Hulzense Boys geeft overwinning weg

Datum: 09-10-2017

14:05 uur - In de derde speelronde van de tweede klasse H stond voor Hulzense Boys de thuiswedstrijd tegen De Esch op het programma. De Oldenzalers hadden hun eerste wedstrijd verloren en de tweede wedstrijd was afgelast. Beide ploegen streden dus voor de eerste punten in dit nog prille seizoen.

In het begin van de wedstrijd was het aftasten en waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Grote kansen waren er in deze fase van de wedstrijd dan ook niet te noteren. Toch begon Hulzense Boys de wedstrijd langzaam naar zich toe te trekken. De ploeg probeerde voetballend het doel te zoeken en creëerde een klein overwicht. Na een overtreding rond de middenlijn nam Tim van der Zande de vrije trap snel en vond een opening aan de andere kant van het veld. De aanname van Danny Schoenmaker was vervolgens prima, waardoor hij de bal snel voor kon geven. De bal viel in het strafschopgebied voor de voeten van de inlopende Ties ten Barge, die met een mooie voetbeweging de bal in de verre hoek deponeerde, 1-0.

Enkele minuten daarna een bijna identieke aanval over de linkerkant, waarbij Marcel van Gaal Danny Schoenmaker wegstuurde. De voorzet van Danny kon echter net voor de inkomende Jorg Roetgerink weggewerkt worden. De Oldenzalers gingen hierna op zoek naar de gelijkmaker, waarbij veelal spits Vehof gezocht werd, maar de verdediging van de roodhemden gaf niets weg. Totdat tien minuten voor het rustsignaal een voorzet uit het niets werd binnengetikt door Oldenzaler Koen Vehof, die voor zijn tegenstander kwam en zo de gelijkmaker aantekende, 1-1. Iets later werd De Esch nog een keer gevaarlijk, maar een lage voorzet werd naast geschoten en dus gingen de ploegen met een gelijke stand rusten.

Na de rust was het de thuisploeg die het meeste spelaandeel had en het ging op jacht naar de voorsprong. Na een kwartier in de tweede helft was er een mooie aanval, waarbij Danny Schoenmaker, Ties ten Barge en Jasper de Jong met snel combinatiespel gaten in de verdediging van De Esch vonden. Het laatste passje van Jasper zette Malke Gecer schuin alleen voor de keeper, waarna Malke met een goede schuiver de keeper passeerde en zo de supporters van de thuisploeg liet juichen, 2-1. Niet veel later had Hulzense Boys de genadeklap uit kunnen delen. Een goede aanval leidde tot een schot van Malke Gecer, maar deze vond de doelman van de gasten op zijn weg. In de rebound werd ook het schot van Ties nog geblokt, waardoor de stand 2-1 bleef. Ook hierna had Hulzense Boys wat meer balbezit, maar bij veel aanvallen stond de grensrechter van De Esch met de vlag in de lucht. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd was er een diepe bal van De Esch. Waar doelman Patrick Loohuis de bal simpel dacht te kunnen vangen wilde Machiel van Keulen de bal terugkoppen op Patrick. Dit leverde helaas de gelijkmaker op, 2-2.

Een minuut later kreeg De Esch, na knullig balverlies aan de kant van Hulzense Boys, een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Deze werd door Bart Benneker onder/door de muur geschoten en de bal verdween tegen de touwen, 2-3. Een stand die zeker geen recht deed aan het spelbeeld, Hulzense Boys was tot die tijd nauwelijks in de problemen geweest. De ploeg uit Hulsen ging op jacht naar de gelijkmaker. Na een nieuw foutief vlagsignaal besloot scheidsrechter de Vries dat het mooi was geweest en moest zijn assistent van De Esch vervangen worden. Na enige tijd gebeurde dit ook, maar ook de vervanger stak regelmatig onterecht de vlag in de lucht en werd dan ook meerdere malen genegeerd. De slotfase van de wedstrijd was spannend en leverde kansen voor beide ploegen op. Zo kwam Danny Schoenman een keer goed door, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman. Aan de andere kant had doelman Loohuis een prima redding in huis op een schot van Vehof en bracht hij redding toen een aanvaller alleen voor hem verscheen. Invaller Jeff Bovelander, die na lang blessureleed gelukkig weer op het veld stond, was ook dicht bij een doelpunt. Zijn inzet werd echter op de doellijn weggekopt door een verdediger. Toen een kopbal van Jorg Roetgerink even later naast het doel verdween was de laatste mogelijkheid op een gelijkspel verkeken. Zo leverde dit duel een 2-3 overwinning voor De Esch op. Erg zonde als je bedenkt dat Hulzense Boys op voorsprong stond en niet in de problemen kwam. Er kan dan ook geconcludeerd worden dat de ploeg de overwinning weg heeft gegeven in een overigens sportieve wedstrijd.

Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd in Enschede tegen Sparta Enschede. Deze ploeg heeft haar eerste drie wedstrijden allemaal gelijkgespeeld, maar wordt door velen als een van de favorieten voor de titel gezien. De wedstrijd op Sportpark Schreurserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Scheggetman