NKC'51 in spektakelstuk net onderuit tegen ongeslagen kampioen ODIK

Datum: 12-03-2018

08:14 uur - Bij NKC’51 kwam in de laatste zaalwedstrijd kampioen ODIK op bezoek. Vooraf was duidelijk dat gezien de stand op de ranglijst deze wedstrijd nergens meer om ging. De thuisploeg wilde echter de eerste ploeg zijn dit ODIK één of twee punten kon afsnoepen. Daarnaast wilden de Nijverdallers thuis ongeslagen blijven, zo hoog mogelijk op de ranglijst eindigen en de zesde wedstrijd op rij winnen.

Vanaf het begin ontspon zich een zeer doelpuntrijk duel waarbij ODIK het initiatief had, maar NKC’51 prima kon bijblijven. Een domper was het uitvallen van Ryanda Ditsel met een knieblessure. Lisanne Verheij verving haar echter prima en de Nijverdallers bleven goed korfballen en meescoren.

Gedurende de eerste helft liep ODIK uit naar vier punten verschil en zo bereikten beide ploegen een ruststand van 16-20.

In de rust werd aangegeven dat de thuisploeg zich most blijven focussen op de eigen aanval. Indien men bleef scoren, dan zou het in de tweede helft een wedstrijd kunnen blijven. Ook na rust bleven de doelpunten als rijpe appelen vallen en haalden beide teams een hoog schotpercentage. Aanvankelijk bleef het verschil vier punten, maar langzaam liep ODIK uit naar vijf en zes verschil.

Op 24-30, ruim 10 minuten voor tijd, leek de wedstrijd gespeeld en bracht ODIK enkele spelers van het tweede bij de mannen. NKC’51 bleef echter knokken, goed spelen en scoren en stapje voor stapje kwam de ploeg terug. Op drie minuten voor tijd was het 34-34 en inmiddels stonden alle basisspelers van ODIK weer in het veld. Remy Essers zette de thuisploeg op 35-34 en leek ODIK  het eerste puntverlies te bezorgen. De gasten maakten echter gelijk en na een slechte aanval van NKC’51 scoorde ODIK ook de 35-36. In de daaropvolgende aanval wist NKC’51 ook niet te scoren en toen kon ODIK de wedstrijd professioneel uitspelen.

Helaas dus geen beloning en punten voor NKC’51. Beide ploegen genoten echter, evenals het publiek, van een geweldige wedstrijd en keken tevreden terug. De zaalcompetitie zit er nu op en NKC’51 gaat zich voorbereiden op de tweede helft van de veldcompetitie, waarin op 24 maart koploper VEO op bezoek komt.