Operafilm Madame Butterfly en Paddington 2 op het programma bij ZINema

Datum: 17-01-2018

  

13.13 uur - Dit seizoen kunt u bij ZINema genieten van de beste opera- en dansvoorstellingen die worden vertoond op het witte doek. Door de sublieme geluidskwaliteit en close-up beelden lijkt het alsof u de voorstelling ter plekke bijwoont. U heeft altijd het beste zicht. Dit seizoen worden met name de opera's en balletten van The Royal Opera House of London vertoond. Zondag 21 januari om 10.30 uur staat Madame Butterfly van Puccini op het programma, uitgevoerd door de Royal Opera. 

 

Vaakst uitgevoerde opera

Madame Butterfly behoort nu tot de top tien vaakst uitgevoerde opera’s, maar de wereldpremière in de Scala in 1904 was een fiasco. De componist was er vooraf zeker van dat het een succes zou worden en had zelfs voor het eerst zijn familie uitgenodigd om de première bij te wonen. Het publiek toonde zich echter al tijdens de eerste akte ontevreden en liet dat luid en duidelijk horen. Het ging er zelfs zo brutaal aan toe dat sopraan Rosina Storchio na afloop zwoor nooit meer de rol van Butterfly te zingen (iets waar ze vijftien jaar later op terugkwam) na de flop in Milaan bewerkte Puccini zijn opera flink, zodat het drie maanden later in Brescia alsnog een doorslaand succes werd.

Kaarten reserveren
 
Kaarten voor deze film zijn af te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de VVV / Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via  0548-624489.
 
 
Paddington 2 van start bij ZINema
 
ZINema draait vanaf zondag 21 januari de familiefilm Paddington 2, een familiefilm over de beer die zich op onhandige wijze van het ene baantje naar het andere worstelt om geld te verdienen. Deze opvolger van Paddington 1 is een leuke mix van avontuur, spanning en gezelligheid, echt een film voor de hele familie. 
 
Klunzig beertje met rode laarsjes
Het klunzige beertje Paddington tovert in deze film een glimlach op een ieders gezicht. Zijn grootste droom is het vinden van een cadeau voor zijn tante Lucy, die honderd jaar oud wordt. Lucy droomt er tevens van om een tripje te maken naar Londen, en Paddington laat zijn ogen dan ook vallen op een prachtig pop-upboek over deze stad. Hij begint aan een serie baantjes om geld bij elkaar te sprokkelen. Maar het boek wordt gestolen door een acteur, die meester is in vermommingen en Paddington belandt in de gevangenis. Hij moet de acteur ontmaskeren en het cadeau voor zijn tante terug zien te vinden. 
 

Kaarten reserveren
Kaarten voor deze film zijn af te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de VVV / Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via  0548-624489. Voor meer informatie over de ZINema filmagenda kunt u terecht op www.zinin.com. 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: