Lokale partijen stellen vragen over beëindigen polikliniek spreekuren ZGT

Datum: 14-01-2018

10.11 uur - Er is sprake van dat ZGT de polikliniek-spreekuren in het Medisch Centrum Nijverdal gaat beëindigen. De 3 lokale partijen in Hellendoorn zien dit als een verschraling van de zorg voor de inwoners en stellen hierover daarom vragen aan het college van B&W.

 

Geacht College,
 
De fracties van BurgerBelang, Gemeente Belangen en HOP hebben vernomen dat Ziekenhuis Groep Twente voornemens is een aantal polikliniek-spreekuren van diverse specialismen (Röntgen, diabetes, orthopedie, dermatologie, cardiologen) in Medisch Centrum Nijverdal te beëindigen.
 
Wij vinden dit een verschraling van de zorg voor de inwoners van de gemeente Hellendoorn. Wij zijn voorstander van goede zorg dichtbij en willen deze we behouden en eventueel uitbreiden.
De afstand en extra vervoersproblemen die daardoor ontstaan voor o.a. oudere mensen , chronische zieken en mensen met een beperking vinden we onacceptabel.
 
College, wij vragen u het volgende:
 
1. Is de beëindiging van de polikliniek-spreekuren in het Medisch Centrum Nijverdal bij u bekend?
2. Deelt u, met ons, de mening dat dit een verschraling van de zorg voor onze inwoners is?
3. Bent u bereid in gesprek te gaan met de lokale huisartsen en het ZGT, om te pleiten voor behoud van deze poli-spreekuren?
4. ndien het ZGT niet bereid is de poli’s te handhaven vragen we u contact op te nemen met het Deventer Ziekenhuis en de Isala-klinieken de polifuncties over te nemen van het ZGT.
 
Ziek zijn brengt sowieso kosten met zich mee en zorg is duur. Daarbij komt dat ZGT de parkeertarieven per 1 januari verhoogt heeft met 50%, van €1,- naar €1,50 per uur, is dit naast de afstand ook een bijkomend argument om de huidige ontwikkeling te stoppen.
 
Wij vragen een reactie op onze brief in de raadsvergadering 16 januari aanstaande.
 
Met vriendelijke groet namens,
 
BurgerBelang,                                        Gemeente Belangen,              HOP,
Thea ten Have                                        Jan Veneman                         Johan Stuut
Hetty Ligtenberg-Grondman                   Magda Knobben
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Mitis schreef op 14-01-2018

Als de spreekuren niet vol zitten en het ziekenhuis moet bezuinigen, weet je hoe het afloopt. De bovengenoemde praatclubjes kunnen zich dan beter bezig houden met een onderzoek naar knelpunten voor bejaarden en gehandicapten en een oplossing hiervoor bedenken. Vragen stellen lost voor niemand iets op. De antwoorden op de eerste 3 vragen zijn inkoppertjes die kan iedereen bedenken...

Han schreef op 14-01-2018

Lokale partijen? Ik dacht dat het al een zeur partij was. Maar goed, wat denken deze verbeteraars, dat je enkel met vragen stellen politiek moet drijven. Kom met voorstellen of oplossingen. Misschien dat je dan stemmen krijgt. Jullie geloofwaardigheid is er nu wel af. Eerst opsplitsen in meerdere partijen, omdat jullie het niet eens konden worden en nu weer als een partij verder. Ik zet er grote vraagtekens bij.

Dirk Jan schreef op 14-01-2018

Mitis wat ben je een depressief en negatief geluid. Persoonlijk ben ik erg blij dat de lokale partijen zich als enige al jaren zorgen te lijken maken over de zorg die in de gemeente kan worden geboden! Het is triest dat we steeds verder weg moeten voor een basis behoefte waar iedereen recht op heeft! Jammer dat jij blijkbaar accepteert wat de ontwikkelingen zijn in plaats van opstaan en de nek uit steken voor medemensen. De negatieve uitlating van praat clubjes is wat mij betreft volledig misplaatst.

Mitis schreef op 14-01-2018

Niks depressief Dirk Jan, wel realist. Om de ziektekosten verzekering betaalbaar te houden moet het soms minder, jammer naar het is niet anders. Ik begrijp van jou dat je niet boeit. Dream on...

Dirk Jan schreef op 14-01-2018

Mitis Dromen daar is geen sprake van. Waar een wil is, is een weg. Alles wordt idd duurder en toch is er geld overgehouden... Rara hoe kan dat? Als je ouder bent of alleenstaand, hoe kom je dan in het ZGT? Iedereen heeft hulp of geld voor een taxi? Er zijn groepen die het behoorlijk minder hebben. Je geeft kritiek als iemand die op dit moment niet geraakt wordt door deze maatregel. Verder neem ik aan dat je op de hoogte bent van de zorg gebruiken per gemeente en de verdeling van kosten en inzet? Als zorg te duur wordt veranderd men het systeem maar. In jou opvatting hebben de mensen gewoon pech.... Ik mag hopen dat de lokalen succes hebben!

Mitis schreef op 14-01-2018

Nee hoor Dirk Jan ik realiseer me de problemen voor de groepen die je noemt heel goed! Lees nog even de eerste reactie hier boven....

Pff schreef op 15-01-2018

Ik koos toch al voor Deventer, daar kunnen ze beter plannen en zit je minder in de wachtkamer. Laat Deventer het maar over nemen, in Rijssen schijnt dat ook goed te lopen.

Punaise schreef op 16-01-2018

Rijssen is ook van ZGT. Blijft wel open om concurrentie van Deventer voor te zijn.

Mitis schreef op 17-01-2018

Nou locale partijen, regel een samenwerking met Rijssen dat is waarschijnlijk makkelijker bereikbaar.

Han schreef op 17-01-2018

Die lokalen zijn net als de SP. Op elke hoek van de straat zorg aanbieden. Maar totaal niet weten wat het kost en wie het betalen moet.

William S. Burroughs schreef op 18-01-2018

Aan Han. Dan neem ik waarschijnlijk altijd bochten want ik zie ze niet? Beetje overdreven toch? Prettige dag.

Han schreef op 19-01-2018

Aan WSB. Ze zijn er ook niet, het is hetgeen wat ze willen. Goddank regeert de SP niet mee.

Geronimo schreef op 19-01-2018

Han, ik denk dat ze daar in Groningen anders over denken. Of de mensen die in de zorg werken. Wat dacht je van WAOers, Wa-jongers. Genoeg of wil je er nog meer. Neen, dan liever de VVD; ikke. ikke. ikke en de rest kan ....

Mitis schreef op 19-01-2018

Geronimo denk ook uitsluitend ikke ikke ikke, hij verwacht het meeste van de SP te ontvangen (-; . De burger calculeert...

William S. Burroughs schreef op 19-01-2018

Aan Han. Dat mag u vinden. Ben zelf ook blij dat de SP niet mee regeert al is dat waarschijnlijk om een andere reden dan de uwe. Prettige dag.

K-e schreef op 28-01-2018

En dan hoor ik in het gesprek op H O I dat het aan het aanbod van patiënten licht, en de onze vertegenwoordiger geeft ook de moet (op) dus einde M C NIJVERDAL. ??????

Uw reactie

Naam:
Bericht: