganiseerd is uitgegroeid tot een obstaclerunfestival met het thema Mud, Love & Hippinez. Een thema met een flinke knipoog naar de jaren ’70, maar in een jasje anno 2017. Het obstaclerunfestival staat in het teken van food, beauty, relax, care en music. Daarmee wordt de StrongSisterRun een echte ‘girls’ day out’. Het hoogtepunt blijft vanzelfsprekend de obstakelrun van 7 kilometer over een volledig vernieuwd parcours met meer dan 22 obstakels.
 
Nieuw bij de StrongmanRun
Zondag is het de beurt aan de obstaclerunners met de lange adem, de Strong-12 en de Fisherman’s Friend StrongmanRun van 21 kilometer.
Deelnemers van beide runs krijgen een pittig parcours voorgeschoteld met een groot aantal nieuwe spraakmakende obstakels, zoals de Wilgenweard Base Jump en Pipe Down.
 
De deelnemers van de langste afstand, de 21 kilometer, moeten bovendien een ‘publieksobstakel’ overwinnen, de Dauwpop Wrecking Balls. Bij de Wreckling Balls werkt het publiek mee aan het obstakel om het voor de runners extra uitdagend te maken.
 
Kwalificeren voor de WK obstaclerunning
Bijzonder is dat wedstrijdlopers zich bij de Strong-12 en StrongmanRun ‘the Original’ kunnen kwalificeren voor de WK obstaclerun. De WK wordt in oktober 2017 in Canada gehouden. De wedstrijdlopers, ‘competitors’ genoemd, starten in de eerste startgroep en worden onderweg streng gecontroleerd op het juist nemen van de obstakels.
 
Publieksevenement
De Fisherman’s Friend StrongmanRun Obstacle Mud Challenges is een mix van sport en fun én een kijkspektakel voor het publiek. Bij de hotspots kan het publiek de deelnemers volgen, aanmoedigen en genieten van (live) muziek en dj’s.
 
Bijzonder is de doorkomst in het centrum van Nijverdal dat dit jaar voor het eerst over het Dunantplein gaat. De plaatselijke horeca verzorgt hier live muziek en dj’s wordt verzorgd om er groot feest van te maken.
 
Via een gratis app die gedownload kan worden, kunnen deelnemers gevolgd worden op het parcours. De entree van het evenement is gratis.
 
Beeldbepalend evenement
Met de verwachte hoeveelheid deelnemers en toeschouwers zijn de Fisherman’s Friend StrongmanRunObstacle Mud Challenges een potentieel beeldbepalend evenement voor de provincie Overijssel. De StrongmanRun en StrongSisterRun zijn door de provincie Overijssel daarvoor officieel aangewezen en krijgen een structurele financiële bijdrage om het evenement verder te verbeteren.
 
FACTS
 
Fisherman’s Friend StrongSisterRun
 
Zaterdag 2 september
7 kilometer
22 obstakels
Start 14.00 uur
 
Facts StrongSisterRun
man/vrouwverhouding: 0/100%
Oudste deelnemer: 64
Jongste deelnemers: 14
Gemiddelde leeftijd: 33
 
Zondag 3 september.
Fisherman’s Friend StrongmanRun ‘The Original’
21 kilometer
46 obstakels
Start vanaf 12.30 uur
 
Fisherman’s Friend Strong-12
12 kilometer
31 obstakels
Start vanaf 14.30 u.
 
Facts Strong-12 en ‘The Original’:
Man/vrouw verhouding: 75%/25%
Oudste deelnemer: 72 jaar
Jongste deelnemer: 16 jaar
Gemiddelde leeftijd: 34 jaar
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Richard schreef op 18-08-2017

Hopelijk heeft de organisatie dit jaar de veiligheid wel in orde bij de obstakels. De botbreuken van vorig jaar waren geen pretje voor de deelnemers en hun werkgevers.

Heldern schreef op 18-08-2017

Kans om iets te breken is er altijd. Dan moet je niet mee doen!

Han schreef op 18-08-2017

Typisch een voorbeeld van de mens moet vermaakt worden. Ze kunnen zichzelf niet meer vermaken. Het moet steeds extremer en alles en iedereen moet er voor wijken. Als wij (lees deelnemers) het maar leuk hebben. En ja, de voorstanders zullen het wel niet met mij eens zijn. Prima, maakt me niet uit. SBB en natuurmonumenten snap ik echt niet dat ze dit toelaten. Begrijp me niet verkeerd, het zijn mijn verenigingen niet. Maar hier moeten ze echt niet aan meewerken.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 19-08-2017

@Han; zekers, dat is de 'homo ludens', de spelende mens. Wanneer de basisbehoeften zijn vervuld (eten, drinken, onderdak, veiligheid, contact met anderen), gebruikt de mens zijn overige energie om waardering te krijgen van zichzelf en anderen. Dus daarom heeft mens behoefte om zichzelf te bewijzen, en zijn grenzen telkens te verleggen. Het is toch prachtig dat de mens al zijn extra energie gebruikt om cultuur te maken, studeren, boeken schrijven, kunst maken, mooie tuin aanleggen, hobby's ontwikkelen, lekker koken, het huis en zichzelf te decoreren met kleding, sieraden kapsels, activiteiten opzetten om anderen te plezieren. Mensen die pech hebben met gezondheid, financiën, relatie's, hebben al hun kracht nodig om zichzelf staande te houden en dus weinig energie over om zichzelf te overtreffen. Dus Han wanneer ik je hoor mopperen, lijkt het erop dat je beetje teleurgesteld bent in het leven en moeite hebt om anderen te zien genieten.

