Stadswandeling ‘De Nijvere Loper’ in een nieuw jasje

Datum: 19-09-2017

17.05 uur - 
Naatje, de KSW, de St. Antonio van Paduakerk en de mysterieuze korhoen in de fabrieksmuur: ze staan er allemaal weer in. We hebben het dan over de stadswandeling ‘De Nijvere Loper’, die onlangs in een nieuw jasje is gestoken. En met dit nieuwe jasje zijn er ook nieuwe bordjes langs deze zes kilometer lange route door Nijverdal geplaatst. 



 
Wandel door de allereerste winkelstraat van Nijverdal, de Wilhelminastraat. Beleef de natuur rondom rivier De Regge en bezoek het Memorymuseum, dat u aan de hand neemt en door de Tweede Wereldoorlog heen leidt. Stap voor stap kunt u zich verdiepen in deze donkere periode, die zijn  sporen over de hele wereld naliet. Maar verbaas u ook over de transformatie die de kerk aan de Kerkstraat heeft ondergaan en vergaap u aan de schoonheid van de in Jugendstil-stijl gebouwde voormalige machinekamer van  textielfabriek Ten Cate ‘De Smidse’, waar tegenwoordig concerten en tentoonstellingen gehouden worden door ZINiN Cultuur. 
 
Heden en verleden

De Nijvere Loper werd in 2007 voor het eerste uitgebracht ter ere van de opening van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Na tien jaar  dus tijd voor een nieuw jasje, nieuwe bordjes en prachtige historische foto’s, die het verschil tussen heden en verleden aan u laten voorbij trekken. Het routeboekje is verkrijgbaar bij de Tourist Info/VVV in Nijverdal aan de Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal en kost € 1,95.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jantine schreef op 20-09-2017

Telkens weer lees ik: Stad als men het over Nijverdal heeft. Volgens mij was, is en blijft Nijverdal een DORP. Wel met de beide voetjes op grond blijven.

Han schreef op 21-09-2017

Jantine. Nijverdal is geen stad en geen dorp. Nijverdal is een gat.

jan schreef op 21-09-2017

Hellendoorn zuid

Def schreef op 21-09-2017

Hellendoorn waar ligt dat is dat groot Hulzen 2

Henk schreef op 21-09-2017

Oja het is avondturenpark hellendoorn.

Abc schreef op 21-09-2017

Alleen 's avonds @Henk ?

Uw reactie

Naam:
Bericht: