De Vladding-trein dendert door

Datum: 03-12-2017

23.03 uur - Na drie lastige wedstrijden die allemaal in winst werden omgezet had het eerste elftal afgelopen zaterdag op papier een makkelijker wedstrijd op het programma. Op papier. Want voor aanvang van deze competitie was de algehele opinie dat SVVN en RKSV elkaars concurrenten zouden zijn.

Door de vliegende start met zes overwinningen, twee gelijke spelen en slechts één nederlaag staat SVVN op een verrassende derde plaats. RKSV staat op de twaalfde plaats en had juist weer twee wedstrijden verloren, terwijl ze daarvoor de weg naar boven leken te hebben gevonden. De spanning van de laatste weken was duidelijk minder voelbaar bij SVVN en daar in schuilde ook het gevaar. Want tegen de sympathieke Rijssense club moet 100% gegeven worden anders gaat SVVN de bietenbrug op en dan zijn de bonuspunten van de laatste weken plots minder waard.

Op een guur en mistig Sportpark Groot Lochter hadden ze er zin in want al voor half drie stonden beide ploegen en scheidsrechter Herman Marschalk uit Enschede al klaar voor de aftrap. De beginfase was zoals beoogd. SVVN dicteerde het spel en RKSV liet het toe. Niet dat de ploeg van oud-trainer Henk Mennegat (In de vorige eeuw promoveerde hij al eens naar de 2de Klasse met SVVN) zich ingroef overigens verre van dat. Het eerste grote gevaar van de thuisclub ontstond in de 11de minuut toen een bal van achteruit Melvin Morsink bereikt. Hij neemt aan, sleept de bal langs keeper Patriz Loohuis en schiet de bal in de verre hoek. De gewenste vroege voorsprong tegen deze tegenstander was dus een feit
.
Een tweetal minuten later had Melvin Morsink de score kunnen verdubbelen. Een voorzet van Jimmy Scharphof bereikt Melvin op de zestien. De doelman van RKSV staat aan de grond genageld op zijn schot, maar ziet de inzet net naast zijn doel gaan. SVVN blijft veruit de bovenliggende partij en heeft in aanvallend opzicht niets te vrezen van de gasten. In de 23ste minuut krijgt SVVN een vrije trap recht voor het doel op 16,5 meter. Specialist Jimmy Scharphof gaat achter de bal staan. Zijn schot is niet hard en zuiver genoeg zodat Loohuis van RKSV de bal eenvoudig uit zijn doel kan boksen.

De druk op het doel van RKSV bleef onverminderd hoog en in de 26ste minuut in de 16 plots oog in oog met de vijandelijke doelman. De doelman laat zich kronen tot winnaar in dit duel zodat de marge nog steeds één blijft. In de 34ste minuut komt daar verandering in. Het is misschien wel tekenend voor de vorm waar in de ploeg momenteel steekt. Een snelle uitbraak over rechts waardoor er een vlijmscherpe voorzet volgt. Deze wordt in eerste instantie nog nipt gemist, maar bij de tweede paal staat Bas Koedijk om deze prachtige aanval een passend slot te geven.

2-0 is ook de ruststand. SVVN is heer en meester deze wedstrijd en heeft helemaal niets weggegeven/ Met iets meer nauwkeurigheid had het RKSV nog meer kunnen doen, maar er is geen haan die hierna kraait. Tevredenheid alom in het SVVN kamp.
Mocht RKSV er nog een wedstrijd van willen maken dan zouden ze anders uit de kleedkamer moeten komen. En dat doen ze ook. De eerste minuten van de tweede helft zijn ze zowaar af en toe op de helft van SVVN te vinden. Niet dat dit direct voor alarmfase 1 zorgt, maar toch. Na iets meer dan tien minuten wordt er aan alle illusies een einde gemaakt. SVVN brengt de bal in de vijandelijke zestien. Daar volgt een scrimmage en is het Melvin Hulsman die het laatste zetje geeft. Met 3-0 is deze wedstrijd wel gespeeld. RKSV is te onmachtig om de wedstrijd te draaien in hun voordeel. Daarbij is het symbool van dit huidige SVVN dat het de teugels allerminst laat vieren.

In de 65ste minuut volgt een uitval waar vier aanvallers van SVVN tegenover drie verdedigers van RKSV staan. Deze situatie wordt verkeerd uitgespeeld zodat de kans op 4-0 verkeken wordt. Vijf minuten later wordt het alsnog 4-0. Een lange aanval van SVVN. Richard Hartgers geeft voor op Melvin Morsink. Deze kapt en draait zichzelf vrij en schiet de 4-0 in de lange hoek. In de 73ste minuut dan eindelijk het eerste echte gevaar van RKSV. Plotsklaps komt de bal voor de voeten van een aanvaller die zich oog in oog bevindt met Michiel Middelesch. Deze verkleint zijn doel goed en zo behoudt hij zijn “clean sheet”.

Jimmy Scharphof verlaat daar op het veld en hij wordt vervangen door Frank Bolink. In de 80ste minuut wordt Melvin Morsink neergelegd op de rand van het strafschopgebied. Richard Hartgers gaat achter de bal staan en schiet links van de muur de houdbare bal achter doelman Loohuis: 5-0.De stof hiervan is nauwelijks opgetrokken als in de 81ste minuut de bal vanaf razendsnel via het midden op links bij Frank Bolink komt. Deze trekt naar binnen en schiet de 6-0 tegen de touwen. RKSV krijgt nog een enorme mogelijkheid om de eretreffer aan te tekenen, maar het is Alwin Zigterman die al koppend redding brengt. Het slotaccoord is voor SVVN. In de 89ste minuut is er een diepe bal op Frank Bolink. Hij schudt zijn tegenstander van zich af en schuift beheerst de 7-0 in het doel.

Een goede uitslag na een goede pot voetbal. Hoewel misschien ietwat geflatteerd heeft SVVN aangetoond de concentratie de gehele wedstrijd op te kunnen brengen. RKSV was deze middag een maat te klein en dat was de verdienste van SVVN. Door dit resultaat en dat op de andere velden stijgt SVVN naar plek twee op twee punten van koploper Oranje Nassau. Uiteraard is dit niet zo heel belangrijk. Het gaat om de stand na 26 wedstrijden. Volgende week wordt er afgereisd naar Hengelo voor de daar te spelen te spelen uitwedstrijd op Sportpark Groot Driene tegen Juliana’32. Aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur en de scheidsrechter is de heer Gert Maneschijn uit Daarlerveen.

Opstelling SVVN: Michiel Middelesch; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Chiel Karkdijk, Richard Hartgers; Delano Burnama, Ahmet Alan, Melvin Hulsman; Melvin Morsink, Bas Koedijk en Jimmy Scharphof (75. Frank Bolink).