Lokaal Hellendoorn wil kiezer recht doen

Datum: 14-04-2018

9.49 uur - Lokaal Hellendoorn is verbijsterd, teleurgesteld en boos over het (indirect) uitsluiten van de grootste partij Lokaal Hellendoorn en de grootste winnaar VVD en daarmee bijna de helft van de kiezers. Lokaal Hellendoorn nam als grootste partij na de verkiezingen haar verantwoordelijkheid om te komen tot een goed programma voor de inwoners van de gemeente Hellendoorn. Een programma met een breed maatschappelijk en politiek draagvlak. Wij vroegen daarvoor alle partijen aan tafel en deel te nemen aan een transparant proces onder leiding van Richard Benneker als verkenner.

 
 
Helaas is ons uitgangspunt -de politiek te verbinden en uit te gaan van de inhoud-  onmogelijk gebleken. Het CDA gaf aan verder te willen met een aantal kleine partijen voordat we nog over de inhoud van het programma konden praten. Daarbij sluiten ze bij voorbaat bijna de helft van de kiezers uit. 
 
Van een transparant open proces waarbij, de inhoud leidend is kon geen sprake meer zijn. Voor de verkiezingen gaven partijen aan geen partijen uit te sluiten. Na de verkiezingen worden partijen met een grote kiezersachterban uitgesloten van coalitiedeelname.
Deze werkwijze en de uitkomst doet totaal geen recht aan de verkiezingsuitslag. Wederom worden partijen (net als 4 jaar terug, toen 7 zetels en nu 11 zetels) op voorhand uitgesloten terwijl over de inhoud nog niet gesproken is. 
 
Heeft het zin in de gemeente Hellendoorn verkiezingen te houden vragen wij en vele inwoners zich af. Er is sprake van machtspolitiek, verdeel en heers en het behouden wethouders posities. Dit komt de gemeenschap en het vertrouwen in de politiek niet ten goede. Ook schaadt dit de verbinding die Lokaal Hellendoorn voorstaat in de politiek en zal het de verhoudingen in de raad opnieuw schaden. 
Op een door Lokaal Hellendoorn en VVD voorgestelde bemiddelingspoging werd door het CDA en de kleine partijen niet ingegaan. 
 
Lokaal Hellendoorn zal professor Elzinga( hoogleraar staatsrecht) advies vragen over de handelswijze van partijen en de gevolgen. 
 
Lokaal Hellendoorn kan de gehanteerde werkwijze niet uitleggen naar de inwoners van de gemeente Hellendoorn. We voelen ons onmachtig, recht te doen aan de wens van vele kiezers. VVD en Lokaal Hellendoorn stelden voor een openbaar raadsdebat te houden waarin partijen zich verantwoorden over deze ons inziens ondemocratische werkwijze.  Dit debat zal (met instemming van alle partijen) plaatsvinden op 24 april aanstaande en is toegankelijk voor inwoners.
 
Ondanks de grote teleurstelling blijft Lokaal Hellendoorn zich open stellen voor samenwerking met alle partijen en zal zich op een constructieve wijze en maximaal in blijven inzetten voor de inwoners van de gemeente Hellendoorn. Waarbij we ons richten op een andere bestuursstijl en een betere communicatie met inwoners en ondernemers.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 14-04-2018

LH heeft gelijk, wat de hypocrisie van het CDA betreft. Overigens worden er geen 11 zetels uitgesloten, aangezien er 3 van de VVD zijn, en die hebben zich bij voorbaat al buitenspel gezet, aangezien zij niet tot 3 bekwame personen konden komen.

Eelen schreef op 14-04-2018

wat voor zin heeft het nog om te stemmen

Han schreef op 14-04-2018

Heeft het zin in de gemeente Hellendoorn verkiezingen te houden vragen wij en vele inwoners zich af. Graag wil ik deze vraag weerleggen LH. Heeft het nog zin om mee te doen aan de verkiezingen?

Jos schreef op 14-04-2018

niet liegen lokaal Hellendoorn, hoorde net dat jullie geen water bij de wijn wouden doen.

Diny schreef op 14-04-2018

Helemaal mee eens Eelen

Chris schreef op 14-04-2018

Idd, voor niks gestemd

Jos schreef op 14-04-2018

jullie hebben bij de eerste 3 overleggen de kans gehad. jullie dachten alle macht te hebben om het te gaan doen zoals jullie wilden. kleine partijen onder druk zetten blijkt toch niet zo slim te zijn geweest.

k.e schreef op 14-04-2018

wat een schandalige beslissing van een landelijke partij, het ging toch om gemeente verkiezingen, en dan is het niets meer dan de winnaar uit te nodigen . voor mij is het duidelijk dat er totaal niet meer naar de burger geluisterd wordt hier in Hellendoorn.

Meisje schreef op 14-04-2018

Dit heet democratie en is de macht van het getal. Beetje jammer van Groen Links. Ook pluche geil?

Francisca schreef op 14-04-2018

Wat hooghartig van de CDA!! Dat noemt zich dan een Christeljlijke Partij!! Ik schaam me diep voor jullie!! Haal die C maar snel weg!! Heeft geen enkele waarde meer bij jullie!

K-e schreef op 14-04-2018

Jos, ik hoor ook wel eens wat

Geronimo schreef op 14-04-2018

@Han, in tegenstelling tot de VVD willen zij wel besturen. De vraag is dus gerechtigd of het niet beter is of de VVD afd. Hellendoorn zich niet wil opheffen.

Geronimo schreef op 14-04-2018

@Francisca, in NL is er scheiding van kerk en staat, dus het CDA, SGP En CU zouden zich moeten opheffen of hun naam veranderen.

Geronimo schreef op 14-04-2018

@Velen, jullie hebben nog even last van het CDA. De gemiddelde CDA-stemmer is ruim boven de 50. Door natuurlijk verloop, daalt het zetelaantal vanzelf.

HvH schreef op 14-04-2018

Met de manier van oppositie voeren van BurgerBelang in de afgelopen vier jaar en eigenlijk al in de afgelopen acht jaar en met hun standpunten hebben zij Lokaal Hellendoorn zelf buitenspel gezet !

Geronimo schreef op 14-04-2018

HvH, altijd fijn als een huisaanhuisblad niet meer objectief is en kleur bekend.

Jan schreef op 14-04-2018

Waarom nog naar stembus.nee zo verjaag je de kiezer helemaal. Ook plaatselijke politiek wordt de lokale politiek uitgesloten voor deelname terwijl ze de grootste zijn in Hellendoorn.

Han schreef op 14-04-2018

Jos. Dus de eerder door mij genoemde kemphanen bij LH hebben blufpoker gespeeld? Denkende, de rest kan niet onder ons uit. Als het waar is wat Jos schrijft, dan moeten ze nu niet publiekelijk liggen janken.

Redactie HvH schreef op 14-04-2018

Geronimo even voor de duidelijkheid de reactie van HvH is niet van ons!

Han schreef op 14-04-2018

@Geronimo. Voor de gemeente Hellendoorn is het denk wel goed dat Dhr Veneman niet het beleid gaat bepalen in onze gemeente. Deze valt namelijk onder een van de kemphanen. Dhr Veneman zie ik namelijk ook als een van de kandidaten die de stekker uit LH trekt.

Karin schreef op 14-04-2018

Ik hoor alleen dat LH een hechte groep is. Niemand die er uit stapt dus geen sprookjes vertellen!

HvH schreef op 14-04-2018

70% van de kiezers heeft niet op LH gestemd op 21 maart. Dus dan is de verbijstering en de boosheid over deze ontwikkeling, na vier jaar op zo’n manier oppositie voeren ook wel een beetje naïef !

HvH schreef op 14-04-2018

Bedoeld wordt, de manier van oppositie voeren door BB in de afgelopen raadsperiode !

Geronimo schreef op 15-04-2018

@redactie, wist ik wel, maar wil jullie erop attenderen dat het verwarrend kan zijn, en daarom zouden jullie zo'n nick moeten weigeren.

Geronimo schreef op 15-04-2018

@Han, Veneman neem ik helemaal niet meer serieus, nadat hij uit de lokale politiek stapte en binnen no time weer terug was; geen ruggegraat.

William S. Burroughs schreef op 15-04-2018

Ik lees nergens wat de coalitiekeuze van Lokaal Hellendoorn is geweest? Ik lees nergens dat het CDA en Lokaal Hellendoorn eigenlijk water en vuur zijn? Ik lees nergens of Lokaal Hellendoorn het CDA probeerde buiten te sluiten? Ik lees nergens welke partijen niet met Lokaal Hellendoorn in een coalitie willen zitten? Ik lees wel welke partijen met het CDA in een coalitie willen zitten. Ook lees ik nergens dat politiek een spel is waarbij slim onderhandeld moet worden. Lokaal Hellendoorn was vanwege de grootste aan zet en had dus de touwtjes in handen. Die heeft men schijnbaar om wat voor reden dan ook uit handen gegeven. Waarschijnlijk omdat men meer van de andere partijen wou nemen dan dat men de andere partijen wou geven. Niet elke partij heeft zin om net als de Christen Unie een soort van automatisch aanhangsel van het CDA te zijn en daardoor zijn eigen gezicht te verliezen. Kortom men zag het niet zitten om met Lokaal Hellendoorn in een coalitie te zitten. Dat moet ergens weg komen en het is mij te makkelijk om de schuld hiervan in de sandalen van het CDA te schuiven. Lokaal Hellendoorn heeft politiek gezien steken laten vallen in de onderhandelingen. En ook als het een vooropgezet plan van het CDA zou zijn geweest dan nog zijn ze de initiatiefnemer een stapje voor geweest. Natuurlijk gaat het in de politiek om de inhoud maar de reputatie van bepaalde poppetjes en hun gedrag in het verleden hebben zeker bijgedragen aan de huidige keuze. Terecht of niet maar zo werkt het wel. Helemaal tot slot zou je je ook de vraag kunnen stellen welke coalitie beter zou zijn dan de huidige? Lokaal Hellendoorn mag dan de grootste zijn maar een samenwerking met het CDA gaat niet werken en het grootste deel van de andere partijen heeft men niet kunnen overtuigen om met hen samen te werken. Dus ik vind de slachtofferrol waarin men nu gaat zitten ietwat misplaatst. Op zijn minst 1 hand in eigen boezem lijkt mij hier ook wel op zijn plaats. Ik heb noch CDA noch Lokaal Hellendoorn gestemd maar aanschouw het hele circus met de ogen van een eenvoudige burger uit de Gemeente Hellendoorn. En constateer dat een verhaal 2 kanten heeft en dat iets soms anders lijkt dan het in werkelijkheid is. Prettige dag.

Dirk Jan schreef op 15-04-2018

@William S Burroughs Fijn je wijze woorden te lezen.. Helaas sla je de plank weer mis aangezien je niet eens weet hoe Lokaal Hellendoorn van start is gegaan en welke route ze wilden volgen. Lees je aub even in voor je ons wat denkt te leren.

Han schreef op 15-04-2018

Aan WSB. Amen.

William S. Burroughs schreef op 15-04-2018

Aan Dirk Jan. Of het wijze woorden waren weet ik niet en ik heb ook niet de intentie om mensen iets te leren. Het is simpelweg hoe het op mij overkomt. De route lees ik nergens. Ja zo breed mogelijk maar dan wel met een uiterst smalle uitkomst? Wat mij tegen de borst stuit is dat het aan alles en iedereen ligt behalve aan de partij in kwestie. Ik mag dan misschien niet weten hoe Lokaal Hellendoorn van start is gegaan maar een valse start is het zeker. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 15-04-2018

Tot slot aan Dirk Jan. Hoe kan je als grootste partij nu zo aan de kant worden geschoven? Waarom wil men je niet? En is het juridisch gezien mogelijk? De 2e vraag lijkt mij voor de partij in kwestie het onderzoeken waard. Tot zover mijn hersenspinsels of kronkels. Wat u maar wilt. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 15-04-2018

Aan Han. Dat boek duurt nog veel langer. Prettige dag.

Harm schreef op 15-04-2018

Beste mensen, als je de kandidaten van Lokaal Hellendoorn goed bekijkt, dan ben ik blij dat de gemeente niet bestuurd door Lokaal Hellendoorn.......

Han schreef op 16-04-2018

Aan WSB. Minsten 4000 jaar.

D.J. schreef op 16-04-2018

Harm, blijkbaar hebben bij de verkiezingen de stemmers daar anders over gedacht.

Han schreef op 16-04-2018

Aan Dirk Jan, gezien er nog onduidelijk heerst over het exacte verhaal en diverse mensen de plank volledig misslaan, zou ik graag van u willen horen hoe de vork in de steel zit. Wanneer deze mist is opgetrokken, kunnen wij allemaal conclusies trekken. Ik hoor graag van u.

Meisje schreef op 16-04-2018

Lees het verhaal van de verkenner.

Lokaal Hart schreef op 16-04-2018

Lokaal Hellendoorn gaat meteen weer in de slachtofferrol zitten. Eens met WSB. Steek nou eerst die hand eens in eigen boezem. Als je het lef gehad had om voor nieuwe mensen te kiezen en niet verder te gaan met de ouwe hap, was het denk ik anders gegaan. De top 3 van LH zit volgens mij al 16 jaar of langer in de raad.

HvrH schreef op 16-04-2018

Ging het eigenlijk echt zo slecht en verkeerd met Hellendoorn in de afgelopen vier jaar, met BB In de oppositie ?

Uw reactie

Naam:
Bericht: