HCHN zet in op verdere professionalisering én tweede veld

Datum: 09-01-2018

13.05 uur - Het waren roerige jaren voor Joop Muller; de afgelopen vier waarin hij voorzitter was van hockeyclub HCHN. Door een explosieve ledengroei diende er meer dan ooit geregeld te worden. Hij kweet zich echter, met tomeloze inzet, van zijn taak. Onlangs droeg de Nijverdaller het voorzitterschap over aan Karin van Boxtel.

Van Boxtel is geen onbekende in de hockeywereld, ze heeft de nodige ervaring opgedaan, ook in bestuurlijke kringen. Zo bekleedde ze in het verleden het voorzitterschap van De Hopbel, een hockeyvereniging in het Brabantse Schijndel.
 
Aan Van Boxtel de taak nu om HCHN verder te professionaliseren, een weg waarop de afgelopen jaren, door Muller en zijn bestuur, de eerste stappen werden gezet. Onder zijn leiding maakte de digitalisering een enorme ontwikkeling door; kwam er een nieuwe website en app. Tevens deed cashless betalen zijn intrede in het clubgebouw en werd er een nieuwe ledenadministratie opgezet.
 
Een belangrijk bestandsdeel van het voorzitterschap van Muller bestond echter uit de organisatie rondom het speel- en trainingsschema. Door de enorme ledengroei en het daardoor ontstane tekort aan velden, was - en is - het altijd weer een puzzel om iedereen te kunnen laten spelen; soms moest er zelfs voor gekozen worden om wedstrijden elders te laten plaats vinden. Ook zorgde het veldentekort voor andere onwenselijke gevolgen; het laatste duel op zaterdag dat vaak pas om kwart voor zeven afgewerkt was en jeugdelftallen die op doordeweekse dagen pas om half tien klaar waren met trainen. Vandaar ook dat Van Boxtel, naast een verdere professionalisering, inzet op uitbreiding met de huidige accommodatie met een tweede veld. 
 
Van Boxtel: “HCHN heeft een nieuwe veld nodig. De ambitie is om de mogelijkheden te bekijken voor het aanleggen van een waterveld. De hockeywereld is aan het overschakelen naar watervelden, er worden nauwelijks nog zand ingestrooide velden aangelegd. De bal rolt sneller op een waterveld, hetgeen het hockeyspel aantrekkelijker maakt; je hebt meer controle over de bal waardoor spelers meer leren. Daarnaast heb je minder last van blessures op een waterveld. Dat geldt voor selectieteams, die vaker trainen, maar ook voor de veteranen die al een dagje ouder worden. Het is belangrijk dat we als club meegaan met deze ontwikkeling.”
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos schreef op 11-01-2018

hopelijk komt de gemeente over de brug met de aanleg van dit benodigde veld.

Uw reactie

Naam:
Bericht: