SVVN 1 laat zich van zijn beste kant zien

Datum: 15-04-2018

15.04 uur - Afgelopen zaterdag mocht het eerste elftal weer eens een thuiswedstrijd voetballen. Na het debacle van vorige week tegen laagvlieger ASV’57 kwam nu de nummer drie Quick’20 op bezoek. Ook zij hadden verloren vorige week en wel thuis van koploper Oranje Nassau.

Hierdoor kon Quick’20 de kampioensaspiraties wel in de ijskast zetten. Toch is het niet zo dat Quick de competitie maar uit kan spelen, want ook nacompetitie is nog steeds geen feit voor de Oldenzalers. Nacompetitie, zowel voor promotie als degradatie, is voor SVVN heel ver weg. SVVN wil echter het seizoen wel goed afsluiten. Mocht SVVN in de bovenste helft van de ranglijst eindigen dan heeft het gewoon een topseizoen gedraaid.

Maar zover is het nog lang niet. Na de oorwassing van vorige week was er wel wat veranderd. Melvin Morsink keerde terug na een blessure en dat ging ten kostte van Frank Bolink die weer plaats nam op de bank. Ook was er een andere aanvoerder. De band zat nu om de arm van Ahmet Alan. Niet dat deze veranderingen zulke impact mogen hebben dat deze middag te zien was. Dat ligt aan de gehele selectie en alles wat er om heen hangt. Want toen iets na half drie scheidsrechter Markus Oehl uit Zutphen voor aanvang van deze wedstrijd floot was er vanaf de aftrap een verschil tussen dag en nacht met de wedstrijd van vorige week.
Quick’20 dat was toch de ploeg die een paar maand geleden de veel betere ploeg was in een onderlinge wedstrijd. Quick was toch wel één van de betere voetballende ploegen die we dit seizoen gezien hebben als supporter van SVVN. Daar was deze middag niet veel van te zien. En dat was zeker ook de verdienste van SVVN. De Vladding begon zeer scherp aan de wedstrijd. Het verschil met vorige week was immens. Nu werden er wel duels gewonnen en was het wel winnaar van de tweede bal.

Vanaf begin van het duel was SVVN zeker niet de mindere van de nummer drie van de ranglijst. Sterker nog: SVVN was de bovenliggende partij. De eerste kans van betekenis was dan ook voor de groenwitten. Een corner van Jimmy beland op het hoofd van Ahmet. De man bij de tweede paal doet zijn werk en voorkomt in de 17de minuut een voorsprong van SVVN. In de 21ste minuut een identieke situatie. Nu kan Kars niet genoeg kracht zetten bij zijn schot en kan de man bij de paal wederom op de doellijn redding brengen.
In de 25ste minuut volgt het eerste gevaar van Quick. Joris Snijders van de gasten komt door over links. Zijn diagonale schot gaat maar net voorlangs het doel van Michiel. De uitgelezen kans om op voorsprong te komen is echter voor de thuisclub. Een diepe bal vanuit het middenveld. Melvin Morsink zet goed door en brengt Boyan in stelling. Deze kapt perfect zijn tegenstander uit en komt daardoor oog in oog met de keeper. Hij lijkt wat te twijfelen en schiet vervolgens tegen de benen van keeper Vis van Quick.
Toch komt de voorsprong voor SVVN er nog wel in de eerste helft. Er gaat één van de vele corner voor SVVN aan vooraf. Een schot vanaf de 16 wordt alleen maar geblokt door Vis en Ahmet is er als de kippen bij om de 1-0 tegen de touwen te schieten. Een verdiende voorsprong op het scheiden van de markt. Maar buiten de voorsprong is het bij de rust vooral de blijdschap over de wijze waarop SVVN deze middag voetbalt: Heerlijk fel en fanatiek op de bal!

In de tweede helft is de concentratie wel even weg. Een diepe bal valt tussen de centrale verdediging. Ahmet kan niet meer corrigeren en Milan Braam krijgt vrije doortocht naar het doel. Het verschalkt eenvoudig de kansloze Michiel en tekent daarmee de gelijkmaker aan. Het begin van de tweede helft ligt het heft toch in handen van Quick. In de 52ste minuut krijgt het een goede kans om op voorsprong te komen. Een voorzet van rechts bereikt de spits maar die raakt de bal niet goed waardoor deze uitgelezen kan verloren gaat. SVVN creëert in deze fase van de wedstrijd geen kansen meer.
In de 66ste minuut komt er een voorzet van links bij Mark Leijdekkers. Deze schiet diagonaal op de tweede paal. De spits krijgt de bal niet onder controle zodat ook deze kans verloren gaat. Twee minuten later is het toch raak. Topschutter Jesse oude Monnikhof wordt in stelling gebracht en hij schiet vanaf de zestien de bal in de korte hoek. Niet hard maar wel geplaatst rolt de bal in de hoek. Direct vanaf de aftrap zoekt SVVN weer eens de aanval. Het krijgt een hoekschop en Jimmy vindt hiermee het hoofd van Melvin Hulsman bij de eerste paal. Melvin kopt direct de gelijkmaker tegen de touwen.

Na deze gelijkmaker komt SVVN weer beter in de wedstrijd. Gezien de tweede helft is de gelijke stand een terechte maar op basis van de eerste helft en gezien het werkethos dat SVVN laat zien vindt de thuisploeg toch dat het recht op meer heeft. In de 78ste minuut verlaat Kars ter Avest, die net tegen een gele kaart voor praten was aangelopen, het veld ter faveure van Delano Burnama. Vier minuten later is er een voorzet van links die door de verdediging van Quick niet goed wordt weggewerkt. De bal ploft voor de voeten van Delano Burnama en die bedenkt zich geen moment: Hij jast de 3-2 voorsprong achter de kansloze Vis in het doel.

Na deze voorsprong gaan de gasten nog wel verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Echt gevaarlijk kunnen de zwarthemden echter niet meer worden. Er volgt wel een behoorde blessuretijd maar hierin blijft SVVN relatief eenvoudig overeind. SVVN boekt een verrassende, maar zeker niet onverdiende overwinning. Het team legde een veldspel op de mat wat iedereen die SVVN een warm hart toedraagt graag ziet. Een basis om mee verder te gaan. Graag volgende week weer wanneer SVVN in Rijssen op bezoek gaat bij RKSV. De wedstrijd op Sportpark De Koele begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer John Schumer uit Vriezenveen.

Opstelling SVVN: Michiel Middelesch; Yorick Nijstad, Martijn ter Steege, Delano Papilaja, Richard Hartgers; Kars ter Avest (78. Delano Burnama), Ahmet Alan, Melvin Hulsman; Boyan Reijerink, Melvin Morsink (89. Frank Bolink) en Jimmy Scharphof.
Geel: Melvin Morsink, Frank Bolink, Martijn ter Steege, Kars ter Avest, Ahmet Alan.