Vrijwilligers Dekenproject zuster Petronella Nijverdal 4 februari op de Hobbybeurs/Proeverij in het Kulturhus

Datum: 17-01-2018

15.20 uur - Vrijwilligers van het Dekenproject zuster Petronella Nijverdal staan zondag 4 februari op de Hobbybeurs/Proeverij in het Kulturhus aan het Kuperserf in de Kruidenwijk. De beurs is van 11.00 tot 17.00 uur. Daar willen ze graag aan de bezoekers laten zien wat er bij het dekenproject zoal gemaakt wordt.

 
 
Het dekenproject is in november 1988 opgezet door zuster Petronella omdat er behoefte was aan dekens op de Filippijnen en in de Oostbloklanden. Veel verhuizingen zijn er geweest voordat we onze huidige locatie hadden, Koninginnestraat 20 in Nijverdal. 
Zuster Petronella vertrok in 2006 naar het klooster in Hulsberg.
 
De vrijwilligers variëren in leeftijd van 40 tot 90 jaar. Samen een mooi gemengd gezelschap waarbij alle richtingen uit de maatschappij vertegenwoordigd zijn. Veel dames lopen al mee vanaf het begin van dit project. Op dit moment zijn er per dagdeel, van maandag tot en met donderdag,  groepen die dekens maken. De groepen variëren van 4 tot 9 personen. De dekens worden gemaakt van restlappen en vulling dat we van winkels, bedrijven en particulieren krijgen. Dit wordt op maat geknipt en in elkaar gezet. Er zijn thuiswerkers, zij maken dekens maar ook worden er mutsen, sjaals, sokken en truien gehaakt en gebreid. Dit alles wordt aan de organisaties geleverd die zorgen dat het op de plaats van bestemming komt. 
 
Op vrijdag is er het wijkteam dat ons lokaal schoonhoudt en er is een klusjesman/monteur en iemand die de spullen vervoerd.
In totaal zijn er 70 mensen betrokken bij dit project.
Er zijn sinds het ontstaan van het project 40.000 dekens geproduceerd. In november 2018 bestaat het project 30 jaar.
Voor de beurs zijn er door de vrijwilligers leuke dingen gemaakt die verkocht worden om de onkosten van het project te dekken.
 
Materiaal dat we kunnen gebruiken is;
lappen klein en groot, lakens, schone gordijnen, dekbedovertrekken, (restjes) brei- en haakgaren, naaimachines enz.
 
Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom!
Wat we aanbieden is heel divers; naaien, breien, haken, stof knippen, tuin onderhouden, ophalen van goederen, materiaal sorteren wat binnenkomt, spullen sorteren voor onze projecten, vrijwilligers halen en brengen die niet meer zelfstandig kunnen komen. Ook kunnen we mensen gebruiken die de contacten onderhouden met de instanties en goed kunnen aansturen. 
 
In het lokaal zijn de mensen altijd welkom om te komen kijken, vragen te stellen en materiaal te brengen. 
Koninginnestraat 20 7442 SG Nijverdal
 
Nieuwe vrijwilligers kunnen contact opnemen met;
Kitty Volmerink 0548-611471     
Marlies de Roest 0548-620410  
 
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: