PvdA stelt vragen na wijkbezoek Kruidenwijk

Datum: 22-02-2018

21.15 uur - De PvdA bezocht de afgelopen week met rozen een deel van de kruidenwijk om met inwoners te spreken over wat er speelt in en om de kruidenwijk in voorbereiding op het debat van afgelopen woensdag.

 
 
In gesprekken met inwoners en het debat kwamen een aantal onderwerpen aan bod zoals de situatie met betrekking tot de rotonde Helmkruidlaan – Baron van Stern Bachlaan, de fontein op het Kuperserf plein en het gebrek aan goede voetpaden tussen Kruidenwijk en Nijverdal.
 
De rotonde Helmkruidlaan – Baron van Stern Bachlaan blijft een aanhoudend punt van zorg voor inwoners van de Kruidenwijk. Ook is door PvdA leden persoonlijk gezien dat er nog steeds gevaarlijke situaties en bijna aanrijdingen met fietsers plaatsvinden. De waarschuwingslichten lijken wel te helpen en de PvdA is groot voorstander van dergelijke creatieve manieren om de veiligheid voor fietsers te verbeteren. Niettemin moet het wel geëvalueerd worden en waar mogelijk verbeterd door bijvoorbeeld de sensor aan te passen zodat de waarschuwingsverlichting eerder aan gaat of de bosschage te snoeien en de rotonde overzichtelijker te maken.
 
Twee andere punten die aan bod kwamen waren de fontein op het plein en het missen van een voetpad naar Nijverdal vanuit de Kruidenwijk. Over de fontein kwam de vraag of deze niet in de zomer weer aangezet kon worden en zonder een voetpad moeten wandelaars op het fietspad lopen wat soms ongewenst is.
 
Reden voor de PvdA Hellendoorn om hierover een aantal vragen te stellen aan het college of de mogelijkheden hiervoor al eens zijn bekeken en hoe dit eventueel gerealiseerd kan worden.
 
Voor de brief aan het college zie hieronder en in de bijlage:
 
De PvdA was afgelopen week op bezoek in de Kruidenwijk, hier kwamen tijdens gesprekken met inwoners een aantal ruimtelijke kwesties aan de orde waar we met deze brief een aantal vragen over willen stellen.
 
De veiligheid van de rotonde op de Helmkruidlaan voor fietsers is een aanhoudend punt van zorg voor inwoners van de Kruidenwijk. Ook is door PvdA leden persoonlijk gezien dat er nog steeds gevaarlijke situaties en bijna aanrijdingen met fietsers plaatsvinden, ondanks de waarschuwingslichten. De PvdA is groot voorstander van dergelijke creatieve manieren om de veiligheid voor fietsers te verbeteren en wellicht is dit systeem ook op andere punten toepasbaar. Niettemin moet het wel geëvalueerd worden en waar mogelijk verbeterd.
 
 
Vandaar aan het college de volgende vragen:
 
·         In het verleden is toegezegd dat de situatie rondom de rotonde Helmkruidlaan en de dubbele fietsoversteek met het waarschuwingssysteem zou worden geëvalueerd? Is dat inmiddels gebeurd en met de wijkvereniging gedeeld?
 
·         Zo ja: wat was de uitkomst van deze evaluatie; wat waren de leerpunten; en in hoeverre zijn er verbetermogelijkheden?
 
·         Zo nee: zou het college dan willen inzetten om zo snel mogelijk de situatie met betrokken inwoners en organisaties te evalueren?
 
  
Een andere kwestie die aan de orde kwam is dat de fontein op het plein van het Kuperserf niet meer wordt gebruikt. Een aantal inwoners van de Kruidenwijk die wij afgelopen zaterdag gesproken hebben, vroeg of het mogelijk is om de fontein in de zomer weer aan te zetten. Vertegenwoordigers van de voormalige vereniging woonleefbaarheid en de kunstcommissie winkelcentrum kruidenwijk hebben dit blijkbaar een aantal keer bij de gemeente verzocht, maar helaas bot gevangen. En dat is jammer omdat over de inrichting van het plein veel mensen hebben nagedacht, er veel geld is gestoken in de aankleding w.o. Het kunstwerk.
 
 
Vandaar aan het college de volgende vragen:
 
·         Wat is de reden dat deze fontein niet meer actief is?
 
 
 
·         Is het mogelijk om deze fontein in de zomer weer aan te zetten?
 
 
Tot slot een ander onderwerp dat bij de PvdA voordeurgesprekken aan de orde kwam was het gebrek aan een goede voetverbinding tussen de Kruidenwijk en Nijverdal. Inwoners ervaren de huidige situatie als onveilig doordat voetgangers van en naar het centrum nu grotendeels over het aanwezige fietspad moeten lopen.
 
 
Vandaar aan het college de volgende vragen:
 
·         Zijn de mogelijkheden van voetverbindingen tussen Kruidenwijk en Nijverdal in het verleden al eens onderzocht?
 
·         Welke mogelijkheden zouden er zijn om de voetverbinding tussen de Kruidenwijk en Nijverdal te verbeteren, eventueel de aanleg van een voetpad/trottoir?
 
 
Graag krijgen wij antwoorden op onze vragen in de eerstvolgende commissievergadering.
 
Namens de fractie van
 
PvdA                                                                         
 
Jos van den Born, Marieke Titsing & Geert Geujen   
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Arie schreef op 22-02-2018

Zeg dan gewoon dat je met een verkiezingscampagne bezig bent. De komende vier jaar hoor je weet niks.

Mitis schreef op 23-02-2018

Wat gaat het toch goed in ons dorp, dat je via de officiële weg over een fontein kunt zeuren...

Geronimo schreef op 23-02-2018

Arie, ze lijken wel op de VVD, met hun plotselinge gezeur over de gevaarlijke Grotestraat.

Marcel Altena schreef op 23-02-2018

Ik heb zo'n ongelooflijke hekel aan verkiezingstijd: normaal laten ze je lekker met rust, maar in deze periode komen ze van alle kanten tevoorschijn. Na de verkiezingen is het gelukkig weer gedaan met die plotselinge aandacht en gaat het gewone leven weer zijn gangetje....(PVDA en rozen uitdelen? Wat origineel........)

Wat ben ik toch een tut! schreef op 23-02-2018

Moeten wij de PvdA echt serieus nemen? Wat een knullige foto; ze hangen als apen in een boom. Als natte dweilen op een droogrek. Dit straalt geen daadkracht, doorzettingsvermogen uit. @ Mitis: inderdaad, we mochten willen dat de fontein ons grootste probleem zou zijn.

Han schreef op 23-02-2018

Inderdaad Tut. Dit straalt echt niets uit. Nu is het mijn partij sowieso al niet, maar dit is om te treuren.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 23-02-2018

Inderdaad Han, alsof ze niet máns genoeg zijn om zichzelf staande te houden en een steuntje nodig hebben.

K-e schreef op 24-02-2018

Het is gelukkig ook niet mijn partij, maar op wie dan wel? ?? Die leugen partij VVD zal het zeker niet worden

HvHenk schreef op 24-02-2018

De referendum partij D66 wordt het ook niet.

k.e schreef op 25-02-2018

we worden gewoon belazerd we mogen niets meer zeggen er is geen referendum meer en dat is door de D66 partij gewenst geweest en nu zijn die er opeens op tegen.

Han schreef op 25-02-2018

Waarom moeten we het referendum overeind houden. Wij kiezen toch volksvertegenwoordigers? Laten die het beleid maken. Als je nog meer referenda wilt houden, hoef je ook geen regering te vormen of verkiezingen te organiseren. Dan kunnen ze ook wel voor elke wetswijziging een referendum organiseren. Je bent dan klaar met een paar personen in de tweede kamer die met voorstellen komen en wij burgers kunnen er dan een ei over leggen. D66, goed gedaan.

Geronimo schreef op 25-02-2018

k.e., dat referendum was toch maar een wassen neus, aangezien het niet bindend was maar raadgevend.

HvHenk schreef op 25-02-2018

@Han,hebben partij programma's nog wel nut in uw ogen? N.B een eigen minister die deze wet verdedigt en ten uitvoer brengt.

Han schreef op 25-02-2018

HvHenk. Partij programma's hebben als doel om de standpunten waarvoor ze staan, bekend te maken. Als kiezer kan je je hierin vinden of niet. De partij waar je het beste gevoel bij hebt en die het dichtst bij je eigen standpunten zit, kan je je stem op uitbrengen. Hier hoeft dus verder geen enkel referendum aan te pas komen. Dubbele kosten, kost je klauwen vol met tijd en volledig onzinnig.

HvHenk schreef op 25-02-2018

@Han,dus een partij programma is net als een raadgevend referendum,ze leggen het zo naast zich neer. Je wordt bedonderd waar je bij staat. Met de kennis van vandaag is wat we gisteren belooft hebben,voeren we morgen niet meer uit.

Han schreef op 26-02-2018

HvHenk. Misschien moet u zich eerst eens verdiepen in wat het verschil tussen een referendum en een partij programma. Alvorens u hier een discussie aan gaat.

HvHenk schreef op 26-02-2018

@Han,het gaat mij om hun geloofwaardigheid en het kunnen vertrouwen op een politiek programma.Waarmaken waar je voor staat.Beloftes nakomen.

Han schreef op 26-02-2018

HvHenk. Beloften nakomen gaat helaas niet. Ze moeten immers compromissen sluiten. En hoe meer van die kleine achterlijke partijen in de tweede kamer zitten, hoe meer compromissen er gesloten moeten worden. Als je de PvdD, Denk, 50+, FvD, SP enz, nu eens weghaalt. Want deze partijen krijgen stemmen en je hebt er geen donder aan. Een hoge kiesdrempel instellen gaat hierbij mee helpen. De partijen die wel zetels krijgen zijn groter en kunnen een fatsoenlijke coalitie vormen. Je gaat hierdoor minder compromissen krijgen en meer betrouwbaarheid in de politiek. Maar helaas, Nederland geeft die aandacht trekkende partijen, die partijen die geen enkele toegevoegde waarde hebben voor Nederland een podium. Neem als voorbeeld Thierry Baudet. Ik heb nog nooit zo'n mafkees gezien.

HvHenk schreef op 26-02-2018

@Han,Groen links,PVV en D66 ook weg,en we hebben weer een fantastisch bestuurbaar land.

Mitis schreef op 26-02-2018

Het kan best nog wel 25 jaar goed gaan maar uiteindelijk vervalt democratie in chaos vrees ik. De kop dicht en doorlopen methode van China kon ons wel eens de - economische - das omdoen. Time will tell...

Geronimo schreef op 26-02-2018

Han, als jij alles met minder dan 15 zetels, SP 14 zetels, wilt weg hebben, dan blijven er nog maar 4 partijen over. Waar zit jouw verstand? Of mogen andere partijen wel, mits ze aan jouw criteria voldoen?

Han schreef op 26-02-2018

Geronimo. 5 zetels en meer beleid lijkt me een goed streven. Daaronder is geen deelname aan de regering. Betreft SP, het is jammer dat deze partij er is. Wat hebben zei nu bereikt, enkel ergernis en meer niet.

William S. Burroughs schreef op 26-02-2018

Aan Mitis. Nostradamus waarschuwde al voor het rode gevaar en daarmee bedoelde hij niet Rusland. China doet ons in principe na alleen dan 100 keer zo hard. Maar eigenlijk maakt het wat systeem betreft niet uit of we onszelf over de top jagen of er over worden gejaagd. Ook het kapitalisme zal ooit in de geschiedenisboeken verdwijnen als niet geslaagd vanwege zelfvernietigend. Maar ... ... tegen die tijd doen ons de tandjes niet meer zeer. Prettige dag.

Geronimo schreef op 27-02-2018

Han, bij het laaste tv-debat zag ik alleen parlementwaardig optreden van Buma en Marijnissen, de rest valt het best te omschrijven als "riool" en dan houd ik het nog netjes.

Geronimo schreef op 27-02-2018

WSB, qua mensenrechten, uitbuiting en milieu zouden wij nog heel wat kunnen leren van de chinezen.

William S. Burroughs schreef op 27-02-2018

Aan Geronimo. Inderdaad. Vooral hoe het niet moet. Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 27-02-2018

Kapitalisme zal gaan verschuiven. Het komt op in gebied A, bereikt de top, en zal weer bergafwaaarts gaan. Dan komt het op in gebied B, bereikt de top, en zal weer bergafwaarts gaan. Het komt op in gebied C, en etc.. Ooit komen wij weer aan de beurt als lagelonenland, gaan dan bergopwaarts en ná de top kun je alleen nog maar naar beneden.

k.e schreef op 27-02-2018

we mogen alleen maar luisteren en uit voeren wat die club van Rutte en zijn mee lopers voor ons heeft bedacht (vooral belasting betalen) en verder ZWIJGEN, zo blijft het helaas ook doorgaan

HvHenk schreef op 27-02-2018

@k.e,Uw stemt gaat vast naar de partij van Wilders of Baudet. Partijen met een luid eigen geluid. Zwijgen doen ze niet in elk geval. Of ze ook een bijdrage leveren aan minder "belasting" betalen ,daar heb ik m'n twijfels over.

Mitis schreef op 27-02-2018

Het volk wil meer meer meer. Het volk wil minder minder minder belasting. U mag kiezen door wie u bedrogen wil worden.

Han schreef op 27-02-2018

K.e, En toch heeft de helft van Nederland op Rutte en zijn clubje gestemd!! Dus zo slecht doen ze het niet.

Han schreef op 27-02-2018

HvHenk. Met de PVV en FvD ga je alleen maar meer belasting betalen. Meer belasting om Nederland uit een heel diep dal te halen. De overheidsuitgaven gaan verschrikkelijk omhoog als die gasten aan het roer komen te staan. Daarbij komt, weg uit de EU en weg met de Euro. Kijk naar de Brexit. Als de Engelsen dit vooraf hadden geweten, hadden ze massaal tegen een Brexit gestemd.

William S. Burroughs schreef op 01-03-2018

Aan Han. Baudet heeft een ego zo groot als de Himalaya. Daarnaast heeft hij een hekel aan kartelvorming en heeft daarom nu zijn eigen kartel binnen zijn eigen partij want hij kan als Himalaya natuurlijk niet tegen kritiek. Wilders is alleen lid van zijn eigen partij en duld geen andere leden. Ook hij haat kritiek en bepaald het liefst alles zelf. Daarnaast bestaat hij bij gratie van de Islam en draait daarom al jaren dezelfde plaat. Wilders wil net als Baudet graag terug naar het verleden en bezoekt daarom nu de Bolsjewieken of de Mensjewieken in Rusland. Waarom? Geen idee? FvD ... hoezo democratie? PVV ... hoezo vrijheid? Kortom deze idioten moeten we helemaal niet willen en daarom ben ik het roerend met u eens. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: