Earth Hour in de gemeente Hellendoorn

Datum: 21-03-2018

8.24 uur - Op zaterdag 24 maart doen wereldwijd van 20.30 tot 21.30 uur plaatselijke tijd veel mensen het licht uit! Doet u ook mee?!

 
Op de dag dat wintertijd en zomertijd elkaar afwisselen, vragen wereldwijd mensen aandacht voor onze aarde door tijdens Earth Hour tussen 20.30 en 21.30 uur het licht uit te doen.
 
Op die manier laten we zien dat we de toekomst van onze aarde belangrijk vinden. Door thuis de verlichting uit te doen en in plaats daarvan kaarsen aan te steken of in Iedereen kan meedoen door thuis de verlichting uit te doen en in plaats daarvan kaarsen aan te steken of in het donker met elkaar in gesprek te gaan kunt u ook meedoen!
 
Net als vorig jaar doen we ook in de gemeente Hellendoorn mee door het organiseren van een aantal activiteiten. U bent van harte welkom om ook daaraan deel te nemen.
 
Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn
Dit jaar worden de activiteiten georganiseerd door de nieuwe Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn. De gemeenteraad van Hellendoorn heeft in een motie het college gevraagd om een Platform Duurzaam Hellendoorn in te stellen. In dat onafhankelijke platform zouden organisaties op het gebied van duurzaamheid in brede zin gaan samenwerken om enerzijds gevraagd en ongevraagd het college en de gemeenteraad te adviseren. En anderzijds de bewustwording rond duurzaamheid, het organiseren van activiteiten en de verduurzaming van onze gemeente te stimuleren.
 
Programma Earth Hour
In het kader van Earth Hour zal het platform door wethouder Jelle Beintema (met o.a. duurzaamheid in portefeuille) om 19.30 uur worden geïnstalleerd. Ook vindt dan de aftrap van de door het platform georganiseerde Duurzaamheidsprijs Hellendoorn 2018 plaats.
Politici zijn uitgenodigd om in een kort rondetafelgesprek aan te geven wat zij belangrijk vinden en waar het platform hen de komende 4 jaar bij kan helpen.
Voorafgaand aan de installatie van het platform opent wethouder Beintema om 19.00 uur een foto- expositie in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. 15 leerlingen van Reggesteyn hebben een workshop gevolgd bij de fotograaf Emile Willems en foto’s gemaakt met als thema “licht en donker”. Hun mooiste foto hangt op deze expositie, die in de weken erna ook nog te bezichtigen is, tot 19 april 2018.
Om 20.30 uur tellen we in de hal samen af naar en gaan de lichten uit. Daarna vertelt sagenverteller Herman Pronk een aantal verhalen in het donker.
 
De avond wordt om 21.30 uur afgesloten met de 2e film van Al Gore: An inconvenient Sequel: Truth to Power. Deze is gratis toegankelijk en wordt vertoond in de Hellendoornzaal. Deze film wordt ’s middags om 17.00 uur ook gedraaid.
’s Middags om 16.15 uur worden aansluitend aan de laatste modeshow de truien van de warme truien wedstrijd van Stichting Kinderboerderij Hellendoorn-Nijverdal uitgereikt aan de winnaars.
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Wat ben ik toch een tut! schreef op 21-03-2018

Ja gezellig, gaan we fijn onder de veranda zitten, terrasverwarming aan. Mag de energieslurpende televisie wel aanblijven? Oeps, anders krijgen we over negen maanden een geboortegolf. Overbevolking is het probleem; minder mensen betekent minder energieverbruik.

Pff schreef op 21-03-2018

Als hier de veiligheid niet in het gedrang komt waarom brand dan in de rest van de nacht alles?

D.J. schreef op 21-03-2018

Ik zie het verband met een geboortegolf niet, het is net of dan bij het uit doen van het licht de hoofdpijn ook weg is.

Uw reactie

Naam:
Bericht: