NK Adventure Race 2017

Datum: 16-11-2017

13:53 uur - Acht uur lang onafgebroken afzien, waarbij je al je reserves zult aanspreken. Andre Gorter, zelf ook fanatiek survivallaar en adventure racer, maar nu in hoedanigheid van voorzitter en spreekbuis namens stichting SSAR, vat het samen. Survivalracing is een uitdagende mix tussen de Survivalrun en Adventure Racing. 

                                          

De fundamentele onderdelen van beide sporten (hardlopen met zware hindernissen, en routezoeken middels kaart/kompas) vormen de ingrediënten voor dit enerverende multisport-evenement. Onze wedstrijd is een lange en zware variant van de plaatselijke Strongmanrun, Reggesurvival, Carbidtocht en de Salland Trail in één, maar dan verpakt in een speurtocht van 8 uur", legt Gorter uit.

 

Naast uiteraard vele (top)atleten uit de survivalsport, adventure racing en elitesporters met een mountainbike, triathlon en soms zelfs militaire achtergrond, vond de Stichting Survival en Adventure Race (SSAR) ook overige allround sportieve avonturiers en natuurlijk vele local hero´s die een pittige uitdaging niet schuwen. Het is, mits voorzien van uiteraard een behoorlijk sportieve basis, haalbaar voor iedereen. De brute hindernissen, soms complexe opdrachten en de moordende deadlines vragen echter het maximale van iedere atleet, glimlacht de Nijverdaller.

 

De Goldrush is de laatste van tien adventure races die in Nederland en Duitsland (1) worden georganiseerd en traditiegetrouw sluit de Goldrush deze Dutch Adventure Race Series feestelijk af. Naast deze beslissende wedstrijd voor de DARS, mocht het jubilerende stichtingsbestuur tevens het Nederlands Kampioenschap organiseren. Zaterdag 25 november aanstaande staan dus 100 koppels aan de start van de tiende editie van de Sans Goldrush Survivalrace. De zoektocht naar het goud start om 08:30 vanaf de Atletiekbaan en rond 16:30 is de finish bij zware eindhindernis bij de Wilgenweard beide in Nijverdal.

 

 Kijk op www.survivalrace.nl voor meer informatie.

 

Via Facebook is de wedstrijd ook te volgen.

 
Verloop wedstrijd:
Duo´s dienen zich middels diverse opdrachten te verplaatsen per mountainbike, step, kano, rennend of een combinatie van deze, vanzelfsprekend gebruikmakend van kaart en kompas. Niet alleen de snelle fietsers of goede lopers zijn per definitie in het voordeel. De combinatie van diverse opdrachten, routevormen en fysieke inspanning is volstrekt uniek in de huidige sportwereld. Het meest complete team wint dus deze bikkelwedstrijd.
 
De deelnemers zullen aldus hun reserves meerdere malen moeten aanspreken om in een moordend tempo hun deadlines te halen. Binnen een straal van 20 kilometer doen deelnemers vele markante plekken en zeker ook minder bekende gebieden aan, alwaar men diverse special tasks dienen uit te voeren. Boogschieten, bijlwerpen, abseilen, houthakken, maar ook zeer en vooral pittige (touw- en klim)hindernissen, voorgeschoteld tijdens de toch al niet eenvoudige route, zullen het uiterste vergen van alle koppels. 
 

 

                       



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: