NKC'51 wint op basis van tweede helft verdiend van Rigtersbeek

Datum: 15-10-2017

18.43 uur - Op een prachtige nazomerdag mocht het vlaggenschip NKC’51 voor de laatste veldwedstrijd aantreden in de derby tegen Rigtersbleek. NKC’51 had na de matige wedstrijd en het bijbehorende teleurstellende verlies tegen Telstar wat goed te maken om toch nog met een goed gevoel de zaal in te gaan. Rigtersbleek kende tot nu een prima eerste helft veld met slechts 1 nederlaag tegen het ongeslagen VEO. De ploeg beschikt over erg veel lengte bij de heren en is zodoende lastig te bespelen.

De opdracht vooraf voor NKC was om direct met de juiste focus en drive te beginnen om zodoende niet weer op een ruime achterstand te komen. Rigtersbleek begon echter erg goed en de Nijverdallers moesten alle zeilen bij zetten om aan te haken. Met name Ryanda Ditsel zorgde met een erg hoog schotpercentage dat NKC’51 het 1e kwartier in het spoor van Rigtersbleek kon blijven. Via een 6-2 achterstand knokte de ploeg van Harm Jan Smit zich terug tot een 11-9 achterstand kort voor rust. In de laatste minuut wist NKC’51 nog twee maal te scoren om zodoende met een 11-11 ruststand de kleedkamer op te zoeken. Dit was uiteraard een enorme opsteker en een heel belangrijk moment in de wedstrijd. Rigtersbleek had in de 1e helft een licht overwicht maar door op het juiste moment te scoren bleef NKC bij.

De 2e helft ging tot 15-15 gelijk op, maar nu stond NKC’51 vaker aan de goede kant van de score. Na 15-15 kende NKC’51 een zeer goede fase waarbij het afrondingspercentage erg hoog was. In no time liep de Nijverdalse ploeg uit naar 15-21 en leek de wedstrijd met nog 15 minuten te spelen beslist. Rigtersbleek leek geslagen en conditioneel en fysiek er doorheen te zitten. Toch knokten de Enschedeërs zich terug, via 4 doelpunten op rij was het 19-21 en was het weer een wedstrijd. Op 21-22 leek het nog erg spannend te worden maar toen de ploeg de 21-23 en al snel de 21-24 scoorde was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk stond bij het laatste fluitsignaal er een 22-24 eindstand op het bord. Op basis van de tweede helft een verdiende zege in een fysieke, maar sportieve derby.

NKC kan zodoende toch met een prettig gevoel de zaal in. De eerste helft van de veldcompetitie kenmerkte zich door wisselvalligheid, het scorend vermogen is echter wel omhoog gegaan gedurende de eerste zeven wedstrijden. Verdedigend moeten er echter nog stappen gezet worden om in de zaal mee te doen voor de bovenste plekken.

Na een weekje rust start de selectie op 24 oktober met de voorbereiding voor de zaalcompetitie. Hierin zal geoefend worden tegen KIOS Ruinerwold en Amicitia en daarnaast speelt de ploeg op 4 november het eigen toernooi.