NKC'51 ook te sterk voor MIA

Datum: 12-02-2018

09:05 uur - Na drie overwinningen op rij had NKC’51 de flow te pakken. Deze week was het zaak om revanche te nemen op MIA en te kijken of de ploeg nog naar de derde of misschien tweede plek kon klimmen. In de eerste wedstrijd werden de Nijverdallers in de tien minuten voor rust eraf geschoten en  werd  uiteindelijk terecht verloren met 27-21.

De opdracht was vandaag om in het buitenveld op iedereen veel schotdruk te geven en in de korfzone zoveel mogelijk druk en steun te geven om de verdediging in het buitenveld te helpen. Dit werd vanaf het begin goed uitgevoerd. Door een hoog schotpercentage bleef MIA aanvankelijk bij in de eerste helft, maar duidelijk was wel dat NKC’51 vanaf het begin de betere ploeg was. MIA schakelde uit onmacht al snel over naar het verfoeide achterverdedigen, maar voerde dit niet goed uit. NKC’51 bleef heel makkelijk kansen creëren en sloeg vlak voor rust een gat naar 14-11.

Vlak na rust werd het verschil al naar zes goals gebracht en dit verschil bleef lange tijd in stand. MIA bleef volharden in het achterverdedigen maar NKC’51 had hier vandaag totaal geen moeite mee en bleef in de tweede helft prima spelen en schieten.

Een kleine tien minuten voor tijd werd het verschil naar acht goals gebracht en was duidelijk dat NKC’51 een meer dan prima overwinning zou halen. Van spanning was geen sprake in de tweede helft en dit was bij het publiek ook merkbaar. Uiteindelijk werd de eindstand van 28-20 bereikt. NKC’51 staat hierdoor nu derde en kan wellicht zelfs nog op een tweede plaats eindigen.

Door vier knappe zeges op rij die door strijd, beleving en goed korfbal en een steeds hoger rendement in de afronding tot stand zijn gekomen hoeft NKC’51 zich al een paar weken niet meer druk om te maken om de spannende strijd onderin de competitie. De ploeg van Harm Jan Smit speelt in 2018 goed en met de juiste mentaliteit en gaat nu proberen om ook de laatste twee wedstrijden tegen het nog puntloze TOP en de ongeslagen kampioen ODIK te winnen en zodoende het zaalseizoen prima af te sluiten. Na een door verschillende omstandigheden moeizame decembermaand heeft NKC’51 zich prima hersteld en aangetoond tot minimaal de subtop van de eerste klasse te behoren.

Volgende week speelt NKC’51 de streekderby tegen TOP (V) in Vroomshoop om 18:25 uur.