Han schreef op 19-08-2017

Nou tut. Ik ben alles behalve teleurgesteld in het leven. Ik zie totaal het nut van dit soort evenementen niet in.

Pibernik schreef op 19-08-2017

Vertel eens Han waar zie jij het nut wel van in en waar wordt jij wel vrolijk van ?

Wat ben ik toch een tut! schreef op 19-08-2017

Het nut is : -dat de organisatie er financiëel beter van wordt, inschrijfkosten € 67,-. - SBB ontvangt flink bedrag. - goed voor de economie rondom Hellendoorn; hotels, winkels, tankstations, vakantieparken etc.. - mens is kuddedier, sportevenementen, Oranjegekte voetbal, Tour de France, schaatsen etc. geven een 'wij-gevoel'; de nieuwe religie, kerken lopen leeg, stadions lopen vol.

Han schreef op 20-08-2017

Tut. Ik begrijp het al. Je hebt ook een startnummer weten te bemachtigen voor de sisterrun. Je hoort er nu ook bij.

Abc schreef op 22-08-2017

@tut Slecht voor de natuur,maar dat intereert je geen bast

Hendrik schreef op 22-08-2017

@Pibernik. Ik denk dat Han vrolijk wordt van een goed glas azijn.

Han schreef op 22-08-2017

Hendrik. Eerst het zuur, dan het zoet.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 22-08-2017

@Abc; hoezo slecht voor natuur? Afval wordt ná de run opgeruimd door schoonmaakploeg, SBB heeft toestemming gegeven, gemeente heeft vergunningen gegeven, brandweer heeft akkoord gegeven, de 'natuur' heeft ijstijden, hitteperioden, stormen, ziekten overleefd, wat kunnen de rennende mensen nu voor kwaads toevoegen?

Han schreef op 22-08-2017

Tut. Ik citeer, het lijkt wel of geluk alléén te koop is. 'Gewoon' is niet meer genoeg, het moet bijzonder, nee, héél bijzonder. En de 'Tea' moet zelfs 'Higher and Higher'. Dêt ging vrogger wêh aans. Dit zijn uw woorden. Beetje tegenstrijdig met wat u hier verkondigt.

Abc schreef op 23-08-2017

@tut Jij bent dus ook een voorstander om van "onze natuur" een pretpark te maken.Ga je spijt van krijgen.

Abc schreef op 23-08-2017

Ojaa,nu moeten we ook nog@wat ben ik toch een tut overleven

Wat ben ik toch een tut! schreef op 23-08-2017

Dat was een constatering, geen oordeel. De maatschappij verandert voortdurend, jongeren moeten wel meerennen, anders worden ze onder de voet gelopen. Alle generaties kijken altijd vol verbazing, hoofdschuddend naar de nieuwe generatie, dit is van alle tijden. Gelukkig is er nu tegenbeweging zichtbaar, slow life (terug naar de eenvoud, minder kopen, ambachtelijk winkeltjes in de stad, kringloopmeubelen, jonge vrouwen in 'King Louie' omajurken) slow food (boodschappen doen bij lokale winkels of bij de boer, géén vlees, groente en fruit dat met vliegtuigen van de andere kant van de wereld komt).

Wat ben ik toch een tut! schreef op 23-08-2017

@Abc; wáárom mag de natuur niet voor recreatie worden gebruikt? Het is gratis en ik denk dat kinderen het leuker vinden hier te picknicken, wandelen, fietsen en te spelen in het bos en aan het water bij de Regge, dan in een vreselijk Avonturenpark waar de entreeprijzen al absurd zijn, het druk en lawaaiig is.

Henk schreef op 23-08-2017

Wel grappig verkleed graag

Abc schreef op 24-08-2017

Tut kun je nu alsjeblieft je kop houden.Ga op Vakantie of zoek een baan. Dat filosofische gelul.

Jos schreef op 25-08-2017

Tut ik weet zeker dat de kinderen liever patatje eten in het avonturenpark dan dat ze picknicken in de natuur

Han schreef op 25-08-2017

Ik had al een vermoeden, maar nu weet ik het zeker. Vrouwen zijn onnavolgbaar.

Mitis schreef op 25-08-2017

Tut, ben het niet altijd met je eens maar ik blijf een fan...

Wat ben ik toch een tut! schreef op 26-08-2017

@Mitis; dat is juist mooi dat er meningsverschillen zijn, maakt de discussie boeiender. @Han; je hebt gelijk, vrouwen zijn onnavolgbaar, om hopeloos van te worden. @Jos; klopt, je kunt peuters niet vroeg genoeg laten wennen aan de smaak van frituutvet. @Abc; ha, mijn missie is geslaagd !

Han schreef op 26-08-2017

Tut. Inderdaad. Gelukkig zijn er mannen die voor jullie het denkwerk doen.

Jos schreef op 27-08-2017

missie geslaagd?? als jij thuis blijft je man niet blij maar wij wel. missie geslaagd voor ons,

k.e schreef op 28-08-2017

nog een te gaan om thuis te blijven en mijn missie is ook goed,

Uw reactie

Naam:
Bericht: