Voormalig Reggesteyn bestuurder Sam Terpstra Koninklijk onderscheiden

Datum: 16-11-2017

8.38 uur - Op woensdag 15 november 2017 reikte burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Sam Terpstra, voormalig bestuurder van de Christelijke Scholengemeenschap Reggesteyn. De versierselen, horend bij het ridderschap in de Orde van Oranje Nassau, werden de heer Terpstra opgespeld tijdens de lancering van het speciaal voor de gelegenheid gemaakte magazine ‘100 jaar voortgezet onderwijs in Nijverdal’ op de locatie Willem de Clercqstraat van Reggesteyn in Nijverdal.

 
De heer Terpstra was vanaf 1989 tot zijn pensionering in september van dit jaar werkzaam in het onderwijs. De laatste 13 jaar als voorzitter van het College van Bestuur van CSG Reggesteyn, dat zich mede door zijn inspanningen heeft ontwikkeld tot een goedlopende school met een uitstekende naamsbekendheid. Sinds 2014 is hij ook kerndocent aan de postacademische leergang ‘Excelleren in onderwijsbestuur’ aan AOG, School of Management in Groningen.
 
Daarnaast ontplooide hij talloze bestuurlijke functies in het onderwijs en andere sectoren, op zowel regionaal als landelijk niveau. Hij was onder meer hoofdbestuurslid van de VO Raad en voorzitter van de stichting SOVO. In die laatste functie heeft hij het praktijkonderwijs voor Almelo behouden. Als secretaris van het Samenwerkingsverband VO-SVO regio Almelo gaf hij mede vorm aan de invoering van Passend Onderwijs in deze regio.
 
Ook op het kerkelijk erf, in de politiek en op het gebied van sociale leefbaarheid heeft de heer Terpstra decennialang zijn kennis en ervaring belangeloos ingezet, zowel om beleid te vormen als ook concrete resultaten te behalen.
 
Op grond van deze en nog vele andere inspanningen en kwaliteiten heeft het Zijne Majesteit behaagd de heer Terpstra Koninklijk te onderscheiden. Het diner pensant dat volgde op de lancering van het magazine en de onderscheiding van de heer Terpstra, stond in het teken van de vraag welke bijdrage Reggesteyn als brede scholengemeenschap kan leveren aan de vorming van leerlingen. Dit ter gelegenheid van 100 jaar christelijk voortgezet onderwijs in Nijverdal en na een periode waarin de scholengemeenschap zich diepgaand heeft bezonnen op haar christelijke identiteit in een tijd waarin de publieke positie van kerk en religie steeds minder vanzelfsprekend is.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: