Moeizame maar verdiende thuiszege voor NKC'51

Datum: 27-11-2017

8.26 uur - In de derde speelronde kwam Noviomagum uit Nijmegen op bezoek bij NKC’51, een ploeg met goede resultaten en veel lengte. Na het verlies van vorige week was de NKC’51 echter gemotiveerd om nu de punten in Nijverdal te houden.

Vanaf het begin waren de Nijverdallers de betere ploeg, maar het lukte niet om dit ook in scores uit te drukken. Door het lengtenadeel en achterverdedigen was het aanvallend lastig en kon er niet vrij gespeeld worden. Vlak voor rust werd er een klein gat geslagen en er werd met een 11-9 stand gerust.

In de tweede helft bleef het verschil steeds in het voordeel van de ploeg van Harm Jan Smit. Op 17-13 leek de wedstrijd beslist, maar Noviomagum wist toch nog terug te komen tot 17-16. Toen scoorde NKC’51 meteen 18-16 en deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

Een moeizame maar verdiende overwinning, waardoor de Nijverdallers voorlopig bovenin de competitie mee blijven doen. De komende weken staan er twee zwarte uitwedstrijden voor de deur, waarna NKC’51 kan zien waar het staat ten opzichte van de concurrentie.