Ruime zege voor sterk Hulzense Boys

Datum: 14-03-2018

20.48 uur - Het eerste elftal van Hulzense Boys moest zaterdag 10 maart aantreden tegen Voorwaarts uit Westerhaar. Het betekende de eerste competitiewedstrijd die de ploeg in 2018 op het eigen Sportpark Smidserve speelde. De eerdere ontmoeting in Westerhaar eindigde in een 1-4 overwinning voor de mannen uit Hulsen.

Onder heerlijke temperaturen werd om 14:30 de wedstrijd in gang gezet. Hulzense Boys zocht vanaf het begin de aanval en een vroege voorsprong. In deze beginfase had de ploeg dan ook het meeste spelaandeel en waren er enkele mooie aanvallen te zien, maar het bleef oppassen voor de gevaarlijke voorwaartsen van de ploeg uit Westerhaar. Zo moest doelman Patrick Loohuis eenmaal gestrekt naar de bovenhoek, om daar de bal uit zijn doel te ranselen.

Na dat moment stonden de roodhemden beter en drong het met goed positiespel de gasten terug. Het kreeg in die fase ook meerdere kansen. Zo was Devin Poorterman na een corner dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet werd door de doelman van de lijn gehaald. Ook was Danny Schoenmaker na een flitsende aanval dichtbij, maar zijn schot ging net naast de verkeerde kant van de paal. Het was wachten op een doelpunt en na ongeveer 25 minuten kwam deze er ook.

Combinatiespel over de linkerflank bracht de bal bij Ties ten Barge. Hij zette de bal goed voor en spits Machiel van Keulen volleerde de bal heerlijk met links in het doel, 1-0. Niet veel later werd de voorsprong bijna verdubbeld, maar Danny Schoenmaker vond doelman Stuifzandt van Voorwaarts op zijn weg. Toch konden de supporters van Hulzense Boys voor rust nogmaals juichen. Een aanval kwam in het strafschopgebied voor de voeten van Marco ten Bolscher. Deze behield goed het overzicht en legde de bal terug op de inlopende Ties ten Barge. Voor Ties was het vervolgens een koud kunstje om de bal binnen te schieten en zo de 2-0 ruststand op het scorebord te zetten.

Na de rust was er hetzelfde spelbeeld als in het laatste half uur van de eerste helft. Hulzense Boys zocht met prima voetbal de aanval en Voorwaarts probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. In de eerste twintig minuten van de tweede helft creëerde de ploeg uit Hulsen enkele goede mogelijkheden en kansen, die helaas niet benut werden. In de zeventigste minuut werd Ties ten Barge door Sebastiaan te Wierik weggestuurd en hij legde de bal terug op de inlopende Machiel van Keulen. Machiel schoot de bal vervolgens strak in de hoek en maakte met deze treffer aan alle onzekerheid een einde, 3-0. Hulzense Boys bleef doorgaan met fraai combinatievoetbal en probeerde de voorsprong verder uit te bouwen.

Dat lukte ook, want enkele minuten later had Ties ten Barge wederom een voorzet in huis en weer was het Machiel van Keulen die, dit keer met een fraaie snoekduik, de stand op het scorebord deed veranderen, 4-0. Even later was diezelfde Machiel van Keulen ook verantwoordelijk voor de vijfde en laatste treffer. Een voorzet van Danny Schoenmaker werd door Jorn Hegeman richting de tweede paal gekopt. Daar stond Machiel die attent reageerde en zo de 5-0 op het scorebord bracht. Een echte hattrick voor hem dus, doordat hij driemaal scoorde in een helft en er geen andere doelpuntenmaker tussen zat. Scheidsrechter Pouls voelde de wedstrijd goed aan en besloot dat er geen blessuretijd toegevoegd hoefde te worden en floot om 16:15 de wedstrijd ten einde.

Al met al een terecht en mooie overwinning voor de ploeg van trainer Bram Freie. De ploeg is door deze overwinning geklommen naar de vijfde plaats op de ranglijst. Volgende week speelt de ploeg de uitwedstrijd tegen WVF in Zwolle. De wedstrijd op Sportpark De Weide Steen begint om 15:00 en staat onder leiding van dhr. O’Niel.