Belangrijke overwinning voor Hulzense Boys

Datum: 22-02-2018

7.32 uur - Het eerste elftal van Hulzense Boys moest zaterdag 17 februari naar Oldenzaal om daar aan te treden tegen De Esch. Vorig seizoen kwamen beide ploegen elkaar tegen in de eerste klasse, dit seizoen is de tweede klasse het strijdtoneel voor beide verenigingen. Bij beide ploegen zijn er dit seizoen de nodige mutaties in de selectie en beide ploegen zijn te vinden in de middenmoot van competitie.

Kortom veel overeenkomsten en er werd een strijd verwacht tussen twee ploegen die goed aan elkaar gewaagd zouden zijn. De winnaar van het duel zou zich stevig in de middenmoot nestelen, met uitzicht op de subtop, de verliezer zou voorlopig even een pas op de plaats moeten maken. De eerdere ontmoeting in Hulsen eindigde in een 2-3 overwinning voor de mannen uit Oldenzaal.

Vanaf het beginsignaal bleek inderdaad dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Waar Hulzense Boys in de eerste minuten het initiatief nam, werd dit na ongeveer tien minuten overgenomen door De Esch. Dit duurde echter niet lang en de wedstrijd kwam al snel weer in evenwicht. De eerste grote kans was voor de roodhemden. Marco ten Bolscher werd de diepte ingestuurd en hij trok de bal goed terug op de inlopende Machiel van Keulen. De inzet van Machiel van Keulen belandde naast het doel, waardoor deze kans verloren ging. Ook De Esch kreeg nog een grote kans. Vlak voor rust kwam aanvaller Elbersen alleen voor doelman Patrick Loohuis, maar deze verkleinde zijn goal goed en kon de inzet met zijn benen knap keren. Hierdoor gingen beide teams met de brilstand het kleedlokaal in.

Na de rust was het Hulzense Boys wat het initiatief nam. De ploeg veroverde veel ballen en was in balbezit nauwkeurig dan het voor rust was. Met af en toe mooie aanvallen werd de jacht op de voorsprong ingezet. Na een fraaie aanval over meerdere schijven kwam de bal voor de voeten van Danny Schoenmaker. De bank van Hulzense Boys veerde al iets op, maar het schot van Danny verdween over het doel. Toch zou de voorsprong er alsnog komen. Een goede voorzet van Jordy Wolfkamp kwam voor de voeten van Machiel van Keulen. Met hoge voorzet, over de doelman van de thuisploeg, lepelde Machiel de bal op het hoofd van de inlopende Marco ten Bolscher. Hij kopte de bal tegen de touwen en zo kwam Hulzense Boys op een 0-1 voorsprong. De thuisploeg moest daarom op zoek naar de gelijkmaker en probeerde veelal met lange ballen gevaarlijk te worden. De mannen uit Hulsen stonden echter goed en er werd weinig weggegeven. Toch ontstond er nog een gevaarlijk moment. Een corner werd weggewerkt en viel voor de voeten van een speler uit Oldenzaal. Toen zijn schot richting het doel verdween hielden de supporters uit Hulsen hun adem in, maar de bal ging net naast het doel. In de slotfase had Hulzense Boys de genadeklap uit kunnen delen. Na een steekbal van Machiel van Keulen ging Ties ten Barge alleen richting het Oldenzaalse doel. De lage schuiver van Ties ging echter net naast de verkeerde kant van de paal, waardoor de wedstrijd spannend bleef. Toen aanvaller Vehof van De Esch de laatste mogelijkheid van De Esch in rook op zag gaan was de wedstrijd beslist en floot scheidsrechter Hendriksen voor het einde. Zo kon Hulzense Boys met deze 0-1 overwinning 3 punten aan haar totaal bijschrijven.

De eerste helft waren beide ploegen in evenwicht, maar op basis van de tweede helft maakte Hulzense Boys de meeste aanspraak op de overwinning en pakte deze dan ook terecht. De ploeg bracht het puntentotaal daarmee op 20 en staat stevig in de grote middenmoot. Aanstaande zaterdag staat er wederom een uitwedstrijd op het programma, in competitieverband de vierde achtereenvolgende na de winterstop. In Enter speelt de ploeg tegen Enter Vooruit, dat de laatste weken in een goede vorm verkeert en na een matig begin aan een indrukwekkende reeks overwinningen bezig is. De wedstrijd op Sportpark De Werf begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Meijer.