Grote overwinning SVVN zonder groots te spelen

Datum: 11-03-2018

15.33 uur - Zo halverwege maart mocht SVVN dan eindelijk eens aantreden in een thuiswedstrijd. De Volharding had dit kalenderjaar nog niet gewonnen maar had ook een pittig programma met uitwedstrijden voor de kiezen gehad. SVVN ging op visite bij de twee bovenste ploegen en bij de koploper in de 3de periode.

Aan al die kwalificaties kon de tegenstander van afgelopen zaterdag geen beroep doen. VV Drienerlo is in de onderste regionen van de ranglijst te vinden en won tot nu toe slechts twee keer. Dat was niet tijdens de heenwedstrijd van deze ontmoeting want toen wist SVVN met 1-3 te winnen op het sportpark van de UT.

Onder voorjaarsachtige omstandigheden werd er om half drie afgetrapt op Sportpark Groot Lochter. Van het grote verschil op de ranglijst was niet veel te zien op het veld. SVVN mistte Melvin Morsink, Delano Papilaja, Delano Burnama en Chiel Karkdijk. Vier basisspelers missen heeft toch invloed op de automatismen in het veld. Naar het bleek kon ook Drienerlo niet over zijn sterkste basiself beschikken. Zo ontspon er een eerste helft van een niet al hoog niveau. De eerste kans was voor de gasten. Een schot van buiten de zestien werd door Michiel Middelesch richting de zijlijn gebokst.

Dat was in de 11de minuut het enige gevaar van Drienerlo. SVVN stelde daar niet veel meer tegenover, maar de eerste kans was wel direct een doelpunt. Een leep balletje vanuit het middenveld bereikt op rechts Jimmy Scharphof die vanaf de punt zestien vanuit de draai in de korte hoek doelman Harry Vaassen van Drienerlo en zet daarmee de 1-0 voorsprong op het scorebord. Buiten dit doelpunt om viel er weinig te genieten in de eerste helft. Het duurt tot de 38ste minuut voordat SVVN weer gevaar weet te stichten voor het vijandelijke doel. Een vrije trap vanaf het middenveld weet het hoofd van Richard Hartgers te vinden die echter te hoog mikt.

Tijdens de rust wordt de voorsprong gekoesterd en is er de wetenschap dat de tegenstander niet voor enig gevaar daarvan kan zorgen. Aan de andere kant creëert ook SVVN maar bitter weinig en valt er eigenlijk maar weinig te genieten op Sportpark Groot Lochter.
Na de rust komt SVVN een stuk feller uit de kleedkamer. De druk op de defensie van Drienerlo levert direct gevaar op van de thuisploeg. Een goede voorzet van rechts van Ahmet Alan bereikt Bas Koedijk die in geheel vrijstaande positie in de 47ste minuut over kopt. De uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Toch zou de 2-0 niet lang uitblijven. In de 53ste minuut stoomt Jimmy Scharphof op vanaf links. Hij poeiert de bal snoeihard op de lat. Bas Koedijk heeft de bal voor het intikken maar ziet inzet op de doellijn gekeerd, maar Melvin Hulsman is er als de kippen bij om de rebound tot doelpunt te promoveren.

SVVN is los en overklast Drienerlo. Een minuut later is het weer raak als Melvin Hulsman in de 16 zich langs de verdediging van de Enschedeërs worstelt. De bal wordt van zijn voet getikt maar beland pardoes voor de voeten van Jimmy Scharphof die dit cadeautje met beide voeten aanpakt en kiezel hard de 3-0 tegen de touwen schiet. Tegenstander Drienerlo ligt op dat moment uitgeteld in de touwen. Niets staat SVVN nog in de weg om de score fors uit te breiden. In de 63ste minuut geeft Boyan Reijerink vanaf rechts de bal panklaar voor op Jimmy Scharphof die zijn derde doelpunt deze middag maakt en de score op 4-0 brengt.

De comfortabele voorsprong geeft trainer Bart Ester de kans om JO19-1 speler Marvin Thomas zijn debuut in de hoofdmacht te gunnen. Maar SVVN speelt na de 4-0 ineens een stuk slordiger. Er zijn spelers die menen uit hun positie te moeten gaan lopen en dat geeft de uitgetelde tegenstander kansen om de eer te redden. In de 71ste minuut komt Erik ter Horst van Drienerlo oog in oog met doelman Michiel Middelesch. Tot ieders ontzetting faalt Ter Horst jammerlijk en schiet hij de bal naast het doel.

Dat zou een wake up call moeten zijn voor sommigen, maar helaas wordt er niks aangetrokken en krijgt Drienerlo vol op kansen op een eretreffer. Die komt er uiteindelijk dan ook. Het schot van Douwe Voortman wordt nog licht aangeraakt en dat maakt Michiel Middelesch kansloos. Toch een smetje op deze wedstrijd waar SVVN het eerste gedeelte van de tweede helft heer en meester was. Het slotaccoord komt van het hoofd van Ahmet Alan. Hij kopt de corner van Boyan Reijerink snoeihard in de kruising van het doel en bepaalt daarmee de eindstand op 5-1.

Ondanks de ruime overwinning was het, op een gedeelte in de tweede helft na, weinig verheffend wat SVVN liet zien. Maar de tegenstander van deze middag was dermate zwak dat SVVN zich dit kon permitteren. Drienerlo zal het restant deze competitie strijden om degradatie terwijl SVVN met een schuin oog naar de play offs om promotie zal willen kijken. Om dat te realiseren zal er de resterende wedstrijden wel beter moeten voetballen. Want met een beetje meer tegenstand was SVVN vandaag niet als winnaar van het veld gestapt.

Volgende week gaat SVVN op bezoek in Kloosterhaar om daar de degens te kruizen met de plaatselijke VV. De wedstrijd op Sportpark De Polderhoek begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer Eddy de Gier uit Biddinghuizen.
Opstelling SVVN: Michiel Middelesch; Alwin Zigterman (65. Marvin Thomas), Martijn ter Steege, Kars ter Avest, Joris Baan; Ahmet Alan, Melvin Hulsman, Richard Hartgers; Boyan Reijerink, Bas Koedijk (75. Frank Bolink) en Jimmy Scharphof.
Geel: Martijn ter Steege.