Cursus: Weerkunde voor Iedereen

Datum: 23-02-2018

10.35 uur - De Sterrenwacht Hellendoorn organiseert voor belangstellenden de cursus “Weerkunde voor iedereen”. Ja voor “iedereen” want: wie is er niet geïnteresseerd in “het weer”, iedereen toch?  Het weer fascineert ons door storm, sneeuw, zon of regen; het weer beïnvloedt ons humeur en bepaalt veel van ons doen en laten.

 
Hoewel het weer altijd wel iets onvoorspelbaars heeft, valt er ook veel van te begrijpen.  Dus voor iedereen die  echt wat meer wil weten van het weer,  dan wat er op de verjaardagsvisite over wordt gezegd is deze cursus bedoeld.
 
Cursusinhoud
De cursus is er vooral op gericht om de feitelijke kennis over het weer - en alles wat daarmee samenhangt - te vergroten. Zo komen samenstelling en opbouw van de atmosfeer aan de orde, straalstromen, hoge en lage drukgebieden, wolkensoorten, of - een ander voorbeeld - de vorm van een regendruppel. Aan het einde van de cursus weet de cursist het antwoord op vragen als: Waarom trekken de hoge en lage drukgebieden vrijwel altijd naar het oosten weg, of hoe ontstaat een regenboog? 
Ook zal aandacht worden besteedt worden aan het Klimaat. 
Docent dhr. A. Kip  (Arnold)  zal op een speelse wijze de natuurkunde die nodig is om het weer goed te kunnen begrijpen uitleggen. Kortom het is een volledige cursus met veel feitelijke kennis over het weer en wat daar zoal mee samenhangt.  
 
Weer en Sterren 
Dat de Sterrenwacht Hellendoorn deze cursus organiseert is minder vreemd dan wellicht wordt gedacht. Astronomie en weerkunde hangen nauw met elkaar samen, denk maar eens aan de directe invloed van de zon op het weer, of de ellipsbaan van de aarde om de zon. Veel sterrenwachten zijn aangesloten bij de KNVWS, de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer en Sterrenkunde.
 
Kosten / aanmelden
De cursuskosten bedragen €75,-- all-in.  
Aanmelden of inlichtingen via educatie@sterrenwachthellendoorn.nl 
 
Wat: cursus Weerkunde voor Iedereen.
Wie: Sterrenwacht Hellendoorn 
Waar: Grotestraat 281 te Nijverdal.
Wanneer: dinsdagavond 6, respectievelijk 13 – 20 -27 maart en 3 april, 
Aanvang: 20.00 uur. 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: