Hulzense Boys pakt eerste punt in lastige uitwedstrijd

Datum: 15-10-2017

18.50 uur - Onder zonnige weersomstandigheden speelde Hulzense Boys afgelopen zaterdag de uitwedstrijd bij Sparta Enschede. Op voorhand een pittige tegenstander, aangezien het team uit Enschede de nodige kwaliteit herbergt en graag een gooi richting promotie wil doen.

Toch was het de ploeg uit Hulsen die het beste aan de wedstrijd begon. Een verre ingooi van Machiel van Keulen werd door een Enschedese verdediger weggekopt. De bal viel echter voor de voeten van Danny Schoenmaker die met een kiezelhard schot de bal richting het doel volleerde. De streep van Danny, die de keeper waarschijnlijk alleen maar gehoord heeft, belandde helaas op de paal. Daarna was het spel in evenwicht, waarbij het veelal tot duels kwam en grote kansen achterwege bleven. Na ongeveer een half uur spelen kwam de bal voor de voeten van Spartaan Dewi Perik. Deze bediende zijn collega Daan Akkerman, die met een schot in de verre hoek doelman Patrick Loohuis passeerde, 1-0. Enkele minuten later werd deze stand bijna verdubbeld toen Perik vanaf 40 meter de bal op doel schoot, maar de lat trof. Een mooie poging, maar een 2-0 voorsprong had geen recht gedaan aan de verhoudingen op het veld. Daarom werd er met een marge van 1 doelpunt in het voordeel van de Enschedeërs het kleedlokaal opgezocht.

Na het rust eenzelfde spelbeeld, namelijk twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. De eerste grote mogelijkheid was voor Hulzense Boys. Een vrije bal van Tim van der Zande werd ingekopt door Devin Poorterman. Deze kon de bal echter net niet voldoende richting meegeven, waardoor de bal net naast het doel verdween.

Ook Sparta probeerde het, maar enkele schoten van afstand konden gemakkelijk opgepakt worden door Patrick Loohuis. De doelman moest ook nog een keer in actie komen toen Spartaan Dewi Perik hem bij een terugspeelbal onder druk zette. Maar als een volleerd artiest kapte hij de bal af en speelde zichzelf zo vrij, waardoor hij dit gevaar oploste.

Hulzense Boys ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en trainer Bram Freie probeerde een doelpunt te forceren door al vroeg twee extra aanvallers in te brengen, in de personen van Jeff Bovelander en Marco ten Bolscher. De aanval werd directer gezocht en het meeste balbezit was dan ook voor de roodhemden. Het bleef echter oppassen voor de gevaarlijke aanvallers van Sparta en 10 minuten voor tijd had Dewi Perik het duel kunnen beslissen. Hij verscheen alleen voor doelman Loohuis, maar zijn lob verdween een meter naast het doel. Hulzense Boys bleef als team vechten voor minimaal een punt. In de 90e minuut kreeg de ploeg nog een corner. Deze werd kort genomen en strak over de grond ingebracht. Via Sebastiaan te Wierik kwam de bal voor de voeten van Danny Schoenmaker die op de rand van het strafschopgebied uit wilde halen. Hij werd echter onreglementair gestuit, waardoor er een vrije trap op een gevaarlijke positie kwam. Ties “Chouf” ten Barge bemoeide zich met dit kunstje en zijn vrije bal verdween in verre hoek van het Spartaanse doel, 1-1.

Vreugde en opluchting aan de kant van Hulzense Boys. Toen niet lang daarna door de prima leidende scheidsrechter Scheggetman voor het einde van de wedstrijd werd gefloten betekende dit het eerste punt voor Hulzense Boys. Een verdiend punt gezien de verhoudingen op het veld, maar ook de manier waarop geeft voldoening. Hulzense Boys werkte namelijk keihard en er stond een team dat streed voor iedere meter en elkaar.

Volgende week speelt Hulzense Boys opnieuw een uitwedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij IJVV in IJsselmuiden. De wedstrijd op sportpark Den Uithoek begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Kaya.